Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Amniocenteza
1.072 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Embolia pulmonara
1.645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cura cu zer de lapte
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pericardita
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 semne ca ai intrat in travaliu
1.503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dermatita
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce facem TROMBOZA. Venoasa, Venoasa PROFUNDA, Arteria
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spun grupele de sange despre noi
1.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seva de mesteacan sau "bautura zeilor"
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este glaucomul?
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce este embolia cu lichid amniotic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.10.2019  Adauga la favorite 546 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Embolia cu lichid amniotic este o afectiune grava, dar rara a sarcinii, care poate avea potential letal asupra fatului, a mamei sau a ambilor. Afla tot ce trebuie sa stii despre embolia cu lichid amniotic, afectiune de care a suferit si Andreea Balan imediat dupa sarcina. Ce este embolia cu lichid amniotic Embolia cu lichid amniotic se produce in momentul in care lichidul amniotic, in care se gaseste copilul in timpul sarcinii, ori alte celule fetale ajung in fluxul sangvin matern. Se declanseaza socul anafilactic si cardiorespirator, astfel ca, evolutia emboliei se desfasoara, teoretic, in trei faze:
Mai exact, lichidul amniotic sau mici bucati de tesut fetal, au ajuns in sangele mamei. Aceste tesuturi pot trece de bariera placentei in anumite cazuri, de exemplu atunci cand aceasta sufera o trauma. Odata ajuns in sangele mamei, lichidul amniotic produce un raspuns imun care duce la tulburari de coagulare in plamanii si in vasele de sange ale mamei.
Citeste intreaga stire: Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare si cum se manifest

De ce apare embolia cu lichid amniotic Pentru ca este un eveniment atat de rar, factorii de risc sunt destul de putin cunoscuti. Specialistii spun ca factorii favorizanti ar putea fi: Varsta mamei, peste 35 de ani; Probleme ale placentei; Preeclampsia; Travaliul indus medical; Cezariana; Excesul de lichid amniotic; Ruperea membranelor; Hipercontractilitatea urinara; Traumatisme abdominale; Amnioinfuzie; Ruptura uterina; Retentia plancentara; Feti macrosomi; Amniocenteza; Utilizarea de ocitocice sau prostaglandine. Embolia cu lichid amniotic – cum se manifesta Afectiunea grava se poate manifesta prin: Dificultati de respiratie; Scaderea brusca a tensiunii; Probleme de coagulare; Sangerari; Senzatie de frig; Tulburari de ritm cardiac; Pierderea cunostintei; Convulsii si stress fetal. Embolia cu lichid amniotic – stabilirea diagnosticului Sunt necesare urmatoare: Efectuarea analizelor de sange; Efectuarea electrocardiogramei; Oximetrie – masurarea nivelului de oxigen din sange; Radiografie toracica; Ecocardiografie – evaluarea activitatii cardiace.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.