What Happened | Documentary 2017
Cazul O. J. Simpson, caz de crima (oficial Statul California contra lui Orenthal James Simpson) a fost un proces penal care a avut loc la Curtea Suprema din Los Angeles, in care fostului star de cinema si jucator in Liga Nationala de Fotbal O. J. Simpson i s-au adus doua capete de acuzare de crima in 12 iunie 1994, si anume uciderea fostei lui sotii, Nicole Brown Simpson si a unui prieten de-al ei, un chelner, Ron Goldman. Procesul a durat din 9 noiembrie 1994[1] pana in 3 octombrie 1995, cand Simpson a fost achitat.[2][3] Cazul a fost descris ca fiind cel mai mediatizat proces din istoria Americii.
Simpson a angajat o echipa de aparare super calificata, care a si fost supranumita "Echipa de vis", care a fost initial condusa de Robert Shapiro[5][6][7] si, ulterior de Johnnie Cochran, si includea si pe F. Lee Bailey, Alan Dershowitz, Robert Kardashian, Shawn Holley, Carl E. Douglas si Gerald Uelmen, plus doi avocati specializati in probe ADN: Barry Scheck si Peter Neufeld. Procurorii lui Los Angeles County credeau ca au un caz foarte bine instrumentat, dar Cochran a fost capabil sa convinga juratii ca exista o indoiala rezonabila privind proba de ADN (o forma relativ noua de probe la vremea aceea)[8] – inclusiv ca ar fi dovezi ca proba de sange ar fi fost viciata, impreuna cu alte probe prezentate de acuzare.[9] Cochran si echipa de aparare au mentionat, de asemenea, si abateri ale Departamentului de Politie din Los Angeles. Celebritatea lui Simpson si lunga durata a procesului televizat au indreptat atentia spectatorilor la nivel national cu privire la asa-numitul "proces al secolului". Pana la sfarsitul procesului penal, sondaje nationale au aratat diferente dramatice in evaluarea vinovatiei sau nevinovatiei lui Simpson intre cetatenii americani albi si cetatenii americani negri .[
Familiile Brown si Goldman au deschis proces impotriva lui Simpson, si pe 4 februarie 1997, juriul l-a gasit "responsabil" pentru cele doua decese. Familiilor le-au fost acordate daune compensatorii si punitive in valoare totala de 33,5 milioane de dolari.