Ingrediente
300 g de parizer
2 oua
3-4 linguri de faina
sare
piper
ulei pentru prajit
Curatam membra parizerului – nu lasati feliile de parizer cu membrana! Ideal este sa avem parizerul gata feliat, din comert, pentru ca se taie mult mai bine. Daca nu, asta e, il feliem si acasa, in felii mai grosute, cam de 2-3 mm. Sa simtim parizerul in snitele, nu doar aluatul prajit, nu-i asa?
Peste oua punem sare, un varf de lingurita si piper, tot un varf de lingurita. Batem bine totul folosid un tel, apoi adaugam putina apa, aproximativ 50 de ml. Apoi batem din nou totul bine.
Sfaturi de la Gina Bradea:
in aluatul de snitele se poate adauga si o lingura de mustar
se poate folosi parizer simplu sau cu ardei, cu masline, dupa dorinta. Parizerul afumat mi se pare mult mai gustos, il prefer pe cel din carne de porc si vita.
Adaugam o lingura cu varf de faina si amestecam. Mai punem o lingura de faine si amesteca bine, incat sa se desfaca toate cocoloasele. Trebuie sa obtinem o consistena similara cu cea a aluatului de clatite.
Snitele din parizer
In loc de apa puteti folosi bere sau lapte. Optional, puteti sa adaugati si o lingura de mustar, va da un plus de gust.
Pregatim faina, in care sa tavalim snitelele din parizer.
Fiecare bucata din parizer o dam prin faina, apoi il trecem prin liezon (sosul de oua cu faina), pe toate partile, apoi il punem in uleiul incins.
Focul trebuie sa fie mediu, daca focul este prea mic – snitele vor absorbi prea mult ulei, daca va fi prea puternic – se vor arde prea repede.
Dupa 2 minute, intoarcem snitelele pe cealalta parte. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie tapetata cu servetele, ca sa se scurga tot excesul de ulei.