Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Combo alimentar pentru a va intari inima
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru dureri de articulatii si oase:
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 alimente booster pentru creier si memorie.
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  - Hreanul ca planta medicinala
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru oase si articulatii tari! Doar o lingurita pe zi!
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA -
681 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 BAUTURI PENTRU CREIER
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA - sfaturi nutritie
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacurile cu hrean.
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sistemul digestiv, flora bacteriana si sanatatea 2
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Hreanul - hrana perfecta pentru creier, inima si oase

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.02.2023  Adauga la favorite 153 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hreanul – aceasta este o radacina care este apreciata nu numai pentru gustul picant, ci si pentru proprietatile sale vindecatoare cauzate de continutul de produse volatile, vitamine, fibre, minerale si alcaloizi.

Proprietatile vindecatoare ale hreanului
Vase de sange.

Unele substante care contin hrean au un efect benefic asupra circulatiei sangelui in zonele periferice. Astfel, consumul acestuia normalizeaza tensiunea arteriala si previne riscul aparitiei cheagurilor de sange. In acelasi timp, sulfatii imbunatatesc elasticitatea vaselor cerebrale si coronare, reducand astfel riscul de accident vascular cerebral sau infarct.

Tinctura de frunze de hrean este folosita pentru curatarea vaselor de sange. Pentru 500 ml de vodca de inalta calitate, trebuie sa luati 1 lingura de frunze uscate si zdrobite, despartitori de coji de nuca, un varf de coji de nuci de pin, 1 ardei rosu iute. Se inmoaie timp de 10 zile, se pastreaza intr-un loc intunecat. Ar trebui sa bei 30 de picaturi, 30 de zile fara intrerupere.

Tuse.

Hreanul curata caile respiratorii, de aceea este recomandat pentru tratarea tusei si chiar a astmului. O radacina mare de hrean este trecuta printr-o masina de tocat carne, sucul este stors din pulpa. Adaugati la el sucul a doua lamai si o lingura de miere. Daca este necesar, luati 1 lingura o data pe zi. Cel mai bine este sa pastrati medicamentul la frigider. Contraindicatii – gastrita si alte probleme ale stomacului.

Tratamentul nu trebuie sa dureze mai mult de 1 luna, deoarece in cantitati mari hreanul este periculos.

Analgezic natural.

Hreanul este un antibiotic natural care are proprietati bactericide si imunostimulatoare pronuntate. Tinctura alcoolica este recomandata pentru adulti si apa cu hrean pentru copii.

Inhalarea vaporilor radacinilor razuite va ajuta la prevenirea infectiei cu virusi si bacterii. In plus, hreanul este un remediu foarte bun pentru durerile de cap. In acest caz, il puteti folosi sub forma unei comprese plasate pe frunte.

Reumatism.

Hreanul este recomandat si persoanelor care sufera de reumatism sau guta. Intr-un pahar cu lapte fierbinte adauga 1 sau 2 linguri de hrean ras foarte fin. Bea aceasta bautura pe stomacul gol o data sau de doua ori pe zi. Tratamentul ar trebui sa dureze aproximativ 3 saptamani.

Probleme cu apetitul.

Daca nu aveti pofta de mancare, mancati hrean. Substanta care ii confera un gust picant, creste secretia de suc gastric si stimuleaza apetitul. Pentru un efect mai pronuntat, ar trebui sa mananci hrean amestecat cu o cantitate mica de miere. Luati 1 lingurita de 3 ori pe zi cu 15 minute inainte de masa.

Probleme de memorie.

Hreanul este bogat in vitamine necesare functionarii sistemului nervos si imbunatateste memoria. Tonifica organismul, scade colesterolul „rau" si este util pentru mentinerea sanatatii pielii si parului.

Nici cel mai util si vitaminic produs nu poate fi consumat in cantitati mari. Acelasi lucru este valabil si pentru hrean. Prin urmare, aveti grija la tratament si nu uitati sa va adresati medicului dumneavoastra!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.