Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cat de mult paracetamol poti lua fara riscuri
563 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valeriana
1.272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta pentru hepatita C
2.024 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dializa
1.597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ◦Tetanosul
2.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum recunosti dependenta de alcool
656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paracetamol
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala mainilor murdare
1.970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Toxina botulinica
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dependenta de droguri
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Intoxicatie cu LSD

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.01.2014  Adauga la favorite 2.021 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
LSD este acronimul pentru Acid Lisergic Dietilamid. Acesta reprezinta cea mai puternica substanta dintre halucinogene si este numit drog „de petrecere" sau „de club".

Numele de strada folosite sunt: LSD, acid, trips, yellow sunshine sau blotter. Formele de prezentare sunt diferite: lichid incolor, inodor si insipid – LSD in stare pura; comprimate : de dimensiuni mici, colorate („microdots"); hartii absorbante impregnate cu LSD (sugativa cu acid / timbre); patratele de gelatina (window panes ); cuburi de zahar impregnate cu LSD.Administrarea se face oral (suportul impregnat cu LSD se pune sublingual, pana substanta ajunge in organism) sau injectabil. Doza pentru administrarea orala este de 20-80 µg.

Din punct de vedere farmacocinetic, LSD-ul se absoarbe rapid si se metabolizeaza la nivel hepatic. Fiind o substanta liposolubila, are o afinitate crescuta pentru tesutul adipos, la nivelul caruia de depoziteaza. Eliminarea se face pe cale urinara. Important de mentionat este faptul ca trece bariera placentara(afectand fatul).

Efectele apar in 40-60 de minute, iar maximul efectului se realizeaza dupa 2-4 ore si se mentine 6-12 ore. LSD-ul este un puternic psihedelic, inducand alterarea perceptiei, a gandirii si modificari de comportament. Exista doua stari induse de acest drog: starea euforica, denumita „trip", si cea indusa de efectele adverse, denumita „bad trip". Actiunea toxica are loc in special la nivelul autoreceptorilor seretoninergici, pe care ii inhiba, determinand o crestere a concentratiei serotoninei in sange si implicit aparitia efectelor acesteia.

Intoxicatia acuta se caracterizeaza prin instalarea midriazei si a tulburarilor senzoriale (intensificarea perceptiilor), confuzie, halucinatii, delir, depersonalizare si anxietate. La nivel cardiovascular sunt prezente aritmia, tahicardia, hipertensiunea arteriala si transpiratiile. Pot sa apara greturile si varsaturile, insotite de colici abdominale si diaree. Semne de severitate sunt hipertermia severa, convulsiile, iar in final se poate instala coma.

Intoxicatia cronica determina aparitia tulburarilor vizuale (culori intense, cu predominanta unora in starea de euforie si a altora in cea depresiva), a sinesteziei, hipersensibilitatii la sunete, depersonalizarii, tulburarii de percepere a timpului si spatiului si chiar tulburari extreme ale dispozitiei. Toleranta este instalata rapid, dar dispare la fel de repede cum s-a instalat. Ca si putere adictiva, LSD-ul da o dependenta psihica intensa, dar nu determina dependenta fizica. Cei care consuma LSD in mod cronic au risc crescut de dezvoltare a psihozelor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.