Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Herodot
247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  28 de curiozitati despre tsunami, valurile ucigase
1.540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Christopher Plummer
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul Pietrei Rosetta
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celtii - , Episodul 2 - Eroi in infrangere -
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Eternal Flame Falls, USA
1.044 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Andorra
961 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Floarea vietii
584 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa enzimatica
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DISPARUTI FARA URMA | Episodul 1: "Dincolo de ape" |
502 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Tucidide

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.11.2013  Adauga la favorite 875 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tucidide (greaca Θουκυδίδης, Thoukudides, cca 460-398 i.Hr., fiul lui Oloros) a fost un om politic si istoric atenian, autor al unei vaste monografii asupra Razboiului peloponesiac, desfasurat intre Atena (ajutata de Liga de la Delos) si Sparta (impreuna cu aliatele ei) in cea de-a doua jumatate a secolului V i.Hr.

Tucidide este implicat direct in evenimentele pe care le relateaza, fiind strateg al Atenei. "Istoria Razboiului Peloponesiac" prezinta informatii importante pe care autorul ni le ofera, dand in acelasi timp dovada de o superioara patrundere si de impartialitate, ceea ce il ridica in randul celor mai de seama reprezentanti ai istoriografiei din toate timpurile.

Tucidide este cunoscut pentru importantul sau text istoric despre razboiul peloponesiac, care spre deosebire de stilul povestirilor istorice de inainte, era structurat in ordine cronologica, subiectul fiind abordat direct. Ca fiu al lui Olorus, un aristocrat atenian, este posibil ca Tucidide sa fi crescut in Tracia, unde familia sa avea o mina de aur. Cand a inceput razboiul dintre Atena si Sparta, a realizat importanta acestuia si si-a planificat sa mentioneze progresul acestuia si deznodamantul. A fost numit unul dintre comandantii flotei, dar nu a fost stralucit ca strateg, nereusind cucerirea orasului Amfipolis. Pentru aceasta infrangere a fost exilat 20 de ani.

Timpul insa a fost folosit cu intelepciune. In timpul acestui exil, Tucidide a facut cercetari si a scris una dintre cele mai mari opere istorice ale antichitatii. Textul sau cuprinde neintelegerile dintre Atena si Sparta dintre anii 431-421, pana in 404.

Una dintre caracteristicile textului lui Tucidide este acuratetea. Atunci cand datele pe care le detinea erau nesigure, a incercat sa ocoleasca aceste portiuni si sa redea adevarul. Textul sau insa a fost ignorat pana in secolul al XIX-lea. Se banuieste ca Tucidide a fost asasinat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.