Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce sa faci ca sa nu-ti miroasa pantofii
2.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BINE DE STIUT!
1.814 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum scapam de mirosul neplacut din WC
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se curata bine o saltea elimina petele, acarienii
476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai sigur mod de a scapa de mucegai
122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijirea saltelei pentru o viata mai lunga
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scapi de mirosul de mancare arsa din casa
4.256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  10 sfaturi utile pentru curatenie
734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  33 SFATURI UTILE SI PROASPETE PENTRU UZ CASNIC
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri contra daunatorilor de tot felul
1.163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cu ce se scoate mirosul de mucegai din saltea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.03.2023  Adauga la favorite 188 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dormitorul este locul de odihna si relaxare, tocmai de aceea atmosfera de aici trebuie sa fie aerisita, sa nu fie incarcata de mirosuri si energii negative. Intretinerea saltelei este importanta pentru sanatatea noastra. Pentru ca umiditatea se duce imediat in saltea prin transpiratia din timpul noptii, aceasta poate fi un mediu propice pentru mucegai. Mucegaiul aduce multe probleme sanatatii, de la micoze ale unghiilor la boli respiratorii.

Camerele care au grad de umiditatea mare trebuie protejate cu ajutorul unui dezumidificator, care sa pastreze exact gradul de umiditate din camera. Apoi, o camera foarte bine aerisita, chiar si in timpul anotimpului rece, previne aparitia mucegaiului. Aerisirea se face de 3-4 ori pe zi, cate 5-10 minute sau 2-3 minute cand afara este ger. Aerisirea se face cu geamul larg deschis, nu rabatat. Cand se aeriseste, salteaua se tine goala, fara asternut, pentru a absorbi aer curat.

O saltea cu pete de mucegai se cunoaste dupa miros si culoarea petelor, care poate sa fie alb, negru, rosu, galben, albastru sau violet. In cazul in care este foarte deteriorata, salteaua trebuie inlocuita. Daca nu este, aceasta poate fi salvata cu anumite metode.

Cu ce se scoate mirosul de mucegai din saltea – foloseste ingrediente naturale
O metoda este ca salteaua sa fie acoperita cateva minute cu bicarbonat de sodiu. Dupa ce actioneaza cateva minute, chiar jumatate de ora, acesta se indeparteaza cu ajutorul aspiratorului. Apoi, se amesteca apa calda cu otet sau alcool izopropilic si se sterg petele de mucegai in mod repetat pana dispar. La final, se mai pune inca un strat de bicarbonat de sodiu, se lasa 30 de minute si se indeparteaza cu aspiratorul. Salteaua trebuie apoi sa fie lasata la uscat intr-un loc calduros, bine aerisit. De preferat afara la soare.

Aceasta metoda trebuie repetata cat mai des, mai ales daca mirosul nu a disparut complet. Pentru a disparea senzatia de miros de mucegai, puneti in ceara de parchet atunci cand faceti curatenie cateva picaturi de lavanda. Aerul se va improspata, iar micile insecte nu vor mai fi atrase de dormitor. Sau daca aveti cateva flori de levantica uscata prin casa, presarati-le pe covor inainte de a aspira in camera cu 5-10 minute. Cand aspirati, mirosul florilor se va ridica si va lasa o atmosfera curata si frumos mirositoare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.