Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  3 motive sa consumati banane
619 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele de mai te scapa de stres
713 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un creier sanatos
1.693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cate oua e bine sa consumam?
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fierbe banane inainte de culcare si fa-le ceai
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sa consumam un baton proteic in fiecare zi
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zece motive pentru a bea sucuri verzi
542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  _Sfaturile specialistilor pentru durerile de coloana
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce nu stiai despre consumul bananelor in exces!
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care sunt alimentele cu cele mai multe toxine?
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

10 motive pentru care sa consumam banane

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.02.2015  Adauga la favorite 2.442 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Desi parerile nutritionistilor sunt impartite, se pare ca o banana consumata pe langa faptul ca-ti satisface pofta de dulce, nu afecteaza dieta. Valoarea nutritionala a unei banane medii este de aproximativ 110 calorii.

Grasimi si colesterol

Bananele sunt o sursa naturala de grasimi si colesterol. Utilizarea piureului de banane poate sa inlocuiasca o parte sau chiar in totalitate grasimile de origine animala folosite la prepararea prajiturilor.

Potasiu

Bananele sunt cunoscute pentru continutul lor ridicat de potasiu, cu mai mult de 400 mg de potasiu per banana de dimensiuni medii. Potasiu este necesar pentru buna functionare a sistemului cardio-vascular, nervos si muscular, precum si pentru mentinerea unui echilibru optim de lichide in organism. Potasiul din banane poate ajuta la prevenirea crampelor musculare dupa un efort fizic intens.

Vitamina C

La fel ca si alte fructe, bananele contin o cantitate importanta de vitamina C. O banana de dimensiune medie contine aproximativ 10 mg de vitamina C sau circa 15% din doza zilnica recomandata. Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar si sanatatea celulelor si imbunatateste absorbtia de elemente nutritive, cum ar fi fierul.

Vitamina B6

Deoarece vitaminele B sunt mult mai frecvent intalnite in produsele de origine animala, valoarea nutritionala a bananelor este cu atat mai importanta, deoarece ofera o cantitate semnificativa de vitamina B6, cunoscuta ca si piridoxina. O banana furnizeaza aproximativ 35% din doza zilnica recomandata de vitamina B6. Organismul foloseste vitamina B6 pentru a dezvolta noi celule. De asemenea, vitamina B6 este importanta si pentru buna functionare a sistemului nervos.

Mangan

De asemenea, bananele sunt o sursa importanta de mangan (aproximativ 0.3 mg mangan/banana). Adultii au nevoie de 1.8 – 2.3 mg de mangan pe zi. Manganul este necesar pentru sanatatea oaselor si metabolismului.

Fibre

Conform USDA, o banana ofera aproximativ 3 g de fibre. Fibrele sunt benefice pentru organism, deoarece intervin in reglarea digestiei si tranzitului intestinal.

Alte elemente nutritive

Bananele pot furniza mici cantitati de vitamine si minerale. O banana ofera fier, magneziu, calciu si fosfor, precum si vitaminele A si E, acid folic, caroten si colina. Bananele contin, de asemenea, si aminoacizi.

Carbohidrati

Corpul nostru foloseste carbohidrati ca sursa primara de energie. Probabil ati vazut ca sportivii – in special tenismenii – consuma banane in timpul jocului. Bananele sunt consumate pentru a le oferi energie. O banana la micul dejun va va da energia necesara pana la pranz, fara a fi nevoie de gustari suplimentare.

Sunt usor de digerat

Bananele sunt usor de digerat. Cand esti bolnav sau cand suferi de indigestie, bananele reprezenta o sursa ideala de substante nutritive importante pentru organism, fara a ingreuna digestia s afecta stomacul. Piureul de banane este de multe ori folosit ca aliment de introducere a meselor solide la copii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.