Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Un ochi pe planeta - Australia tara sansei?
1.017 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pastratorii visului (Tinutul Arnhem)-Australia
1.186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noua fata a persoanelor fara adapost in Australia
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Australia, Tinutul Arnhem. Pastratorii Visului
646 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Lord Howe
382 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 cele mai misterioase descoperiri din Australia
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Australia El Nino
1.474 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Casatorita cu Statul Islamic:
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata la tara in Australia!
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Australia
286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Australia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.02.2012  Adauga la favorite 1.377 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Australia, sau oficial Commonwealth of Australia, este singura tara ce ocupa un intreg continent, fiind cea mai vasta din Australasia/Oceania. Ca suprafata, in clasamentul mondial Australia, ocupa locul sase. Pe langa teritoriul continental, Australia cuprinde mai multe insule, dintre care cea mai mare este insula stat Tasmania. Australia este o federatie si o monarhie constitutionala parlamentara.

Contine mai mult desert decat orice alt continent: doua treimi din suprafata este arida sau semiarida. Are o linie de coasta foarte scurta pentru o suprafata atat de mare: in afara Golfului Carpentaria si a marelui Golf Australian, sunt foarte putine golfuri de-a lungul totalului de 19.000 km de linie de coasta. Continentului ii lipsesc in mod evident formele de relief: nu exista rauri mari, iar muntii sunt josi. Cel mai inalt varf australian, Varful Koscinsko din Alpii Australieni de la granita dintre New South Wales si Victoria are o inaltime de numai 2.228 m, mai putin de jumatate din inaltimea Mont Blanc-ului.

Continentul poate fi impartit in trei regiuni principale: Scutul Australiei de Vest, Platoul Estic si Marele Bazin Artezian. Scutul este un podis care se suprapune in mare parte cu statul Australiei de Vest, format in principal de aflorimente de roci precambriene vechi de 5.703.000 milioane de ani. Cele mai remarcabile dintre aceste aflorimente sunt Peninsula Arnhem si Podisul Kimberly din nord-vest. Platoul Estic este o regiune muntoasa cu o latime de aproximativ 500 km, care formeaza Muntii Marii Cumpene de Ape. Varfurile cele mai inalte au o altitudine de numai 1.500 m. Muntii New England si Muntii Albastrii din sud au inaltimi intre 900-1.500 m.

Intre Scutul Vestic si Platoul Estic sunt trei bazine interioare - Bazinul Murray, Bazinul Carpentaria, Bazinul Eyre. Acestea se numesc impreuna Marele Bazin Artezian, care are in cea mai mare parte mai putin de 300 m peste nivelul marii. In nord, partea mai mare a Bazinului Carpentaria este inundata de Golful Carpentaria. Bazinul Eyre contine Lacul Eyre, care la 15 m sub nivelul marii este cel mai jos din Australia. Intersectarea Desertului Simpson cu aceste bazine interioare estompeaza distinctiile fizice dintre aceste regiuni.

In Australia activitatea vulcanica a incetat doar in ultimele milioane de ani si exista multa activitate seismica in Platoul Estic si Vestic. Cealalta caracteristica geografica importanta a Australiei este marea din dreptul coastei tropicale a Queensland-ului. Marea Bariera de Corali, cel mai mare recif coralier din lume, are o lungime de peste 2.000 km si este clar vizibila din cosmos.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.