Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Principesa Margareta 2011
1.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In numele Tatalui.Principesa Margareta
542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Angliei ep 2
486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Angliei ep.1|
406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kate Middleton: Urmatoarea regina a Angliei
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Leeds - Kent, Anglia
1.333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ascensiunea Plantagenetilor
258 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inima Angliei
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  "Dinastia Tudor"
605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Ana, Principesa de Bourbon-Parma
1.194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Principesa Margareta a Angliei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.08.2013  Adauga la favorite 2.710 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Printesa Margaret Rose s-a nascut la 21 august 1930 la Castelul Glamis din Scotia, caminul mamei sale
In momentul nasterii, era a patra in linia de succesiune la tronul britanic. Tatal ei era Printul Albert, Duce de York (mai tarziu George al VI-lea), al doilea fiu al regelui George al V-lea si al reginei Mary. Mama ei era Elizabeth, ducesa de York, fiica cea mica a lui Claude Bowes-Lyon, al 14-lea Conte de Strathmore si Kinghorne si a Ceciliei Bowes-Lyon.

A fost botezata la Palatul Buckingham la 30 octombrie 1930 de arhiepiscopul de Canterbury, Cosmo Lang. Nasii ei au fost: unchiul ei Printul de Wales (reprezentat de fratele lui, Printul George); vara tatalui ei Printesa Ingrid a Suediei (reprezentata de Lady Patricia Ramsay); matusa ei Printesa Victoria; matusa materna Rose Leveson-Gower, Contesa Granville; unchiul matern David Bowes-Lyon.

Ducii de York erau perceputi de public drept familia ideala: tata, mama si copii. Zvonurile nefondate ca Margaret era surdo-muta n-au disparut pana la prima aparitie publica la nunta unchiului ei Printul George in 1934. A fost educata impreuna cu sora sa, Printesa Elisabeta, de guvernanta lor scotiana Marion Crawford.

Regele George al V-lea a murit cand Margaret avea cinci ani, iar unchiul ei i-a succedat sub numele de Eduard al VIII-lea. In mai putin de un an, la 11 decembrie 1936, Eduard a abdicat pentru a se casatori cu Wallis Simpson, o americanca divortata de doua ori, pe care nici Biserica din Anglia nici guvernele din Commonwealth n-au acceptat-o ca regina. Biserica nu recunoaste ca valida casatoria unei femei divortate atat timp cat sotul de care a divortat inca traieste. Ducele de York a devenit regele George al VI-lea iar Margaret, a doua in linia de succesiune la tronul britanic. Familia s-a mutat la Palatul Buckingham. Regele George a descris-o pe Elisabeta ca fiind mandria lui iar pe Margaret ca fiind bucuria lui.
In 1945 dupa razboi, Margaret a aparut in balcon la Palatul Buckingham impreuna cu familia si cu primul ministru Winston Churchill. La 1 februarie 1947, Margaret, Elisabeta si parintii lor au inceput un tur al Africii de Sud. Calatoria, care a durat trei luni, a fost prima vizita in strainatate a lui Margaret iar ea a declarat ca isi aminteste "fiecare minut din ea".

In 1950, fosta guvernanta regala, Marion Crawford, a publicat o biografie a copilariri Elisabetei si a Margaretei numita Micile Printese in care descrie stilul vesel si amuzant al lui Margaret ca fiind scandalos.[8] Familia regala a fost ingrozita de ceea ce ei au simtit ca este ca o invazie a vietii lor private si ca un abuz de incredere. Ca rezultat, Crawford a fost scoasa din cercul regal

Petrecerea aniversarii varstei de 21 de ani ai Printesei Margaret a avut loc la Balmoral in august 1951. In luna urmatoare tatal ei a suferit o interventie chirurgicala pentru cancer pulmonar iar Margaret a fost numita unul dintre consilierii de stat care au preluat indatoriile oficiale ale regelui in timpul convalescentei sale.[11] In sase luni, tatal ei a murit iar sora sa era regina.

Margaret impreuna cu mama sa se muta din Palatul Buckingham in Casa Clarence in timp ce sora sa si familia ei se muta din Casa Clarence in Palatul Buckingham. Peter Townsend, fost aghiotant al tatalui ei, pilot de vanatoare si tatal a doi copii, de care Margaret era indragostita a fost numit intendent al casei de catre regina mama

In decembrie 1952, Peter Townsend obtine divortul din culpa sotiei si o cere in casatorie pe Margaret. Printesa a acceptat si a anuntat-o pe regina de intentia ei deoarece conform Actului Regal din 1772, printesa nu se putea casatori pana la varsta de 25 de ani decat cu permisiunea Parlamentului si cu acordul reginei. In 1936 Biserica din Anglia refuza sa valideze casatoria unui divortat. Regina Mary murise recent si se apropia ceremonia de incoronare a reginei. Dupa incoronare, ea a planificat un tur al Commonwealth pentru sase luni. Regina i-a spus Margaretei: "In aceste circumstante nu e normal sa va cer sa asteptati un an." Regina a fost sfatuita de secretarul particular sa-i gaseasca un post in strainatate lui Townsend insa ea a refuzat si l-a transferat din functia pe care o detinea in casa reginei mama in propria ei administratie.

Cabinetul britanic a refuzat sa aprobe casatoria iar ziarele au scris ca aceasta casatorie este "de negandit". Primul ministru Churchill a informat-o pe regina ca primii ministri din Commonwealth in unanimitate erau impotriva casatoriei si ca Parlamentul nu va aproba o casatorie care ar fi nerecunoscuta de Biserica Angliei, cu exceptia cazului in care Margaret ar renunta la dreptul sau de succesiune. Churchill cere ca Peter Townsend sa fie indepartat de printesa, fiind numit atasat al Armatei aerului la Bruxelles.






La implinirea varstei de 25 de ani (1955), Margaret este libera sa se casatoreasca cu cine doreste, numai ca presiunea exercitata asupra ei este atat de mare, incat renunta pur si simplu la dragostea vietii ei. La 31 octombrie 1955 ea transmite prin intermediul BBC un comunicat pe care il redacteaza impreuna cu Peter si prin care decalara:

„"Am luat hotararea sa nu ma casatoresc cu Peter Townsend. Stiu ca as fi putut sa contractez doar o casatorie civila, cu conditia sa renunt la drepturile mele de succesiune. Dar biserica ne-a invatat ca o casatorie crestineasca nu se poate desface si atunci, constienta de indatoririle mele fata de Commomwealth, am decis sa respect acest considerent inainte de oricare altul. Facand aceasta am fost intarita in alegerea mea de sprijinul si atasamentul fara rezerve ale capitanului Townsend.""

Dupa ce in octombrie 1959 Printesa primeste o scrisoare de la fostul iubit, prin care acesta o anunta ca se va casatori cu o tanara belgiana (Marie-Luce Jamagne), Margaret se decide sa se casatoreasca cu singurul fiu al avocatului Ronald Armstrong, fotograful Antony Armstrong-Jones. Cu acordul reginei, casatoria are loc la 6 mai 1960 la Westminster Abbey. In 1961, sotul printesei este numit Conte de Snowdon.
Din casatorie au rezultat doi copii: David, Viconte Linley in 1961 si Lady Sarah in 1964.

Mariajul a fost aspru criticat in presa si la curte, cei doi fiind suspectati de a avea legaturi extraconjugale. Printesa isi petrecea majoritatea timpului in vila sa de pe insula Moustique, unde se pare ca si-a construit propriul regat, pe care il guverneaza cu un tanar hippy Roderick Llewellyn. Anthony adopta acelasi tip de comportament, preferand ca locatie Sussexul, in compania asistentei de productie Lucy Lindsay Hogg. La 11 iulie 1978 divortul celor doi se finalizeaza. A fost primul divort regal de la divortul Printesei Victoria de Edinburgh din 1901. In decembrie, Snowdon s-a casatorit cu Lucy Lindsay-Hogg.

Ultimii ani de viata ai Printesei au fost afectati de boala si de invaliditate. La 5 ianuarie 1985 sufera o operatie prin care ii este extras plamanul stang.[18] In 1991 renunta la fumat insa a continuat sa bea foarte mult.[19] In ianuarie 1993 a fost internata in spital pentru pneumonie. In 1998, Margaret sufera un accident vascular si de atunci sanatatea ei devine tot mai subreda.
Ultima oara apare in public cu ocazia petrecerii oficiale pentru celebrarea celor 101 ani ai mamei ei, in august 2001 si in decembrie pentru a sarbatori 100 de ani ai matusii ei, Printesa Alice

Moare doua luni mai tarziu, la spitalul "King Edward VII" la varsta de 71 de ani dupa ce a suferit un alt accident vascular. Funeraliile au avut loc la 15 februarie 2002 - comemorarea a 30 ani de la decesul tatalui sau, regele George al VI-lea. Conform dorintelor Printesei, ceremonia a fost privata, au participat numai familia si prietenii. A fost ultima data cand regina-mama a fost vazuta in public; sase saptamani mai tarziu a murit.

Spre deosebire de alti membri ai familiei regale, Printesa Margaret a fost arsa la crematoriul Slough. Cenusa ei a fost pusa in mormantul parintilor ei doua luni mai tarziu


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.