Zeama de varza, leacul imbatabil al bunicii in perioada sarbatorilor de iarna
Imbunatateste digestia
Chiar daca a inceput sa fie luata in serios ca medicament abia in ultimele doua decenii, varza murata a jucat un rol extrem de serios in istoria lumii, daca ne gandim ca doar cu ajutorul acesteia au fost posibile lungile calatorii in urma carora a fost descoperita America, Australia sau Oceania.
Recent, oamenii de stiinta au ramas uimiti atunci cand au descoperit ca marii consumatori de varza murata au o imunitate incredibila mai ales in ceea ce priveste dezvoltarea de tumori. Si asta pentru ca banala varza murata, desi pastreaza doar partial vitaminele si celelalte substante vindecatoare ale legumei proaspete, are continutul de minerale, de fibre alimentare intact si, cel mai important, are substante care ajuta la imbunatatirea digestiei, mai ales a digestiei grasimilor si a proteinelor.
Moarea de varza, cel mai bun prieten al celor care vor sa slabeasca
Daca salata de varza murata are un rol extrem de important in scaderea glicemiei, fibrele continute de aceasta actionand ca un absorbant pentru zaharuri, moarea de varza este cel mai bun prieten al celor care vor sa slabeasca.
Tratamentul este simplu si foarte eficient. Inainte de fiecare masa, pe stomacul gol, se consuma doua pahare cu moare. Mahmureala este indepartata tot cu ajutorul moarei de varza. In acest caz se recomanda consumul unui litru pe zi. Si tot moarea de varza este cu totul exceptionala in cazul ficatului marit, de aceea se recomanda mai ales consumatorilor de carne si alcool.
Se administreaza o jumatate de litru de moare de varza, dimineata pe stomacul gol si un litru de ceai de sunatoare, consumat pe parcursul unei zile.