Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ghintura, indicata in dischineziile biliare
1.386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spun grupele de sange despre noi
1.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hemoleucograma completa
1.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hemograma completa
978 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cataracta
1.803 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Analize medicale necesare periodic
36 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 Alimente benefice ficatului gras (steatoza hepatica)
685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calatorie in inima celulelor noastre,Nume cod Proteome
244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noni
1.813 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa curatati ficatul in 3 zile
277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Verbina regenereaza celulele hepatice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.03.2022  Adauga la favorite 172 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Folosite intern, leacurile cu verbina alunga oboseala, problemele digestive, simptomele racelii si gripei si calmeaza crampele menstruale. Remediile cu aceasta planta cresc imunitatea si stimuleaza secretiile hormonale.

Studiile recente au aratat ca verbina are si utilizari externe, numarandu-se printre plantele care calmeaza si refac pielea fie ca sufera de arsuri usoare, fie ca este iritata sau extrem de uscata.

Mentine sanatatea ficatului

Sunt multe plante care au darul de a reface ficatul. Alaturi de armurariu, radacina de papadie, anghinare, pelin, rozmarin, verbina stimuleaza secretia de bila contribuie la mentinerea sanatatii ficatului si usureaza digestia. Tine cure de 2-3 luni, timp in care bei intre mese 2-3 ceaiuri pe zi. O infuzie o prepari destul de usor, punand 1 lingura de planta la 1 cana cu apa clocotita. Dupa 15 minute, strecori ceaiul si-l bei caldut.

Infuzia, indicata si in gripa

Din verbina se poate prepara o infuzie care ajuta in tratarea gripei si a racelii. Se pun 250 ml de apa clocotita peste 2 g de planta uscata. Dupa o infuzare de 10 minute, strecori si bei. E nevoie de cate 1 cana de 3 ori pe zi. Remediul alunga si crampele abdominale, oboseala, tensiunea nervoasa. Contra gripei poti folosi si tinctura de verbina, cate 30 de picaturi dizolvate intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi.

Citeste si: Cum sa deosebesti gripa de raceala

Compresele refac pielea

In cazul unor eruptii aparute pe piele sau a pielii crapate, in locul unor lotiuni din comert se pot face comprese cu infuzie de verbina. De 2 sau de 3 ori pe zi se aplica pe zonele afectate un prosop imbibat in ceai de verbina. Pentru acesta, adauga o mana de planta la 150 ml de apa fiarta. Amesteca si lasa la infuzat 10 minute.

Remediu pentru sindromul premenstrual

Durerea de cap si de spate, sensibilitatea sanilor si irascibilitatea sunt simptome comune ale sindromului premenstrual de care sufera circa 70% din femeile active sexual. Cu o saptamana inainte de menstruatie, incepe sa bei zilnic cate 1-2 cani de ceai preparat dintr-un amestec de cantitati egale de verbina, sunatoare, frunze de zmeur. Din acest amestec iei 1 lingurita si lasi la infuzat 15 minute in 250 ml de apa clocotita.

Pont

Si tinctura de verbina te scapa de simptomele greu de suportat ale sindromului premenstrual, daca iei de 3 ori pe zi cate 1 lingurita dizolvata intr-un pahar cu apa.

Combate insomniile

Verbina este cunoscuta si pentru faptul ca reda calmul necesar pentru a avea un somn linistit. Cand insomnia nu-ti da pace, bea 1 cana de infuzie de verbina. Ideal ar fi sa o sorbi cu aproximativ 1 ora inainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat pe o perioada de 3 saptamani. In situatia in care anxietatea este cauza lipsei somnului, poti face o baie relaxanta in care pui cateva picaturi de ulei esential de verbina.

Atentie!

Leacurile cu verbina nu sunt recomandate in sarcina, nici celor care urmeaza un tratament medicamentos hipotensiv sau de crestere a tensiunii arteriale.

by TaboolaSponsored LinksTe-ar mai putea interesa


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.