Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Greseli facute de stapanii de pisici
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Greseli pe care le faci cand incarci telefonul
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri rapide in bucatarie
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri rapide in bucatarie
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci mobila de bucatarie partea a II-a
756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cinci greseli de evitat cand iti faci o casa
329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci mobila de bucatarie (1 parte) -
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci mobila de bucatarie partea a III-a
736 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  24 DE IDEI GENIALE, PENTRU A-TI ORGANIZA SPATIUL
369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ascuti un cutit cu o cana
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

5 greseli pe care le faci in bucatarie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.04.2022  Adauga la favorite 150 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sigur faci macar una din aceste greseli. Stiu, pentru ca si eu le-am facut si uneori, chiar mai uit si le repet. Dar ele sunt de evitat, din diverse motive. Vezi care sunt cele 5 greseli pe care sigur si tu le faci in bucatarie si cum sa le eviti!

1. Tai cu un cutit bont
Nu e o chestiune de estetica a legumelor si produselor taiate, care nu arata la fel de bine, ci mai degraba se zdrobesc, cat este vorba despre siguranta ta. Sansele sa te tai in bucatarie cu un cutit bont sunt mult mai mari decat in cazul cutitelor bine ascutite. Asadar, cand vezi ca s-a tocit, ia un alt cutit si ascute-le intre ele. Nici macar nu e nevoie de vreun dispozitiv special si iti ia maxim 2 minute. In final, nu uita sa speli cutitul dupa ascutire, pentru a nu presara mancarea cu pilitura de fier.

2. Pastrezi uleiul de prajit cartofii
In sine, asta nu este o problema, caci de cele mai multe ori uleiul de cartofi poate fi refolosit, neatingand punctul de ardere cand prajesti cartofi, exceptie facand situatiile accidentale, in care uiti uleiul la incins si nu prajesti nimic. Asadar, nu pastrarea uleiului e problema, ci modul in care o faci. Si tu tii uleiul intr-o cratita dedicata, pe care dupa folosire cel mult o ascunzi in cuptor sau in dulap? Ei bine, uleiul expus aerului nu doar ca se umple de praf si impuritati, dar si rancezeste mult mai usor.
Cum e mai bine sa procedezi? Dupa fiecare prajire a cartofilor, lasa recipientul sa se raceasca, apoi strecoara uleiul folosit si depoziteaza-l intr-un borcan. Spala cratita si bag-o in dulap pana la urmatoarea folosire, iar borcanului de ulei pune-i capacul si depoziteaza-l intr-un spatiu precum camara.

Astfel, cratita va fi mereu curata, iar uleiul in care prajesti cartofii va fi mereu limpede si lipsit de mirosuri sau praf.

3. Ca tot veni vorba de ulei…
Ai in casa ulei de masline extravirgin? Il folosesti cumva si la sotat/calit sau la alte preparate care presupun tratarea termica? Daca da, gresesti. De ce? Din ratiuni financiare, daca nu si din alte motive. Uleiul de masline extravirgin, pentru calitatea de a fi de prima presa, din masline, costa substantial mai mult decat uleiul de masline simplu. Si bineinteles, pregatirea termica ii reduce considerabil din calitate, deci de ce sa-l irosesti?

Citeste mai multe despre uleiul de masline si diferentele dintre virgin, extravirgin si cel simplu.

4. Folosesti acelasi tocator pentru… orice
Pregatesti niste bucati de carne pentru gratar, dar simti ca merge si o salata alaturi, nu? Ei bine, alaturi merg, insa nu si pe tocator. Nu folosi suprafata pe care ai pus carnea cruda pentru a taia legume proaspete sau alte preparate pe care nu urmeaza sa le pregatesti termic, caci posibilele bacterii de pe carne, care mor in urma prepararii termice, vor supravietui pe legume si le vei manca in salata.

5. Nu preincalzesti cuptorul
E drept, nu e cazul pentru toate preparatele in care e nevoie de cuptor. De pilda, daca prepari o caserola de legume sau un piept de pui la cuptor, nu e nicio problema: vei lasa preparatul putin mai mult la copt decat este indicat de reteta. Insa, daca vorbim de retete in care precizia este totul, precum eclerele sau bezelele, este foarte important sa preincalzesti cuptorul la temperatura indicata, pentru a putea respecta reteta si a obtine un preparat intocmai cu cel original.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.