Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Zacusca de vinete cu mere si morcovi
59 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zacusca de fasole verde pentru iarna,
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zacusca de peste
1.679 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zacusca de peste
2.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Putine ingrediente, usoare si gustoase!
511 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zacusca de vinete - JamilaCuisine
5.724 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata de conopida
892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aperitiv din cartofi-Fara carne si fara baie de ulei
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scordolea de peste –
618 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zacusca(Reteta Raw)
1.409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Zacusca fara ulei la fiert

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 02.09.2015  Adauga la favorite 2.483 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Primul pas presupune pregatirea vinetelor. In cazul retetei pe care am facut-o, vinetele au fost coapte pe flacara/gratar. Pentru o munca mai usoara se pot coace in cuptor si intepate cu o furculita ca sa nu explodeze.

Tehnica Rapida #1Pentru o curatare rapida si usoara se procedeaza astfel: vanata coapta o tai pe din doua de-a lungul si o scobesti cu o lingura direct intr-un castron. Vanata se va aseza pe o planseta de lemn oblica si sub va fi castronul (se poate face deasupra chiuvetei). sursa

Tehnica Rapida #2. De ce sa nu cureti si sa fierbi direct vinetele? Vor avea cam acelasi gust in zacusca.

Tehnica Rapida #3. Sau le poti face la abur pentru un gust mai intens, doar ca va trebui sa le maruntesti cubulete.

Personal o sa incerc data viitoare cu vinetele fierte sau la abur. Ce este important de retinut este ca dupa aceasta procedura, vinetele trebuie puse bine la scurs. Se pot pune intr-o sita si lasate cateva ore. Pot fi frecate si cu putina sare neiodata pentru ca apa sa iasa mai bine. Poti pune pe ele o farfurie cu o greutate care sa le preseze bine.

Pasul 2: Pregatirea Ardeilor, Gogosarilor Si Cepei

Se spala, se curata, se taie in bucati maricele si se dau prin robotul de bucatarie cu lama in S. Asta-i tot!

Pasul 3: Fierberea

Se pun legumele de mai sus la fiert in sucul propriu, intr-o cratita mare (11-12 litri). Se aduga niste sare neiodata (am adaugat 5 lingurite de sare). Pentru cei care tin un regim hipo-sodat sarea poate fi exclusa complet.

Cand legumele s-au inmuiat, si sunt fierte bine si au scazut binisor, se ia cratita de pe foc si se da cu blenderul de mana un pic, pentru omogenizare. Se adauga vinetele si bulionul si se amesteca bine

Metoda #1Se tine cratita sus pe aragaz pana incepe sa fiarba si pe urma se baga la cuptorul preincalzit. Se regleaza cuptorul cat sa fiarba cratita si sa nu zaca.

Se amesca la 2 ore. Deci te poti duce si la un somn de dupa masa! Se va arde pe margini, dar in mod normal nu ar trebui sa se prinda pe fund. Se lasa sa fiarba pana scade bine si capata consistenta de zacusca. Daca nu mai ai rabdare, si vrei sa scada mai repede, spre final, poti sa iei zeama de deasupra si sa faci un sos pentru spaghete cu ea. Inainte sa fie gata, cam cand te-ai hotarat ca este timpul s-o scoti adaugi si condimentele: piper, coriandru, dafin.

Metoda #2 O lasi sa fiarba pe aragaz pe un foc mic cu protectie. Asa am procedat la zacusca ce se vede din poze. Dar atentie daca sterilizezi borcanele in timp ce fierbe zacusca sus sa nu bata caldura de la cuptor pe cratita pentru ca se poate prinde (mie mi s-a prins un pic din cauza aceasta, fix pe partea unde a batut caldura de la aragaz). Daca ai o oala/cratita buna cu o protectie buna, nici sus pe aragaz, nu ar trebui sa amesteci prea mult. Retine sa folosesti un capac, pana se strange zeama deasupra, pentru ca va stropi daca nu.Cand amesteci, nu incorpora chiar tot sucul de deasupra pentru ca iar va stropi. De aceea, cel mai simplu este la cuptor!

Pasul 5: Sterilizarea, Ambalarea, Conservarea

Pentru sterilizare si ambalare se folosesc borcane de 250 ml, curate, spalate, uscate si cu capace noi (preferabil, daca nu ai capace noi poti pune celofan umezit in prealabil si pe urma capacul).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.