Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum alegi un avocado
1.988 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Schimbare radicala in legea RCA:
662 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se aleg si se mananca fructele exotice
1.932 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fagul
1.553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum spargem o nuca de cocos!
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile fizice ale baletului pentru fetita ta
1.256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc de mere, morcovi, sfecla rosie
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aerisirea caloriferelor
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ALOE VERA
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stiai ca poti pune coaja de ou in cafea?
326 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Fructul-minune al toamnei. 7 beneficii ale gutuilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.09.2014  Adauga la favorite 956 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Proverbul cu un mar pe zi tine doctorul departe e perfect valabil si in cazul gutuilor. Aceste fructe parfumate ale toamnei au calitati dovedite in lupta cu racelile, dar si in batalia cu cistita, colita sau depresia
Legenda spune ca Afrodita a venit in Elada adusa de spuma marii, avand un cos plin cu gutui. De acolo traditia vechilor greci de a oferi in dar la nunta gutui, unele dintre cele mai gustoase si parfumate fructe ale toamnei.
Iata doar cateve dintre motivele pentru care ar fi bine sa le consumi mai des:
1. Intaresc sistemul imunitar si trateaza anemia, gratie complexului biochimic bogat, compus din pectine, tanin, vitaminele A, B 1, B2, B 6, C, E PP, fier, calciu, sodiu, potasiu, magneziu si fosfor.
2. Revigoreaza si redau pofta de mancare. Din acest punct de vedere, consumul unei jumatati de fruct proaspat pe zi, de preferat in asociere cu miere de albine, reprezinta un adjuvant excelent pentru perioada convelescentei.
3. Combat afectiunile hepato-biliare. In acest scop, se spala bine 2-3 gutui (pentru indepartarea pufului de pe coaja), se taie marunt si se mananca in 2-3 doze. Cand boala e insotita de varsaturi, se administeaza piureul de la 2 gutui fierte, curatate, in prealabil, de coaja si seminte.
4. Calmeaza colita. De data aceasta, semintele sunt cele care aduc alinarea. Colecteaza 20 g si fierbe-le, la foc mic, in 200 ml de apa, pana ce lichidul scade la jumatate. Dupa ce se raceste, decoctul se strecoara printr-un tifon si se bea in doua doze.
5. Au efect expectorant si sunt remediu de prim rang in bronsita si chiar si in inciputul de tuberculoza. Se fierb 100 g de seminte de gutuie in 300 ml de apa, pana cand lichidul scade la jumatate, apoi se strecoara si se iau, de 3-4 ori pe zi, cate 2 linguri de decoct. De asemenea, in cazul tusei si al anginei, se da o gutuie pe razatoare, se acopera cu 200 ml de apa fierbinte si se lasa la infuzat. Dupa o ora, se bea infuzia sau se face gargara cu ea.
6. Amelioreaza cistita. In aceasta situatie, este indicat sucul de gutuie (50-100 ml/zi), datorita proprietatilor sale diuretice si dezinfectante.
7. Sunt antidepresive. Pentru imbunatatirea starii de spirit, se ia dupa fiecare masa cate o lingura de dulceata de gutui. De asemenea, se pun, in dormitor, pe noptiera, 1-2 fructe coapte. Substantele eterice din gutuie au proprietati linistitoare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.