Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Faringita streptococica
1.124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insuficienta renala acuta sau cronica
1.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faringita virala
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Globulina ce leaga tiroxina (TBS)
801 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala arteriala periferica
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  APENDICITA ACUTA LA COPIL
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pancreatita - cauze, simptome, tratament
1.029 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pancreatita acuta, o urgenta medicala
1.221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pielonefrita
1.536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angiocolita
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Faringita acuta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.05.2024  Adauga la favorite 59 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dupa cum este denumita, faringita este o inflamatie a faringelui, localizat in zona din spate a gatului. Este cunoscuta popular sub numele de „durere in gat", dar poate fi mai mult de atat. Apare de cele mai multe ori in perioadele reci ale anului si provoaca dificultati de inghitire si o senzatie de zgarietura pe gat.
Faringita este cauzata de cele mai multe ori de raceala, gripa sau mononucleoza, dar si de o serie de agenti virali si bacterieni precum: pojarul, varicela, tusea convulsiva, adenovirusul sau crupa. Episoadele de raceala, expunerea la fum si contactul cu persoanele bolnave pot creste riscul de aparitie a faringitei. Chiar daca sunt mai rar intalnite cazurile de faringita cauzata de infectiile bacteriene, cauza principala este de cele mai multe ori infectia cu streptococul de grupa A. Mai rar intalnite decat aceasta cauza pot fi gonoreea, chlamydia si corynbacterium.
Daca are un debut rapid si nu este insotita de tuse, congestie nazala sau secretii nazale, pacientii se confrunta cu o faringita acuta. Pe langa durerea de gat si senzatia de zgarietura pe gat, faringita mai are o serie de simptome:
- Durerea de cap
- Tusea
- Frisoanele si durerile de corp
- Febra
Diagnosticul faringitei se poate sustine prin intermediul semnelor pe care le prezinta pacientul, analizelor uzuale de sange, exsudatului faringian si prin determinarea anticorpilor. In cadrul examinarii efectuare de catre medic, acesta poate observa pe suprafata amigdalelor, faringelui si valului palatin unele depozite albicioase sau vezicule. Desi sunt considerate infectii de catre majoritatea celor care se confrunta cu acestea, pot fi doar semnul inflamatiei de la nivelul faringelui.
Mare parte din cazurile de faringita nu au nevoie de tratament si dispar in cel mult o saptamana, dar in cazul faringitelor cauzate de infectiile bacteriene este necesar un tratament cu antibitotice.
Tratamentul faringitei poate fi reprezentat de un consum ridicat de lichide, de o alimentatie bogata in vitamine si de evitarea efortului fizic intens ce duce la o respiratie greoaie. Pentru ameliorarea simptomelor provocate de faringita, medicul mai poate recomanda un tratament, in special pentru ameliorarea senzatiei de zgarietura pe gat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.