Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aperitive de sarbatori si ocazii speciale
1.968 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ardei umpluti cu branza
2.428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aperitive cu foi subtiri de placinta
2.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  APERITIVE IN 10 MINUTE - 3 RETETE DIFERITE
1.036 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perfecta pentru sarbatori si delicii de Craciun
387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajituri, fara coacere, pentru sarbatori
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aperitive cu carne tocata
921 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piftie de porc/ Racituri de porc de sarbatori
1.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desert perfect pentru sarbatori si Craciun
390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aperitiv fara gluten cu branza brie, mere si nuci
1.776 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Platouri cu aperitive pentru sarbatori

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.11.2020  Adauga la favorite 358 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

125 g sunculita felii
200 g crema de branza la temperatura camerei
Un piept de rata afumat –adica aprox 200 g
2 castraveti mari
cateva rosii mai mici ca dimensiune
O legatura de patrunjel
O legatura de marar
250 g bilute de mozzarella
Masline dupa preferinta
130 g pate de ficat la temperatura camerei
Aproximativ 16 oua de prepelita, fierte si curatate
Ardei mici iuti umpluti cu branza feta (se cumpara ca atare)
200 g creveti curatati, prefierti
Un ardei iute rosu
Putin unt gras
3 catei de usturoi
Zeama de la o limeta mica
Sare
Si piper
Vom incepe cu niste rulouri de sunca cu crema de branza. Intodeauna la aperitive sunt foarte utile posurile cu duiuri ornamentale in forma de stea. Transferam crema de branza intr-un astfel de pos.

Luam o feliuta de sunca, punem pe mijloc putina branza, apoi o impachetam ca pe un bebelus. Daca lateralele nu stau lipite mai folosim un nasturel de crema ca sa le unim. Procedam la fel pentru toate.

Dupa ce le-am terminat le pastram in frigider, dar musai acoperite (altfel sunca se usuca).

Avem nevoie pentru platoul de aperitive de un tip de mezel. Poate fi orice preferati, eu va recomand de aceasta data un piept de rata afumat, pentru ca nu este ceva care se consuma in fiecare si este foarte probabil ca musafirii sa-l considere mai interesant decat un banal salam spre exemplu. Taiati felii subtiri. Pastrati-le pana la utilizare tot asa in calup, pentru ca sunt mai protejate. Daca mai dureaza ceva pana montati platoul bagati in punga de plastic si dati la frigider.

Ouale de prepelita sunt un element foarte simpatic pentru aperitive, pentru simplul fapt ca sunt mici. Le punem la fiert cand apa da in clocot. Cat le tinem acolo depinde de cat de multe preparam odata. Pentru 16 bucati dureaza cam 4 minute, pentru 24 de bucati 5 minute. Dupa aceea stopam gatirea cu apa rece si le curatam. Le decoram cu pate de ficat spritat prin acelasi pos cu dui pe care l-am folosit si la crema de branza. Pateul este la alegerea voastra. El trebuie sa fie la temperatura camerei . Daca nu este suficient de cremos ca iasa usor din pos ii mai adaugam inainte putin unt moale.

Lipim pe fiecare jumatate de ou o frunzulita de marar, sau de patrunjel. Le punem pe o farfurie si le lasam putin deoparte.

Curatam un castravete mare de coaja, si il taiem felii subtiri. Taiem felii subtiri si 4-5 rosii mai micute.

Luam un platou mare de 32 de cm. Realizam o spirala din rosii si castraveti, alternand legumele, dar trebuie sa o facem mai in interior pt ca mai punem ceva pe margine.

In centru aranjam ouale de prepelita (cate incap, restul le tinem de rezerva in caz ca mai vrea cineva)

Pe margine alternam bilute de mozzarella si masline. Este bine daca gasiti masline care sa aiba aceeiasi dimensiune ca bilutele de mozzarella, pentru ca asa platoul este mai simetric si mai atragator pentru ochi.

Primul platou este gata. Acoperim si il dam la rece pana il facem pe al doilea.

Folosind cutitul special pentru decojit legume facem 12 panglici dintr-un castravete mare.

Pregatim un platou oval de 36 de cm lungime si 32 cm latime. La un capat aranjam feliile din piept de rata. Le aranjam pe toate in aceeiasi directie. Asa cum v-am spus simetria este importanta. As vrea sa va mai spun ceva legat de pieptul de rata. Nu fiti tentati sa scoateti stratul acela alb de piele. Nu este gretos, este foarte bun are un gust chiar dulce, dar trebuie sa fie la temperatura camerei in momentul consumului. Este foarte important. La capatul opus aranjam rulourile de sunca, iarasi cat mai simetric.

Folosim panglicile de castravete ca sa delimitam aceste sectiuni de mezeluri. Folosim 4 seturi a cate 3 panglici.

In mijloc facem un pat de verdeata. Poate fi orice fel de verdeta, salata, marar, busuioc samd. Asezam pe acest pat de verdeata mini ardeii iuti umpluti cu branza feta. Daca nu doriti sa folositi acesti ardei puteti inlocui cu rosii cherry scobite si umplute cu salata de vinete (spre exemplu).

Ultimul, ultimul lucru pe care o sa-l facem (cand au sosit invitatii) este pregatirea crevetilor care dureaza maxim 10 minute.

Presaram sare si piper peste ei. Tocam ardeiul iute. Daca vreti preparatul doar putin iute veti scoate semintele si vinisoarele ardeiului si folositi doar jumatate din el. Decojim usturoiul si tocam putin patrunjel foarte marunt.

Punem o tigaie pe foc sa se incinga. Adaugam cam 20-25 de unt gras. Apoi adaugam ardeiul iute si usturoiul dat prin presa. Amestecam si lasam cateva secunde ca sa isi lase gustul. Apoi adaugam crevetii si ii lasam cam un minut. Daca folositi creveti cruzi si nu prefierti ca in aceasta reteta, timpul de gatire va fi de 5 minute.

Turnam zeama de lime si mai reducem sosul crevetilor 30 de secunde, apoi inchidem focul. Presaram cu patrunjel tocat marunt si gata.

Aranjam pe platou. Crevetii au de obicei mult succes la mesele festive, daca vreti, puteti face cantitate dubla. Renuntati la o parte din panglicile de castravete si puteti inghesui mai multi creveti.

Serviti impreuna cu toti cei dragi!

Va sfatuiesc sa nu faceti platourile cu mult timp inainte, pentru ca mezelurile cat si pateul, expuse la aer, vor oxida si vor capata o tenta gri. Dupa cum v-am spus crevetii se fac exact inainte de servire.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.