Ingrediente
1 conopida medie, taiata in florete mici cat un deget
5 linguri faina naut
1 lingura faina de grau integrala
1 lingura faina de orez
1 lingurita ghimbir praf sau galangal
1 lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita piper cayenne
1/2 lingurita coriandru
1/2 lingurita turmeric
sare dupa gust
150 ml apa
ulei pentru prajit
Chiar daca la ingrediente ati vazut cantitati destul de insemnate de condimente fierbinti, picante, nu va speriati: isi pierd mult din putere la prajit, iar conopida are nevoie de condimente tari care sa-i echilibreze gustul puternic dulce.
Spalati conopida si scurgeti-o bine de apa.
Amestecati fainurile cu condimentele si apa (ajustati cantitatea de apa daca e necesar) asa incat sa iasa o compozitie ca de clatite. Semnul ca ati obtinut o compozitie ideala: introduceti un deget in compozitie si daca atunci cand il scoateti este uniform acoperit cu acea compozitie e OK.
Dati drumul la foc mediu, puneti vasul pe foc, cu suficient de mult ulei (de palmier) asa incat Pakoras sa poata pluti in voie. Cand uleiul este suficient de fierbinte, dar nu intr-atat incat sa scoata fum, e momentul sa luati cate o floreta, sa o inmuiati bine de tot in compozitie (scurgeti excesul) si sa o puneti in ulei. Aceasta operatiune se face cel mai bine direct cu mana, dar atentie sa nu va frigeti!
Repetati cu mai multe florete pana la umplerea vasului. Puteti pune cam 9 bucati (depinde de cat de mari sunt floretele de conopida) daca folositi un vas de 1 litru.
Lsati-le fara sa le deranjati cam 4 minute, dupa care le intoarceti si le mai lasati 2 minute. Daca focul este suficient de bine potrivit, Pakoras vor fi maronii aurii, daca focul e prea tare vor deveni maro inchis destul de rapid si bucatelele de conopida nu se vor praji si in interior.
Scoateti pe o hartie prosop si puneti urmatoarea tura. In total vor fi doua sau trei ture, in functie de cum le-ati grupat in vas la prajit.