Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Glaucom
1.728 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tonic de hrean
1.545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DUSUL RECE | MERITA SAU NU?
542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iata cu ce poti inlocui zaharul
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oleocantal din uleiul de masline:si Alzheimerul
739 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aceasta supa e la fel de buna ca unele medicamente
1.062 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Horned Melon
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ZAHARUL HRANESTE CANCERUL ?
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dermatita
1.002 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este electromiografia
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce este glaucomul?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.03.2022  Adauga la favorite 216 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Prin restrangerea treptata a campului vizual, in timp se poate ajunge la orbire. Potrivit societateadeglaucom.ro, glaucomul se clasifica in mai multe tipuri si exista aspecte pe care orice bolnav trebuie sa le stie si sa le aiba in vedere.

Cate tipuri de glaucom exista?
Glaucomul primitiv cu unghi deschis este cea mai frecventa forma de glaucom, fiind responsabil de peste 90% din cazurile de glaucom.

Alte forme de glaucom sunt reprezentate de glaucomul primitiv cu unghi inchis, glaucomul congenital. Exista si forme de glaucom secundar altor afectiuni, traumatisme locale sau aparut ca efect advers in urma unor tratamente.


Medicii si cercetatorii nu cunosc inca exact care este cauza care produce glaucomul. Boala se asociaza, de cele mai multe ori, cu o presiune crescuta in ochi, cauza fiind un fluid numit unoare apoasa. Unoarea apoasa este un lichid transparent produs in permanenta in interiorul ochiului care are scopul de a scalda si hrani ochiul.

La un ochi sanatos, acest lichid este produs si eliminat din ochi in proportii aproximativ egale. Astfel se mentine o presiune constanta in interiorul ochiului, numita presiune intraoculara (PIO). Presiunea intraoculara este considerata normala atunci cand valoarea ei este intre 10 si 21 mm Hg.

La pacientii cu presiune intraoculara crescuta (peste 21 mm Hg), ochiul continua sa produca umoare apoasa, dar este incapabil sa o elimine cu un debit normal. In timp, aceasta presiune intraoculara crescuta poate deteriora nervul optic, ceea ce duce la pierderea treptata a vederii. Daca presiunea intraoculara nu scade, se poate ajunge chiar la orbire.



Cum se trateaza glaucomul?
Nu exista medicamente capabile sa vindece glaucomul in sensul ca vederea pierduta prin glaucom nu poate fi redata. Toate medicamentele utilizate in prezent in tratarea glaucomului reusesc sa opreasca sau sa intarzie agravarea bolii prevenind astfel aparitia orbirii. Ele fac acest lucru prin scaderea PIO, indiferent de forma de glaucom, cu presiune intraoculara crescuta sau nu.

De aceea, diagnosticarea la timp a bolii, atunci cand vederea nu este mult afectat este esentiala!

Cele mai multe medicamente pentru glaucom se prezinta sub forma de picaturi pentru ochi. Daca picaturile de ochi nu pot reduce suficient presiunea intraoculara, se recurge la alte alternative terapeutice dispinibile. Acestea pot include tratametnul laser sau chiar tratament chirurgical. Uneori poate fi necesara aplicarea picaturilor si dupa tratamentul cu laser sau chirurgical, pentru reducerea suplimentara a presiunii intraoculare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.