Ecografia Doppler nu doare, nu e invaziva si dureaza cel mai mult 40 de minute. De asemenea, nu are nici un fel de efecte secundare, iar dupa aceasta investigatie plecati imediat acasa. Practic, vi se pune o sonda (la fel ca la ecografie) pe zona care urmeaza sa fie vizualizata. Astfel, se pot examina fluidele care circula prin organism.
Pentru ca se foloseste in special pentru evidentierea fluxului sanguin, se pot detecta usor trombi (cheaguri de sange), care uneori va pot pune in pericol viata. Spre exemplu, in neurologie, examenul Doppler transcranian permite studierea miscarilor sangelui in arterele intracerebrale, urmarite prin oasele craniului. De asemenea, prin aceasta metoda pot fi vizualizate inclusiv depunerile periculoase de pe vase de tipul grasimilor sau calciului. De obicei, nu va puteti duce singuri sa cereti o investigatie Doppler.
Sunt excluse cereri de genul: "Faceti-mi Doppler pe toata suprafata corpului". Ar dura cateva zile. La medicul specialist in imagistica ajungeti dupa ce un alt specialist v-a investigat si a considerat ca o anumita suprafata a corpului dvs. trebuie vizualizata din punctul de vedere al activitatii lichidelor corporale.