Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Codul Voynich - Cel mai misterios manuscris din lume
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasele fantome ale Rusiei
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scretele Antarcticei
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aldabra
1.863 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce este Elvetia atat de bogata?
11 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povesti de pe coasta cu Robson Green: North Devon
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fortul 13 Jilava: Inchisoarea tuturor
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chan Chan (Peru) - Cel mai mare oras din chirpici
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai rau loc pentru a fi pilot ep 2
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care este cel mai rece loc din lume?
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Fortul Bhangarh: locul cel mai bantuit de fantome

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.11.2014  Adauga la favorite 879 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fortul Bhangarh este dupa cum ii spune si numele o fortificatie militara construita in secolul al XVII-lea din porunca rajahului Sawai Madho Singh, o capetenie locala din Rajastan, India. In imediata sa apropiere a fost ridicat recent un sat cu acelasi nume, sat populat de oamenii care au ajuns sa nu mai intre in vechea fortificatie de teama spiritelor neadormite care bantuie aici chiar si in miezul zilei.



Din feriricire, teama oamenilor de stafii a facut ca fortul sa ramana bine conservat, aproape neatins in ciuda unor ruine, caci populatia se teme acum sa intre in cetate pentru a fura caramizi, asa cum fac de obicei in fortificatiile vechi ramase nepazite de autoritati din lipsa de fonduri.



Fortul este situat in apropierea Rezervatiei Naturale Sariska, din tinutul Aravali de langa colinele districtului Alwar. Ce mai apropiat sat este Golakha, iar ruinele vechii resedinte a rajahilor locali se inalta inca maret deasupra stancilor la baza carora curge un izvor a carui apa se acumuleaza intr-un mic lac. Fortul se afla la distanta de circa 300 kilometri de capitala Delhi, iar principala sa poarta de acces este la 2 kilometri de soseaua principala. La 32 kilometri de fort se afla localitatea Thana Ghazi.
Referitor la sumbra si deopotriva incitanta sa celebritate, localnicii sustin ca invazia de duhuri si fantome din preajma fortului are drept cauza doua mari legende, chipurile adevarate. Cat de adevarate sunt acestea?



Ei bine, insasi Institutul Arheologic al Indiei, o instututie stiintifica si oficiala cat se poate de serioasa, a montat la intrarile din fort, plancarde mari in care turistii sunt avetizati in mai multe limbi, sa nu cumva sa ramana peste noapte in incinta fortului, caci unii dintre cei care au sfidat aceste avertismente au murit de frica sau au ramas pentru mult timp cu sechele psihice.



Una dintre legende vorbeste despre un sadhu (mistic ratacitor la hindusi) pe numele sau Baba Balanath care a trait in acest fort. Baba Balanath s-a stabilit spre sfarsitul vietii sale in fort unde si-a ridicat o coliba leagand cu blestem ca oricine indrazneste sa ridice o casa mai inalta decat coliba sa, se va alege in final cu cladirea distrusa.
Se pare ca oricine a incercat macar sa-si faca un adapost in fortul parasit, chiar dupa moartea lui Baba, a fost asaltat nopti la rand de legiuni intregi de duhuri si demoni, pana cand a fugit din cauza spaimei. Ceva adevarat pare sa fie in acest blestem, caci la criza de locuinte si spatiu dintr-o Indie suprapopulata, fortul nu ar fi ramas neocupat de hoardele de oameni sarmani si fara adapost daca aici nu s-ar petrece nimic necurat.
O alta versiune asupra motivelor care stau la baza bantuirii fortului se refera la o dragoste interzisa si urmarile sale nefaste.

Este vorba de un vrajitor pe nume Singhiya, adept al magiei negre, care in cele din urma s-a indragostit de nimeni alta decat Ratnavati, o printesa care traia in fortul Bhangarh.



Frumusetii rapitoare a printesei i-a cazut victima nu doar vrajitorul, dar si multi printi si razboinici bogati si din familii nobile care doreau cu totii sa o aiba de sotie. Intr-o buna zi, tanara printesa a pleacat alaturi de tinerele din suita ei sa caute parfum de Ittar. Vicleanul vrajitor a vazut alaiul si l-a urmarit in taina. Cand a gasit momentul prielni, Singhiya a inlocuit parfumul dorit de printesa cu o potiune de-a sa pentru a atrage atentia printesei si a se casatori in cele din urma cu ea.



Totusi, isteata Ratnavati a sesizat capcana vrajitorului, iar cand acesta i-a oferit bolul cu potiune, printesa l-a luat si l-a aruncat intr-o stanca. Piatra s-a desprins si s-a rostogolit spre vrajitor zdrobindu-l pe acesta. Inebunit de furie si durere, vrajitorul care era pe moarte a blestemat ca intregul Bhangharh sa fie distrus si nimeni sa nu mai locuiasca aici de teama duhurilor.


La scurt timp dupa moartea vrajitorului, fortul a fost asediat si intr-un final cucerit de trupele mogulilor din nord. Masacrul care a urmat caderii zidurilor a fost unul infiorator, peste 10.000 de oameni fiind ucisi cu cruzime de invadatorii musulmani veniti din Persia si Afganistan. Toti oamenii din fort au murit in timpul asediului, printre ei numarandu-se si printesa Ratnavati. Zgomotele bizare si aparitiile inexplicabile din prezent sunt atribuite de populatie sufletelor neadormite ale vrajitorului, printesei, precum si ale celor ucisi in asediu. Din acele momente pana in prezent, aici sunt raportate fenomene care se inscriu in aria paranormalului.



Fortul din prezent este invadat de vegetatia junglei si de diverse animale precum maimute, manguste, cerbi, mistreti si chiar leoparzi, animale care si-au gasit aici un refugiu neasteptat, caci niciun om nu are curajul sa vina aici sa vaneze sau sa puna capcane. Locul este denumit astazi Bhoot Bangla-adica Casa Fantomelor.



Fortul mai are cele patru mari porti de acces, anume Poarta Lahori, Poarta Ajmeri, Poarta Phulbari si Poarta Delhi. In interiorul sau se mai pastreaza multe temple hinduse dedicate zeitatilor Hanuman, Gopinath, Someshwar, Keshav Rai, Mangla Devi, Ganesh si Navin.

Se mai pastreaza si casa unde locuia casta brahmanilor, a preotilor, denumita Purohiji Ki Haveli, se spune despre aceasta casa ca ar fi locul unde se observa cele mai multe fantome. Aparitiile fantomatice se pare ca sunt des vazute si in preajma mormintelor fiilor rajahului Hari Singh, fii care au nesocotit dorinta tatalui lor si s-au convertit la Islam.
Locul a si-a dobandit inca din anii 80’ o faima deosebita intre indienii pasionati de povesti cu fantome si forturi bantuite. Se pare ca numarul mare de observatii bizare, precum si sutele de filmari si fotografii care ar fi surprins prezenta unor duhuri si stafii a depasit deja granitele Indiei, fortul Bhangarh devenind astazi un loc foarte cautat de turistii amatori de fenomene paranormale.
In prezent, exista numeroase agentii internationale de turism care organizeaza tururi de vizitare a intregului complex. Incet, incet, se pare ca fortul parasit isi cucereste incet dar sigur un loc in topul celor mai bantuite locuri din lume


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.