Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tonic de hrean
1.539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bronsita - remedii naturiste
1.222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bronsita - remedii naturiste
989 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hreanul - hrana perfecta pentru creier, inima si oase
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacuri rusesti contra racelii si gripei
641 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghintura, indicata in dischineziile biliare
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Verbina regenereaza celulele hepatice
171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  - Hreanul ca planta medicinala
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hreanul cu lamaie imblanzeste sinuzita
1.597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regleaza nivelul zaharului in sange!
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Leacurile cu hrean.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.05.2023  Adauga la favorite 133 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Picant si usor iute, hreanul aduce beneficii in cazul multor probleme de sanatate. Printre altele, trateaza infectiile respiratorii si durerile locale, fiind apreciat si pentru proprietatile antimicrobiene.
Hreanul este o radacinoasa originara din Europa, care se remarca prin aroma puternica. De regula, acesta se consuma in cantitati mici, insa o singura lingurita (15 g) contine cantitati generoase de substante nutritive, precum: fosfor, magneziu, potasiu si vitamina C. Hreanul are in compozitie si cantitati mici de calciu, fibre si carbohidrati. Ca remediu, acesta se foloseste ca extract, uscat sau sub forma de radacina proaspata. Ca aliment, hreanul se consum razuit, adaugat in sosuri, sau se pastreaza in borcan, amestecat cu otet.

Siropul trateaza tusea productiva
Daca ai racit, hreanul iti este de folos, deoarece substantele continute stimuleaza sistemul imunitar. Acesta te ajuta sa respiri mai bine, trateaza durerile aparute la nivelul gatului si tusea productiva. In aceste situatii, se recomanda folosirea siropului, pe care il prepari astfel: razuiesti 3 lingurite de hrean, pe care le amesteci cu 3 lingurite de alcool alimentar de 40 de grade. Lasi 10 minute si amesteci compozitia cu 3-6 linguri de miere. Siropul se administreaza intre mese.

Cataplasmele alina durerile
Te confrunti cu dureri musculare, articulare sau cu dureri de cap? Aplica hrean pe zona afectata, deoarece acest condiment incalzeste, stimuleaza circulatia, reduce inflamatia si grabeste vindecarea. Pentru durerile locale, razuiesti un hrean, il stropesti cu putina apa si il aplici direct pe zona afectata. Este bine sa repeti procedura cateva zile, pana cand durerea se amelioreaza. Pentru dureri de cap, strivesti cateva frunze de hrean, adaugi peste ele cateva picaturi de ulei alimentar si le aplici pe frunte. Hreanul se foloseste cu prudenta de persoanele care au pielea sensibila sau alergica.

Vezi si: Afla ce beneficii majore ai daca mananci sfecla rosie!

Tinctura are proprietati antibacteriene
Studiile au aratat ca hreanul are in compozitie o substanta antibacteriana (numita izotiocianat de alil), care actioneaza asupra unor bacterii daunatoare precum Salmonella, E.coli si Helicobacter Pylori. Se recomanda folosirea tincturii de hrean, pe care o prepari astfel: razuiesti cateva radacini de hrean si le pui intr-un borcan pana cand acoperi o treime din recipient. Completezi borcanul cu alcool alimentar de 80 de grade, lasi la macerat 8 zile, apoi strecori amestecul printr-un tifon. Se iau 20-40 de picaturi, de 3 ori pe zi, intre mese sau in functie de recomandarile medicului. Durata unei cure este de 10 - 14 zile. Tinctura nu se recomanda copiilor si nici femeilor insarcinate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.