Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Inima Angliei
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Winston Churchill
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Blenheim Woodstock. -Anglia
1.688 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Gladstone
837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Elisabeta a II-a si liderii Marii Britanii
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarata doamna de fier-Clementine Churchill
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noel Coward
911 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Winston Churchill
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Winston Churchill

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.10.2020  Adauga la favorite 291 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Date pe scurt: Winston Churchill
Cunoscut pentru : prim - ministru al Regatului Unit in timpul al doilea razboi mondial
Cunoscut si ca : Sir Winston Leonard Spencer Churchill
Nascut : 30 noiembrie 1874 in Blenheim, Oxfordshire, Anglia
Parintii : Randolph Churchill, Jennie Jerome
Sa stins din viata : 24 ianuarie 1965 in Kensington, Londra, Anglia
Educatie : Harrow School, Academia Militara Regala, Sandhurst
Lucrari publicate: Marlborough: viata lui si Times , al doilea razboi mondial , sase volume, o istorie a popoarelor engleza Vorbind , patru volume, criza mondiala , viata mea timpurie
Premii si distinctii : Consiliul privat al Regatului Unit, Ordinul de Merit, Cetatean de Onoare al Statelor Unite, Premiul Nobel pentru Literatura
Sotia : Clementine Hozier
Copii : Diana, Randolph, calendula, Sarah, Mary
Citat Notabile :. „Starea de spirit din Marea Britanie esteintelepciune sibuna dreptaterefractari la orice forma de exaltare putin adanc sau prematura Acesta este timp pentru faleste sau profetii stralucitori, dar exista aceasta-un anurma pozitia noastrauitat oropsit, si bine aproape disperat, pentru toti ochiici propriul nostru. Astazi va vom putea spunevoce tare inainteo lumelovit-veneratie, „noi suntem inca stapani ai destinului nostru. noi incasunt capitanul sufletelor noastre.“
Tinerete
Winston Churchill sa nascut pe 30 noiembrie 1874 la domiciliu bunicului sau, Palatul Blenheim in Marlborough, Anglia . Tatal sau, Randolph Churchill, a fost membru al Parlamentului britanic si mama lui, Jennie Jerome, era o mostenitoare american. La sase ani de la nasterea lui Winston, sa nascut fratele sau , Jack.

Din moment ce parintii lui Churchill calatorit mult si a condus viata sociala ocupat, Churchill a petrecut cea mai mare parte anii tineretii cu doica sa, Elizabeth Everest. A fost d-na Everestul care Churchill si hranit avut grija de el in timpul multe boli copilariei sale. Churchill a ramas in contact cu ea pana la moartea ei in 1895.

La varsta de 8 ani, Churchill a fost trimis la internat. El nu a fost niciodata un elev excelent, dar el a fost bine-a placut si a fost cunoscut ca un pic de un scandalagiu. In 1887, in varsta de 12 ani, Churchill a fost acceptat la prestigioasa scoala Harrow, unde a inceput sa studieze tactici militare.

Dupa ce a absolvit Harrow, Churchill a fost acceptat in Colegiul Militar Regal, Sandhurst in 1893. In decembrie 1894 Churchill a absolvit in partea de sus a clasei sale si a primit un comision ca un ofiter de cavalerie.

Churchill, soldatul si corespondent de razboi
Dupa sapte luni de formare de baza, Churchill a fost dat primul sau concediu. In loc de a merge acasa sa se relaxeze, Churchill a dorit sa vada o actiune; asa ca a calatorit in Cuba pentru a viziona trupele spaniole a pus jos o rebeliune. Churchill nu a mers la fel ca un soldat interesat, cu toate acestea. El a facut planuri sa fie un corespondent de razboi pentru Londra Daily Graphic . Acesta a fost inceputul unei cariere de scriere lunga.

Cand concediul sau a crescut, Churchill a calatorit cu regimentul sau in India. Churchill a vazut , de asemenea , o actiune in India , atunci cand lupta triburi afgane. De data aceasta, din nou , nu doar un soldat, Churchill a scris scrisori catre Londra The Daily Telegraph . Din aceste experiente, Churchill a scris , de asemenea , prima sa carte, „Povestea campului de forta Malakand“ (1898).

Churchill a intrat apoi expeditia Lord Kitchener in Sudan in timp ce , de asemenea , scris pentru Morning Post . Dupa ce a vazut o multime de actiune in Sudan, Churchill folosit experientele sale de a scrie „Razboiul River“ (1899).

Din nou , doresc sa fie la locul actiunii, Churchill a reusit in 1899 sa devina corespondent de razboi pentru Morning Post in timpul Razboiului Burilor din Africa de Sud. Nu numai ca a fost impuscat la Churchill, dar el a fost , de asemenea capturat. Dupa ce a petrecut aproape o luna ca prizonier de razboi, Churchill a reusit sa scape si in mod miraculos facut la siguranta. El a transformat , de asemenea , aceste experiente intr - o carte intitulata el, „Londra pentru Ladysmith via Pretoria“ (1900).

A deveni un om politic
In timp ce lupta in toate aceste razboaie, Churchill a decis ca vrea sa ajute face politica, nu doar sa-l urmeze. Asa ca, atunci cand in varsta de 25 de ani, a revenit in Anglia ca atat un autor celebru si un erou de razboi, el a fost capabil sa ruleze cu succes pentru alegerea ca membru al Parlamentului (MP). Acesta a fost inceputul carierei politice foarte mult timp lui Churchill.

Churchill a devenit rapid cunoscut pentru a fi deschis si plin de energie. El a dat discursuri impotriva tarifelor si in sprijinul schimbarilor sociale pentru cei saraci. Curand a devenit clar ca el nu detine convingerile Partidului Conservator, asa ca a trecut la Partidul Liberal in 1904.

In 1905, Partidul Liberal a castigat alegerile nationale si Churchill a fost rugat sa devina sub-secretar de stat la Oficiul Colonial.

daruire si eficienta lui Churchill ia adus o reputatie excelenta si a fost promovat rapid. In 1908, el a fost facut presedinte al Consiliului de comert (o pozitie de cabinet) si in 1910, Churchill a fost facut secretar acasa (o pozitie mai importanta de cabinet).

In octombrie 1911, Churchill a fost facut primul lord al Amiralitatii, ceea ce a insemnat el a fost responsabil de Marina Britanica. Ingrijorat puterea militara in crestere din Germania, si-a petrecut urmatorii trei ani de lucru cu sarguinta pentru a consolida serviciul.

Familie
Churchill era un om foarte ocupat. El a fost aproape continuu scris carti, articole si discursuri in timp ce detin functii importante ale guvernului. Cu toate acestea, el a facut timp pentru dragoste, cand a intalnit pe Clementine Hozier martie 1908. Cei doi au fost angajate la 11 august acelasi an si sa casatorit cu doar o luna mai tarziu, la 12 septembrie 1908.

Winston si Clementine au avut impreuna cinci copii si a ramas casatorit pana la moartea lui Winston la varsta de 90.

Churchill si Primul Razboi Mondial
Cand razboiul a inceput in 1914, Churchill a fost laudat pentru lucrarea , el a facut in spatele scenei pentru a pregati Marea Britanie pentru razboi. Cu toate acestea, lucrurile au inceput repede sa mearga prost pentru el.

Churchill a fost intotdeauna energic, determinat, si increzator. Cuplu aceste trasaturi cu faptul ca Churchill ii placea sa fie o parte a actiunii si ai Churchill incearca sa aiba mainile in toate problemele militare, nu numai cei care se ocupa cu marina. Multi au considerat ca Churchill a depasit pozitia sa.

Apoi a venit campania Dardanele. Acesta a fost menit sa fie un atac combinat navale si infanteria pe Dardanele din Turcia, dar cand lucrurile au mers prost pentru britanici, Churchill a fost dat vina pentru tot.

Deoarece atat publicului, cat si oficiali au intors impotriva lui Churchill dupa dezastrul Dardanele, Churchill a fost rapid mutat din guvern.

Fortat sa iasa din Politica
Churchill a fost devastat de a fi fost fortat sa iasa din politica. Cu toate ca era inca un membru al Parlamentului, pur si simplu nu a fost suficient pentru a mentine un astfel de om activ ocupat. Churchill a devenit deprimat si ingrijorat de faptul ca viata sa politica a fost complet peste.

Acesta a fost in acest timp ca Churchill a invatat sa picteze. A inceput ca o modalitate pentru el sa scape deprimat, dar, ca tot ce a facut, a lucrat cu sarguinta pentru a se imbunatati. Churchill a continuat sa picteze pentru tot restul vietii sale.

Timp de aproape doi ani, Churchill a fost tinut in afara politicii. Apoi, in iulie 1917, Churchill a fost invitat din nou si avand in vedere functia de ministru al munitiilor. In anul urmator, el a fost numit secretar de stat pentru razboi si de aer, care l-au pus responsabil cu aducerea tuturor soldatilor britanici acasa.

Un deceniu in politica si un deceniu Out
In 1920 a avut urcusuri si coborasuri pentru Churchill. In 1921, el a fost facut secretar de stat pentru coloniile britanice, dar numai un an mai tarziu si-a pierdut scaunul de deputat in timp ce in spital cu apendicita acuta.

Din birou timp de doi ani, Churchill sa trezit sprijinindu -se din nou spre Partidul Conservator. In 1924, Churchill a castigat un loc de deputat, dar de data aceasta cu suport conservator. Avand in vedere ca tocmai a revenit la Partidul Conservator, Churchill a fost destul de surprins sa i se acorde foarte importanta pozitia de ministru de Finante in noul guvern conservator in acelasi an. Churchill a avut loc aceasta pozitie timp de aproape cinci ani.

In plus fata de cariera sa politica, Churchill si-a petrecut anii 1920 scriind monumentala, lucrarea sa de sase volume pe primul razboi mondial numit criza mondiala (1923-1931).

In cazul in care Partidul Muncii a castigat alegerile nationale din 1929, Churchill a fost inca o data in afara guvernului. Timp de 10 ani, a ocupat scaunul de deputat, dar nu detine o pozitie guvernamentala majora. Cu toate acestea, acest lucru nu l-am incetinit.

Churchill a continuat sa scrie, finisare un numar de carti , inclusiv autobiografia sa, My Life timpurie . El a continuat sa dea discursuri, multe dintre ele de avertizare a puterii in crestere din Germania. De asemenea , el a continuat sa picteze si a invatat zidar.

In 1938, Churchill a vorbit in mod deschis impotriva planului de prim-ministru britanic Neville Chamberlain impaciuirilor cu Germania nazista. Cand Germania nazista a atacat Polonia, temerile lui Churchill au dovedit corecte. Publicul inca o data a dat seama ca Churchill a vazut acest lucru venind.

Dupa 10 ani de la guvernare, la 03 septembrie 1939, la doar doua zile dupa ce Germania nazista a atacat Polonia, Churchill a fost rugat sa devina din nou primul seniorul al Amiralitatii.

Churchill conduce Marea Britanie in al doilea razboi mondial
Cand Germania nazista a atacat Franta la 10 mai 1940, a fost timp pentru Chamberlain sa demisioneze din functia de prim-ministru. Impaciuire nu a functionat; era timpul pentru actiune. In aceeasi zi in care Chamberlain a demisionat, regele George al VI-lea a cerut Churchill sa devina prim-ministru.

Doar trei zile mai tarziu, Churchill a dat lui „Blood, Truda, lacrimi, si Sweat“ discurs in Camera Comunelor. Acest discurs a fost doar primul dintre multele discursuri-ridicarea moralului facute de Churchill pentru a inspira britanicii sa continue lupta impotriva unui inamic aparent invincibil.

Churchill insusi stimulat si toata lumea din jurul lui sa se pregateasca pentru razboi. De asemenea, el a curtat activ Statele Unite sa se alature in ostilitati impotriva Germaniei naziste. De asemenea, in ciuda antipatie extrema a lui Churchill pentru comunist Uniunea Sovietica, partea lui pragmatica a dat seama ca are nevoie de ajutorul lor.

Prin unirea fortelor cu atat Statele Unite si Uniunea Sovietica, Churchill a salvat nu numai Marea Britanie, dar a ajutat la salvarea toata Europa, de la dominatia Germaniei naziste.

Cascada de la putere, apoi inapoi din nou
Desi Churchill a fost dat de credit pentru a inspira poporul sau sa castige al doilea razboi mondial , pana la sfarsitul razboiului din Europa, multi simtit ca a pierdut legatura cu viata de zi cu zi a oamenilor. Dupa ce a suferit prin ani de greutati, publicul nu a vrut sa se intoarca la societatea ierarhica de dinainte de razboi Marea Britanie. Ei au vrut o schimbare si egalitate.

La 15 iulie 1945, rezultatele alegerilor din alegerile nationale a venit si Partidul Muncii a castigat. In ziua urmatoare, Churchill, 70 de ani, a demisionat din functia de prim-ministru.

Churchill a ramas activ. In 1946, el a mers la un turneu de conferinte in Statele Unite , care a inclus discursul sau foarte faimos, „tendoanele pacii“ , in care el a avertizat de o „cortina de fier“ descendent pe Europa. Churchill a continuat , de asemenea , sa faca discursuri in Camera Comunelor si sa se relaxeze acasa si vopsea lui.

Churchill , de asemenea , a continuat sa scrie. El a folosit acest timp pentru a incepe lucrarea sa de sase volume, al doilea razboi mondial (1948-1953).

La sase ani dupa demisia din functia de prim-ministru, Churchill a fost cerut din nou sa conduca Marea Britanie. La 26 octombrie, 1951, Churchill a inceput al doilea mandat ca prim-ministru al Regatului Unit.

In timpul mandatului sau in al doilea rand, Churchill sa concentrat pe afacerile externe , deoarece el a fost foarte ingrijorat de bomba atomica . La 23 iunie, 1953, Churchill a suferit un accident vascular cerebral sever. Desi publicul nu sa spus despre ea, cei aproape de Churchill a crezut ca ar trebui sa demisioneze. Toata lumea Surprinzatoare, Churchill recuperat de la accident vascular cerebral si a revenit la locul de munca.

La 5 aprilie 1955, in varsta de 80 de ani, Winston Churchill a demisionat din functia de prim-ministru din cauza lipsa de sanatate.

Pensionare
In retragerea sa finala, Churchill a continuat sa scrie, finisare sau de patru volume O istorie a popoarelor vorbitoare de limba engleza (1956-1958). Churchill , de asemenea , a continuat sa dea discursuri si sa picteze.

In timpul anilor de mai tarziu, Churchill a castigat trei premii impresionante. La 24 aprilie, 1953, Churchill a fost facut cavaler al Jartierei de catre Regina Elisabeta a II , facandu - l Sir Winston Churchill. Mai tarziu , in acelasi an, Churchill a primit Premiul Nobel pentru literatura. Zece ani mai tarziu, la 09 aprilie 1963, presedintele John F. Kennedy a acordat Churchill cu cetatenie de onoare din SUA.

Moarte
In iunie 1962, Churchill a rupt soldul dupa ce a cazut din patul lui de hotel. La 10 ianuarie 1965, el a suferit un accident vascular cerebral masiv. El a intrat in coma si a murit la 24 ianuarie 1965, la varsta de 90. Churchill a ramas un membru al Parlamentului pana la un an inainte de moartea sa.

Mostenire
Churchill era un talentat om de stat, scriitor, pictor, orator, si soldat. Probabil mostenirea cea mai importanta este ca un om de stat care a condus poporul sau si lumea in timpul al doilea razboi mondial. Atat actiunile sale si cuvintele lui au avut un impact profund asupra rezultatului razboiului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.