Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Robert Burns
1.051 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dr. J.Robert Oppenheimer (1904-1967)
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inegalitate pentru toti
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robert Mugabe va implini 91 de ani in 21 februarie
921 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spadasinul (SUA 1948 ) Aventuri 80 min
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robert Moog, inventatorul sintetizatorului
417 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arsenie Boca – Adevar, mit, mistificare
507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oppenheimer: Povestea adevarata
50 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine a fost Mona Lisa?
361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comedie cu super eroi (SUA 2008) / 81 min
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Biografia: Robert DeNiro

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.07.2017  Adauga la favorite 674 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Robert Mario De Niro , Jr., nascut la 17 august 1943, este un actor american, regizor si producator, dublu castigator al premiului Oscar. De Niro este considerat unul dintre cei mai mari si mai influenti actori din toate timpurile.

De Niro s-a nascut in New York, fiul pictoritei Virginiei Admiral si al lui Robert De Niro Sr., un pictor abstract expresionist si de asemenea sculptor. Tatal lui De Niro avea radacini italiene si irlandeze iar mama sa era o ateista presbiteriana cu origini germane, franceze si olandeze. Bunicii lui italieni Giovanni De Niro si Angelina Mercurio au emigrat din Ferrazzano in provincia Campobasso, Molise, iar bunica din partea tatalui, Hellen O'Reilly, era nepoata lui Edward O'Reilly, un emigrant din Irlanda. De Niro a spus ca se identifica mai mult cu originile sale italiene decat cu celelalte.

Parintii lui De Niro, care s-au intalnit la cursurile de pictura ale lui Hans Hofmann in Provincetown, Massachusets, au divortat cand el avea doi ani. De Niro a crescut in zona "Mica Italie" din Manhattan.

In copilarie De Niro a primit porecla "Bobby Milk". De Niro a frecventat mai intai "Little Red School House" , iar apoi a fost inscris de catre mama sa la "Liceul de Arta si Muzica Fiorello H . LaGuardia", la care se prezenta si colegul din Godfather II, Al Pacino.

A renuntat la varsta de 13 ani pentru a se alatura unei gasti din "Mica Italie". De Niro a studiat apoi la Conservatorul "Stella Adler" dar si la "Actor's Studio" sub indrumarea lui Lee Strasberg, ceea ce s-a dovedit a fi un mare avantaj pentru cariera sa.

Primul rol al lui De Niro si prima colaborare cu Brian De Palma s-a materializat in 1963, la varsta de 20 de ani , cand a aparut in The Wedding Party; cu toate acestea, filmul nu a fost lansat decat in 1969. De Niro si-a petrecut mare parte a anilor '60 lucrand in teatru si in productii "off Broadway" . A avut un rol de figurant in filmul francez "Three Rooms in Manhattan" (1965) si si-a facut debutul oficial colaborand din nou cu Brian De Palma in "Greetings" (1968) . Mai tarziu si-a continuat rolul din "Greetings" in "Hi, Mom" (1970).

A atras atentia cu rolul unui jucator de baseball in "Bang The Drum Slowly" (1973). In acelasi an a inceput colaborarea de mare succes cu regizorul Martin Scorsese, cand a interpretat rolul unui tanar dintr-o mahala, "Johnny Boy", alaturi de "Charlie", interpretat de Harvey Keitel in Mean Streets (1973).

In 1974 De Niro a interpretat un rol mult mai important in filmul lui Francis Ford Coppola, The Godfather Part II, unde il joaca pe tanarul Don Vito Corleone, dupa ce in prealabil daduse probe pentru rolurile lui Sonny Corleone, Michael Corleone, Carlo Rizzi si Paulie Gatto la primul film.

Prestatia sa i-a adus primul premiu Oscar pentru "Cel Mai Bun Actor Intr-un Rol Secundar" cu toate ca cel care a acceptat premiul a fost Coppola, intrucat De Niro nu s-a aflat la ceremonia de decernare a premiilor. A devenit primul actor castigator al premiului Oscar care sa vorbeasca intr-o limba straina pe aproape tot parcursul filmului, in mare parte dialecte siciliene (a rostit si cateva fraze in limba engleza).

Temandu-se sa nu fie cunoscut doar pentru rolurile de gangster, De Niro a inceput sa apara in comedii la mijlocul anilor '80 , in care a cunoscut un succes la fel de mare in filme precum "Brazil" (1985); comedia de actiune Midnight Run (1988); "Showtime" (2002) , unde il are ca partener pe Eddie Murphy; "Analyze This" (1999) si "Analyze That" (2002), ambele alaturi de Billy Cristal, "Meet The Parents" (2000) si "Meet The Fockers" (2004).

De Niro a castigat doua premii Oscar: Cel mai Bun Actor in Rol Secundar, pentru rolul din The Godfather Part II , si Cel mai Bun Actor in Rol Principal, pentru prestatia sa din Raging Bull.

De Niro si Marlon Brando sunt singurii actori care au castigat premiul Oscar pentru interpretarea aceluiasi personaj: Brando a castigat jucandu-l pe Don Vito Corleone la batranete, in ultimii sai ani in The Godfather, in timp ce De Niro si-a adjudecat premiul pentru portretizarea tanarului Vito in The Godfather Part II.

Din 1989, De Niro, care locuieste in New York, a investit in cartierul TriBeCa din sudul Mahattan. El a fondat studiourile "TriBeCa Productions", alaturi de Harvey Keitel; popularul festival de film "TriBeCa" ; restaurantele "Nobu" si "TriBeCa Grill" pe care le detine alaturi de Paul Wallace si Stewart F . Lane, producator pe Broadway dar si "The Greenwich Hotel", situat in Tribeca, care se afla fata in fata cu un alt restaurant detinut de el, "TriBeCa Grill".

In 1997, De Niro s-a casatorit cu cea de-a doua sa sotie , Grace Hightower, la New York. Fiul lor Elliot s-a nascut in 1998.

Pe langa Elliot, De Niro mai are un fiu Raphael, fost actor provenit din mariajul cu Diahnne Abbott. A adoptat-o de asemenea pe Drena, fiica lui Abbott. De Niro are si doi fii gemeni, Julian Henry si Aaron Kendrick, dintr-o relatie de durata cu fostul model Toukie Smith.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.