Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Coenzima Q10
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce ajuta antioxidantii
902 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune care curata eficient sangele |
515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune care iti curata FICATUL
1.249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sa inlocuiesti zaharul cu miere de albine
1.174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune pentru cei peste 50 de ani
114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diabetul de tip 1: ce remedii naturiste ai la dispozitie
1.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turmericul Curcuma - Cel mai puternic antioxidant
799 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turmericul, un ajutor-minune in lupta impotriva cancerul
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile consumului de macrou
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Coenzima Q10, supliment-minune sau exagerari?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.03.2022  Adauga la favorite 234 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Nu putine clipuri publicitare ne prezinta coenzima Q10 ca fiind o substanta miraculoasa pentru sanatate. Ni se spune ca ajuta la slabit, ca intareste imunitatea, ca previne ridurile si imbatranirea precoce si chiar ca este leac pentru cancer. Coenzima Q10 este valoroasa din punct de vedere terapeutic, dar nu ajuta in toate aceste probleme.

De fapt,studiile stiintifie in domeniu au scos la iveala anumite beneficii ale coenzimei asupra sistemului cardiac. Lucru foarte important,tinand cont ca tot mai multe decese au loc in urma bolilor cardiovasculare. De asemenea,cercetarile in domeniu sugereaza ca aceasta substanta poate ajuta si in caz de afectiuni gingivale.

Ce este coenzima Q10
Substanta naturala produsa de organism,coenzima Q10 face parte din familia compusilor numiti chinone si se gaseste in toate organismele vii,fiind concentrata in multe alimente,precum nucile,alunele,uleiurile.

Rolul ei este de catalizator al metabolismului,ceea ce inseamna o serie de reactii chimice prin care mancarea se descompune in mai multe surse de energie vitala pentru desfasurarea activitatii organismului.

Acestea actioneaza cu enzimele,de unde ii provine si numele de coenzima Q10,accelereza procesul metabolic si furnizeaza energia necesara celulelor,pentru digerarea alimentelor. De asemenea,energia cu pricina ajuta si la vindecarea ranilor,la mentinerea sanatatii musculare si la indeplinirea altor procese vitale in corp.

De ce aduce beneficii inimii
Prezenta in cantitate mare in celulele energointensive ale inimii,coenzima o ajuta sa bata de peste o suta de mii de ori in fiecare zi. Mai mult,actioneaza ca un antioxidant si neutralizeaza radicalii liberi,moleculele care deterioreaza celulele.

Pentru ca odata cu varsta scade si concentratia de coenzima Q10,se recomanda administrarea zilnica,dupa varsta de 40 de ani,a cate un supliment dimineata si unul seara,cel putin doua luni.

Studii prestigioase in domeniu au adus dovezi ca aceasta substanta poate constitui o terapie eficienta pentru cardiaci,in special pentru cei care sufera de insuficienta cardiacasau care au inima slabita.

De asemenea,s-a aratat ca coenzima Q10 impiedica formarea cheagurilor de sange,scade tensiunea arteria,regleaza aritmia si calmeaza angina pectorala.

Alte informatii utile
Pe langa faptul ca este benefica pentru inima,coenzima Q10 a dovedit rezultate surprizatoare in tratamentul gingivitei. Administrarea coenzimei ajuta la mentinerea gingiilor si a dintilor sanatosi.

O gasesti in comert sub forma de capsule,lichid,capsule gelatinoase si comprimate. Te sfatuim sa optezi pentru capsule sau comprimate care contin coenzima Q10 intr-o baza uleioasa,pentru ca in acest fel nutrimentul este absorbit mai bine. Mai ales daca imediat dupa mananci ceva.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.