1. Inlocuieste crema de ras
Daca obisnuiesti sa apelezi la traditionala lama de ras ca si metoda de epilare ar fi bine sa folosesti uleiul de masline in locul cremelor speciale. Uleiul de masline are capacitatea de a hidrata intens pielea.
2. Uleiul de masline este intaritor pentru unghii
Daca unghiile tale sunt fragile si se rup imediat ori se exfoliaza poti apela cu incredere la uleiul de masline. Timp de o saptamana maseaza unghiile pret de cateva minute pentru rezultate imediate.
3. Ajuta la repararea fermoarelor defecte
Poate ti se intampla adesea ca fermoarul gentii sau al unei geci sa se blocheze si sa fii nevoita sa renunti la articolul respectiv. Iti spun un secret: pune cateva picaturi de ulei de masline pe un disc demachiant si tapoteaza usor zimtii fermoarului apoi trage usor de el pana se deblocheaza.
4. Uleiul de masline previne sforaitul
Pentru cei care au asemenea probleme este indicat sa ia o lingurita de ulei de masline seara inainte de culcare pentru a lubrifia gatul si a evita astfel sforaitul enervant.
5. Hidrateaza pielea in profunzime
Uleiul de masline se poate folosi in combinatie cu cremele cosmetice sau pur si simplu in starea lui naturala. Aplicat pe pielea umeda hidrateaza si hraneste foarte bine celulele pielii.
6. Ajuta la regenerarea parului
Parul sufera modificari de-a lungul timpului iar praful si intemperiile au un efect naucitor asupra lui. Sa nu mai spun de produsele de styling si electrocasnicele destinate aranjarii parului. Toate pun presiune pe el si il deterioreaza. Pentru a ajuta la regenerarea rapida a firului de par putem folosi o masca obtinuta din doua linguri de ulei de masline, un galbenus de ou, o jumatate de lamaie stoarsa si o lingura de ulei de ricin. Masca se aplica o data pe saptamana si se lasa 2-3 ore sa actioneze.
7. Uleiul de masline este benefic pentru pisicute
Pisicutele tale isi inghit propriul par si la un moment dat il regurgiteaza sub forma de smocuri de par. Pentru a evita acest lucru pune o lingurita de ulei de masline in mancarea pisicutei si vei observa imbunatatiri.
8. Reda stralucirea mobilierului din casa
Realizeaza o lotiune pentru stralucirea mobilei din doua parti egale de ulei de masline si o parte zeama de lamaie. Sterge mobila cu acest amestec si in scurt timp isi va recapata stralucirea.
9. Inlocuieste demachiantul
Poti testa asta la tine acasa. Inlocuieste demachiantul tau clasic cu uleiul de masline. Pune cateva picaturi pe un disc demachiant si intinde bine apoi inlatura machiajul prin miscari circulare. Pe langa faptul ca machiajul este indepartat cu succes tenul este profund hidratat.
10. Uleiul de masline inlocuieste balsamul de par
Renunta pentru o perioada de timp la balsamul tau de par si inlocuieste-l cu uleiul de masline. Ai nevoie de o jumatate de lingura de ulei pe care sa il intinzi uniform in par. Acopera apoi cu folie alimentara si stai asa timp de 45 de minute. Samponeaza bine pana cand parul nu mai este uleios.
11. Vindeca acneea
Poate suna un pic ciudat sa aplici un ulei pe zonele afectate de acnee din moment ce secretia de sebum este deja foarte mare. Fa o pasta din 3 linguri de sare si 3 linguri de ulei de masline pe care sa o aplici pe fata curata. Clateste fata dupa doua minute si repeta procesul in fiecare zi timp de o saptamana.
12. Fixeaza o usa care scartaie
Cu timpul usile se uzeaza si balamalele incep sa scartaie. Cu o seringa putem introduce un pic de ulei de masline in balamalele usilor iar scartaitul dispare imediat.
13. Uleiul de masline indeparteaza paduchii
Treaba asta nu este rusinoasa deloc. Epidemiile de paduchi sunt din ce in ce mai frecvente si tratamentele par sa nu dea roade. Aplica ulei de masline pe scalp si pe lungimea firului de par. Mentine timp de 40 de minute dupa care samponeaza de doua ori si aplica un tratament pentru prevenirea aparitiei paduchilor.
14. Reda stralucirea inoxului
Freaca tacamurile cu un buretel inmuiat in ulei de masline si isi vor recapata stralucirea pe loc. Spala-le apoi cu detergent de vase pentru a inlatura excesul.
15. Poate fi folosit pe post de balsam de buze
Aplicat in cantitati rezonabile pe suprafata buzelor le hidrateaza si le reda catifelarea dulce. In acelasi timp le ofera o stralucire intensa.