Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Schimbul de ulei
1.044 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se toaca legumele mai bine, mai repede, perfect!
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem culoarea vopselei de par
559 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem vinul perfect pentru sarbatorile de iarna
704 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  36 de feluri de a gati ouale
745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa alegem garantat un pepene verde dulce si copt
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum obtii cel mai bun consum in oras?
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum putem face o lampa cu ulei pentru iluminat
122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegi numele pisicii
1.898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne alegem masina?
291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cel mai bun ulei de gatit,cum il alegem?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.03.2016  Adauga la favorite 952 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Exista o mare varietate de produse, care au si preturi diferite. Pentru a alege corect uleiul trebuie sa te uiti pe eticheta produsului, apoi sa verifici culoarea lichidului. Iata ce caracteristici trebuie sa aiba.

De floarea-soarelui

Exsita doua variante de ulei: calitatea intai si a doua. Pentru a fi sigur ca uleiul este de calitatea intai, citeste eticheta nutritionala. Aici vei gasi informatiile relevante: continutul de lipide (grasimi) trebuie sa fie de 100%, iar culoarea uleiului sa fie slab galbuie.
Nu lua uleiuri inchise la culoare! In cazul in care continutul de lipide este de sub 100%, de exemplu 92%, e bine sa stii ca diferenta pana la 100% este acoperita de acizi grasi liberi si de alte substante nedorite. Acest ulei este de calitatea a doua, obtinut din turtele ramase de la prima presa si are culoarea galben inchis. Criteriul de verificare este valabil pentru uleiurile vegetale de floareasoarelui. Trebuie sa fii atent si la pretul produsului raportat la calitate.

De masline
Acesta este ideal pentru gatit fiindca nu isi pierde proprietatile la incalzire decat la peste 210 grade Celsius. Cel mai bun ulei de masline este cel extravirgin, facut din sucul de masline presat la rece, care are o aciditate sub 0,8%. Pa langa ulei de masline extravirgin mai exista si un amestec de uleiuri de masline rafinate si uleiuri de masline virgine.
Acestea trebuie sa aiba o aciditate mai mica de 1% si sa respecte standardele in vigoare. Apoi exista asanumitul ulei pomace (din turte), care are o aciditate ce nu depaseste 1% si se conformeaza anumitor standarde. Spre deosebire de cel de floarea-soarelui, culoarea uleiului de masline nu este legata de calitatea lui.
Nuanta acestuia poate varia de la verde pana la galben auriu. Gustul si mirosul pot si ele sa difere. De exemplu, daca uleiul este putin amar, inseamna ca maslinele nu au fost foarte coapte cand au fost culese.
De palmier

Uleiul de palmier are o culoare rosiatica, datorita continutului bogat in betacaroten. Exista si o varietate de ulei produs din semintele fructelor, dar este de calitate inferioara. Ai grija, exista varianta buna – nehidrogenat – si varianta nesanatoasa – hidrogenat -, care este un fel de margarina. Desi este foarte sanatos, mai ales la prajire, nu e prea mult folosit in bucatarie fiindca este mai bogat caloric fata de celelalte uleiuri.
La temperaturi de sub 18-19 grade se solidifica, dar nu-si deterioreaza in nici un fel calitatile. La o incalzire usoara va reveni la forma lichida. Nu are gust si nici miros, de aceea mancarurile nu-si schimba gustul nici la prajire, nici la gatire.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.