Din start trebuie sa stii ca baletul este mult mai mult decat un simplu dans si ca pentru a ajunge la gratia si eleganta marilor balerine sunt necesari ani de munca dublati de pasiune si talent. Nu trebuie totusi sa privesti baletul doar prin prisma unei cariere. El poate fi doar o activitate extracurriculara practicata din dragoste pentru dans si muzica care sa nu se materializeze in spectacole pe marile scene, ci sa fie un hobby prin care fetita ta sa-si petreaca timpul liber cu folos.
Baletul contribuie la dezvoltarea musculaturii intregului corp, in special a picioarelor, dar si a mainilor si trunchiului, precum si la intarirea sitemului osos. Coordonarea, flexibilitatea si corectarea posturii corporale, precum si deprinderea echilibrului in miscare sunt alte beneficii ale practicarii acestui tip de dans.
Cu totii recunoastem cu usurinta o balerina atunci cand o vedem. Postura impecabila, gratiozitatea si eleganta in miscari sunt o prima carte de vizita a balerinelor. Chiar daca nu planuiesti ca fetita sa sa devina o dansatoare profesionista, toate aceste atribute fizice o vor ajuta cu siguranta pe viitor.
E bine de stiut si faptul ca baletul o va determina pe fetita sa constientizeze ce inseamna o dieta sanatoasa, mai ales in contextul in care tot mai multi copii sufera de obezitate. Ea va intelege ca pentru a-si mentine corpul in forma pentru balet trebuie sa aiba o nutritie adecvata, iar obiceiurile alimentare din copilarie se vor rasfrange si asupra vietii de adult.
Beneficii emotionale
Acest dans o va ajuta pe fetita ta combata stresul si anxietatea dezvoltandu-i capacitatea de concentrare si contribuind intr-o mare masura la cresterea stimei de sine. Orele de balet ii vor oferi sentimentul de autoimplinire, iar miscarile invatate si spectacolele in care este in centrul atentiei ii vor da ambitia sa se autodepaseasca.