Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Reincepe atacul insectelor!
948 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gonirea mustelor
897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa adormim rapid
1.457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baile de aburi
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trebuie sa ai lavanda in gradina sau in casa
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla ce plante te ajuta sa dormi!
923 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri contra daunatorilor de tot felul
1.163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM VOPSESTI NATURAL OUALE DE PASTE?
1.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea si reincarcarea pietrelor si a cristalelor
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu ce se scoate mirosul de mucegai din saltea
187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Levantica

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.01.2015  Adauga la favorite 1.141 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cine si-ar inchipui ca un medicament poate sa miroasa atat de frumos? Uleiurile de levantica, folosite de mult timp la fabricarea parfumurilor, sapunurilor si apoi a sampoanelor, se utitizeaza si la ameliorarea starii de anxietate si a insomniei.

Exista chiar dovezi stiintifice care arata ca unul dintre componentele acestor uleiuri, poate juca un rol important in tratarea cancerului.

Levantica este planta de care ai nevoie atunci cand esti incordata, sau suferi de anxietate. Cercetatorii au descoperit ca levantica favorizeaza tipul de unde cerebrale asociate cu relaxarea.

De asemenea, nu este intamplator faptul ca uleiurile de masaj contin adesea levantica. Uleiul acestei plante este absorbit usor de piele, iar efectul lui sedativ asupra sistemului nervos central te ajuta sa te relaxezi.

Lavanda - alte utilizari:
Ameliorarea cefaleei – aplica putin ulei pe tample si maseaza usor, pana simti ca durerea scade simtior
Calmarea durerilor abdominale – medicii germani recomanda, adeseori, ceaiul de levantica pentru imbunatatirea digestiei. Uleiurile relaxeaza muschii netezi ai tractului digestive , domolind crampele gastrice si intestinale, care apar dupa servirea meselor.
Vindecarea infectiilor – substantele continute de levantica distrug bacteriile si previn infectarea ranilor sau zgarieturilor. Lavanda poate vindeca tesuturile, promovand cresterea de cellule noi si ajutand la cicatrizarea ranilor.
Calmarea durerilor de urechi – Aceleasi componente care ajuta la vindecarea ranilor te scapa si de durerile de urechi!
Este ideala pentru persoanele care au probleme cu somnul, adorm greu sau se trezesc des in timpul noptii, prelungind calitatea si durata somnului.
Si in cazul acneelor, a pielii uscate sau a tenului gras, lavanda sare in ajutor! Aplicati o compresie cu infuzie de lavanda in zona pe care vreti sa o tratati si veti vedea rezultatele imediat!
Perfecta in diminuarea matretii! Aplica 15 picaturi de tinctura de lavanda (o gasesti la plafar) in 2 linguri de ulei de masline, incalzeste-le foarte putin in cuptorul cu microunde si aplica-le apoi pe parul umed, masand usor scalpul. Pune-ti apoi o masca de dus si lasa solutia sa actioneze aproximativ o ora inainte sa te speli. Pentru un efect de durata, foloseste acest “tratament" o data pe saptamana.
Te scapa si de durerile musculare! Indiferent de cauza durerilor, esenta de lavanda, utilizata in mod corect, poate duce la indepartarea acestora. Umple cada cu apa fierbinte, toarna cateva picaturi de lavanda si relaxeaza-te, cel putin 15 minute. Pentru a te asigura de efectul dorit, maseaza-ti zonele dureroase cu ulei de masline in care toarna cateva picaturi de tinctura.

Levantica pare sa faca progrese tot mai mari, studiile recente aratand ca are posibilitatea de a bloca celulele canceroase moi, cum ar fi cele de la ficat, sani sau prostata!

De asemenea, lavanda nu este folosita doar in scopuri cosmetice sau medicinale, ci si in domeniul gastronomic! Exista foarte multe retete care include aceasta planta minune, fie pe post de garnitura decorativa, fie ca ingredient in salate, serbet sau inghetata. Totusi, deoarece este foarte parfumata, trebuie folosita cu masura


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.