Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Antonio Gaudi - Biografie
1.142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eugene O'Neill - Dramaturg american
1.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Basilica Sfantul Denis
1.491 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserici si manastiri celebre din Romania
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Origini si identitate: Povestea Europei
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olteanca
533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum covid-19 stimuleaza inovatia |
377 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Puterea incredibila a emotiilor
1.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Buzz Aldrin
989 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Opera Garnier
1.043 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Eugene Viollet-le-Duc

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.03.2014  Adauga la favorite 974 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eugene Emmanuel Viollet-le-Duc (n. 27 ianuarie 1814 - d. 17 septembrie 1879) a fost un arhitect francez renumit mai ales pentru restaurarea edificiilor medievale. Este unul dintre cei care au pus bazele arhitecturii moderne, lucrarea sa "Entretiens sur l'architecture" (1863) influentand direct pe multi dintre arhitectii curentului "Art nouveau".

Viollet-le-Duc a fost elevul celebrului arhitect Achille Leclere, dar a fost inspirat in cariera sa de arhitectul Henri Labrouste. In 1836 a calatorit in Italia, unde a petrecut 16 luni studiind arhitectura. Intors in Franta a fost atras, in mod irevocabil, de arhitectura gotica, J.-B. Lassus fiind cel care l-a initiat pe Viollet-le-Duc in arhitectura medievala, odata cu lucrarea de restaurare a bisericii Saint-Germain-l'Auxerrois, in 1838.

La inceputul anilor 1840, Viollet-le-Duc a lucrat impreuna cu Lassus la restaurarea capelei Saint-Chapelle din Paris si, in 1844, cei doi arhitecti au fost alesi pentru restaurarea catedralei Notre-Dame din Paris, precum si pentru construirea unei noi sacristii in stil gotic. De asemenea, o realizare importanta a fost restaurarea, in 1846, a bisericii Saint-Denis. Dupa 1848, Eugene Viollet-le-Duc s-a asociat cu Service des Edifices Diocesains, supraveghind restaurarea a numeroase cladiri medievale, cele mai importante fiind Catedrala din Amiens (1849), fortificatiile din Carcassonne (1852) si biserica Saint-Sernin din Toulouse (1862).

Despre Viollet-le-Duc se poate spune ca a dominat teoriile de restaurare arhitecturala ale secolului al XIX-lea. Scopul sau initial a fost de a restaura in stilul original, dar la ultimele sale lucrari a adaugat, adesea, elemente de design propriu. Arhitectii si restauratorii secolului al XX-lea au criticat sever aceste reconstructii fanteziste.

Viollet-le-Duc a scris doua enciclopedii care contin informatii structurale exacte si analize extinse de design: "Dictionnaire raisonne de l'architecture francaise du XIe au XVIe siecle" (1854 -1868) si "Dictionnaire raisonne du mobilier francais de l'epoque carlovingienne a la Renaissance" (1858-1875). Alte lucrari importante ale lui Viollet-le-Duc sunt "L'Art russe" (1877) si "De la decoration appliquee aux edifices" (1879).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.