Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
828 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut-Cerul coborat pe pamant
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntele Nemrut I
66 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntele Nemrud: Tronul Zeilor
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea IV – Imperiul pierdut
860 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
794 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Troia – Adevarata poveste
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria Turciei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.04.2022  Adauga la favorite 175 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Documentar despre Turcia - fostul Imperiu Otoman, si istoria ei ca o natiune. Poporul turc, cultura, obiceiurile, guvernul, si razboaiele
In istoria de rolul important al Turciei jucat de pozitia ei, care este un fel de punte de legatura intre doua continente: Europa si Asia de Vest. Inceputul dezvoltarii culturii turce, "de sine" este considerat la sosirea selgiucizi si triburile otomane, care a dat un capat la dezvoltarea de civilizatie greco-bizantina.

Urme ale istoriei antice din Turcia

Cele mai vechi urme arata prezenta de fiinte umane pe teritoriul actual al Turciei din epoca paleolitica. Neolitic Revolutia a facut produse alimentare provenind din colectia a intrat in elaborarea acestuia. Primii colonisti au fost agricultori, dar agricultura si prelucrarea de obsidian. Zeita-mama inchinandu-au decorat peretii de pesteri niezwyklymi picturile sale.
In a doua jumatate a mileniului III i.Hr., in Asia Mica inscrise la popoarele indo-europene. Hetitii a format un stat cu capitala la Hattusas (azi Bogazkale) pe motive de democratiei militare. In secolul XIV i.en, dezvoltat intr-o stare de tip oriental. Regele a servit ca cel mai inalt de stat si functiile religioase. Caderea statului hitit este asociat cu invazia "popoarelor marii", in secolul al doisprezecelea i.Hr. ruinele acestei civilizatii a fost fondata in secolul VIII i.en, un stat destul de puternic Frigia , Care, la randul sau a fost distrus in invazie de-a saptea-lea i.Hr. Kimmeriow
De asemenea, este demn de mentionat Lidow tara, situat in apropiere de Marea Egee - este o problema pentru banii lor au fost introduse, si comorile faimoasa dintre legendele din trecut a ultimului rege - Cresus .
Persan cucerire a incheiat independenta colonistii greci asumat orase de-a lungul coastei. Restrictie de libertate in locuri cum ar fi Efes, Milet, Priene sau Fokaja a fost cauza a celebra persan greco-razboaie.
Modificarile au fost aduse aproximativ 334 i.Hr., cand Alexandru cel Mare ocupat partea de vest si de sud a Turcia de astazi. Dupa moartea unui mare conducator acolo au fost ani tulburi de schimbari continue in granitele noii conducatori.

Sosirea a turcilor si soarta statului turc pana la timpurile moderne

In a doua jumatate a secolului al noualea privind frontierele de est a Bizantului, turcii au aparut Selgiucizi . El a inceput sa se dezvolte feudalism turc bazat pe un sistem de feude modificate pe baza.
In 1097, partea de vest a Anatoliei recuperate Bizant , In timp ce in secolul XIII, au inceput sa curga in noi triburi de Turcia de astazi, inclusiv Otomanilor, a coborat, cum ar fi Seljuk, Oguzow. La sfarsitul secolului al XIII-lea, turcii otomani eliberat de sub suveranitatea Seljuks, si liderii lor - Osman si Orchan ocupat intreaga Anatolia, formand un capital in Brusie.
Un an si jumatate de secol expansiunea otomana a dus la crearea unui stat multinational care se intinde pe trei continente. Populatia stabilit trait alaturi de nomazi din cultivarea extinsa sustinute, hotarand in secolul al XV-lea, o cincime din toti rezidentii.
Secolului al XVI a fost o perioada de inflorire de varf ale statului otoman. Cu politica de iscusite ale domnitorului - Suleiman al II-lea dezvolta cu succes relatiile Turciei cu tarile din Europa de Vest. In 1683 armata turca a stat la portile de la Viena, apoi a mers pentru a ajuta pe Rege Jan III Sobieski . 13 septembrie turcii au fost invinsi, dupa cateva zile de Parkany invins. In 1686 a format Liga Sfanta de tarile din Europa de a lupta impotriva Imperiului Otoman. Dupa razboi, in 1699, Turcia a pierdut multe teritorii din Europa, pierzand astfel prestigiul.
In a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, Turcia a fost un aliat rupt partitii poloneze, si, desi acest sistem este trecut pe mult, aceste tari sunt intr-o prietenie. Randul sau, din secolul al optsprezecelea si al nouasprezecelea a fost o perioada de lupta intre partizanii si adversarii reformei acoperite criza din Turcia. 1839 ani este aparitia unui nou guvern, care urma sa preia controlul asupra armatei, a impozitelor, reforma sistemului de invatamant.
Dupa o istorie zbuciumata a revolutiilor numeroase, reforme, a existat o mare revolutie implica lichidarea moastelor turc a feudalismului si de transformare a Turciei in republica burgheza. In 1922 a fost abolit sultanatul, si in 1924 a introdus principiul secular al statului.
Dupa izbucnirea celui de al doilea razboi mondial Turcia a intrat intr-o alianta cu Germania, intrerupta doar in 1944. Un an mai tarziu, acelasi razboi strategic a declarat, Germania si Japonia, astfel incat a fost admisa in ONU, in 1952. la NATO. In 1961. a adoptat o noua constitutie, partide politice noi. In 1971, pentru un timp a avut puterea de a lua asupra armatei. In 1980, autoritatea exercitata de catre Consiliul de Securitate, Partidul Patriotic in 1983, crearea unui nou guvern civil acum. Dupa ce a luat de catre autoritatile diferitelor guverne, astazi este presedintele Abdullah Gul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.