Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Vasc
1.781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc de portocale
1.488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Accidentul ischemic
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stenoza de artera renala
2.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancarea saracilor,prelungeste VIATA, protejeaza FICATUL
1.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arahidele
998 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creatinina: analiza esentiala pentru functia renala
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala arteriala periferica: diagnostic si tratament
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea vaselor de sange de depozitele de grasimi
653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4 semne ca ai probleme cu inima
319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ateroscleroza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.04.2016  Adauga la favorite 1.152 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arterioscleroza, termenul tehnic pentru calcificarea arteriala sau scleroza arteriala, este o afectiune de sistem a arterelor, care conduce la depunerea de grasimi sangvine, de trombi, de tesut conjunctiv si in mica masura chiar si de calcar pe peretii vaselor.

Arterioscleroza se dezvolta pe neasteptate de-a lungul deceniilor fara a prezenta simptome, pana la momentul in care se manifesta sub forma de ischemie, tromboza, angina pectorala, infarct miocardic, atac cerebral sau moarte subita prin insuficienta cardiaca. Aceste consecinte ale arteriosclerozei reprezinta in ziua de azi cea mai frecventa cauza de deces din tarile dezvoltate din vest.

Tradusa literal, arterioscleroza inseamna intarirea tesutului conjunctiv al arterelor. Datorita proliferarii tesutului conjunctiv, a depozitarii intra si extracelulare de colesterol, de acizi grasi si de calcar, precum si datorita acumularilor de colagen si proteoglicani se ajunge la induratia si ingrosarea peretilor vasculari, care se soldeaza cu scaderea elasticitatii peretilor vasculari si de obicei si cu ingustari ale vaselor.

Deoarece induratia arteriala se dezvolta mult timp fara niciun fel de simptome, diagnosticarea acesteia din timp este probabila doar printr-un examen medical amanuntit.

O diagnoza tarzie impune adesea un tratament imediat, de exemplu o interventie chirugicala mai mult sau mai putin invaziva precum o operatie de bypass la inima sau la membrele inferioare, o tromboenderactomie pulmonara a venei carotide a gatului sau a membrului inferior sau o dilatatie cu ajutorul unei sonde cu balon sau cu stent.

In fazele incipiente, tratamentul se realizeaza pe cale medicamentoasa, prin administrarea in general a unei medicatii pentru scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului, a trigliceridelor precum si administrarea de anticoagulante.

Concomitent i se va recomanda pacientului un mod de viata cu riscuri reduse: incetarea fumatului, schimbarea alimentatiei si efectuarea de miscare reprezinta o parte foarte importanta a terapiei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.