Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  McQueen (2018)
415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  McQueen (2018)
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Steve Jobs introduction of Apple 1984 to 2010
1.090 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  Stephen Gary Wozniak
875 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumile Antarctice dedesubt | Cronici extraterestre
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bernard Arnault locul 4 clasamentul celor mai bogati
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pachetul (SUA 2013) Thriller / 95 minute
602 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bogatiile Imperiului Roman de Est ingropate in Cornwall
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pistole, fete si gangster (SUA 1959) Aventuri 62 min
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jay Leno
1.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Steve McQueen

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.10.2015  Adauga la favorite 1.011 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Steve McQueen (24 martie 1930 – 7 noiembrie 1980) a fost un actor supranumit si "The King of Cool". S-a nascut in Beech Grove, in statul Indiana, la 24 martie 1930 cu numele de Terence Steven McQueen. Niciodata nu si-a cunoscut tatal care si-a parasit sotia si fiul imediat dupa ce se nascuse . Acest lucru l-a afectat toata viata .

McQueen a crescut in statul Misuri, in casa unchiului sau , unde l-a lasat mama sa . La varsta de 12 ani era un tanar rebel , asa ca unchiul sau l-a trimis sa traiasca cu mama , care intre timp se mutase in Los Angeles.

Doi ani mai tarziu mama sa il trimise la o casa de copii , din cauza ca nu putea sa-l educe.Curand McQueen a parasit acest loc si a plecat sa hoinareasca prin diverse locuri ,pana in 1947 cand se inrola in Marina . Cand a abandonat serviciul , 5 ani mai tarziu, hotara sa se faca actor , asa ca incepu cursurile la faimosul Actor's Studio in New York, profitand ca statul ii ajuta pe militarii care doreau sa se reintegreze in viata civila .

Terminandu-si studiile in 1955 McQueen obtinu primul sau rol pe Broadway. Un an mai tarziu incepe sa joace in filme ,intai cu roluri secundare .In 1958 a jucat ca actor principal in The Blob, si apoi doi ani a aparut intr- serie pentru televiziune ceea ce i-a adus recunoasterea criticii . Filmul care l-a transformat intr-o stea , a fost , fara nici o legatura , Marea evadare filmata in 1963, iar apoi si-a consolidat popularitatea in Cei sapte magnifici . A fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor principal pentru The Sand Pebbles, in 1966, cu un rol facut parca pentru el . A avut un succes rasunator cu Bullitt.

Incepand de atunci , McQueen a combinat rolurile de actiune cum cel despre cursa de automobile Le Mans, cu roluri de caracter ca cel din Papillon, demostrand astfel ca este un bun actor . Apoi " Infernul din zgarie nori “ , unde a jucat alaturi de un alt mare actor Paul Newman in 1974 . A avut apoi o perioada in care s-a retras , revenind in 1978 pentru a juca in An Enemy of the People.

McQueen a fost un « fan » al adrenalinei , asa ca era un impatimit al vitezei si al curselor de motociclete sau masini .Era atat de pasionat incat se gandea sa se dedice carierei de pilot de curse . A fost prieten foarte bun al marelui maestru de arte martiale Bruce Lee si se antrena in Jeet Kune Do.

Dupa 1978 McQueen a mai aparut doar in doua filme .

A murit pe 7 noiembrie 1980, la varsta de 50 ani in Juarez, Mexico. Cauza a fost un stop cardiac , consecinta a tratamentului intensiv pe care-l facea contra cancerului pulmonar de care suferea .Viata sa sentimentala , a fost vesnic instabila . S-a casatorit in 1957 cu Neile Adams. Presiunea Hollywood-ului i-a deschis usa unei lumi de noapte si a consumului de substante ilicite , de care abuza frecvent (heroina , canabis si altele). Steve McQueen era prieten cu Sharon Tate si cu sotul ei Roman Polanski care l-au invitat la ei sa petreaca seara.A refuzat si a fost absent cand pe 9 august 1969, Charles "Tex" Watson, Patricia Krenwinkel si Susan Atkins, membrii ai « familiei », patrunsera in casa lui Sharon Tate, ucigand-o pe aceasta si inca alte patru persoane invitate de familia Polanski (Abigail Folger, Jay Sebring, Wojciech Frykowski si Steven Parent). Steve a fost sub stare de soc cand a auzit ce nume figurau pe lista neagra a lui Charles Manson. Decide sa se inarmeze pentru a o proteja pe Neile si copii . Devine suspicios si consumul de droguri il face paranoic . Legaturile sale cu diverse femei sunt tolerate de Neile, pana intr-o zi cand se hotaraste sa se desparta . Dupa legatura lui Steve cu actrita Barbara Leigh , Neil se hotaraste sa –si gaseasca si ea pe cineva . Cand Steve McQueen isi da seama ca nevasta il inseala , inebuneste . Timp de mai multe saptamani incearca sa afle adevarul si cand are confirmarea ca a fost inselat , Steve o ameninta cu o arma . Dupa o bataie de o violenta si o cruzime rar intalnita , Neile cere divortul in 1972. Din aceasta casatorie au rezultat doi copii : un baiat (Chad) si o fetita . In acelasi an se turneaza filmul The Getaway unde o va cunoaste pe actrita Ali MacGraw .Se vor casatori a doua noapte .Paranoia a crescut incetul cu incetul si addictiunea ocupa un loc important in viata actorului .Cu toata dorinta sa de a renunta , el continua .Cu toate ca-si iubeste sotia , are in continuare aventuri , iar cand o aventura cu manechinul Barbara Minty risca sa devina serioasa, Ali McGraw se desparte de el . Dupa despartirea de cea de-a doua sotie , o instaleaza in casa lui pe tanara Barbara


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.