Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cine NU ar trebui sa ia magneziu
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regim alimentar in insuficenta renala DIETA HIPOLIPIDICA
210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de Sanziene –
92 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ficatul nu doare!
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lupus – ce este, care sunt simptomele si cum se trateaza
2.692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proteza auditiva
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ai mainile si picioarele reci tot timpul?
1.131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BOMBA naturala pentru a proteja sistemul imunitar
430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roscovele
963 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Batai de inima accelerate (tahicardie)
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Dializa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.05.2016  Adauga la favorite 1.623 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Dializa este necesara cand apare incapacitatea rinichilor de a functiona la parametri normali, aceasta metoda fiind folosita la eliminarea reziduurilor, toxinelor si excesului de apa din sange si restabileste echilibrul hidroelectrolitic. Aceste functii sunt in mod normal indeplinite de rinichi.

Dializa - Tipuri

Exista mai multe tipuri de dializa si anume hemodializa, dializa peritoneala, hemofiltrarea, plasmafereza, dializa hepatica.

Dializa este indispensabila in cazul insuficientei cronice terminale, atunci cand functia renala este redusa la 10 -15 % din valorile normale.

Dializa - Functii

Dializa indeplineste urmatoarele functii: elimina toxinele, sarurile si apa in exces pentru a preveni acumularea acestora in organism, mentine unele substante chimice (potasiu, sodiu si bicarbonat) la un nivel lipsit de riscuri si contribuie la controlarea tensiunii arteriale.

Dializa - Metoda

Aparatul de dializa preia sangele din organism printr-o cale de acces vascular si dupa epurare, returneaza organismului sangele printr-o alta cale.

Aparatul de dializa este alcatuit dintr-o membrana semipermeabila, artificiala pentru hemodializa si naturala (peritoneul) pentru dializa peritoneala.

Aceasta membrana actioneaza ca un filtru intre sangele pacientului si solutia a carei concentratie este adaptata fiecarui bolnav, dupa gradul de epurare care se doreste a fi obtinut, si al carei rol este de a antrena substantele toxice acumulate in sange.

Schimburile intre dializat, preparat dinainte si sange se produc printr-o membrana, dupa doua mecanisme: difuzia si ultrafiltrarea.

Dializa - Indicatii

Dializa reprezinta metoda de epurare a sangelui cu ajutorul unui rinichi artificial, fiind utilizata in anumite cazuri de intoxicatie grava, dar este mai ales tratamentul insuficientelor renale acute si cronice. Asadar, dializa permite detoxifierea sangelui de deseurile care sunt eliminate in mod normal prin urina, corectarea unui eventual dezechilibru electrolitic si reechilibrarea pH-ului sanguin in cazul acidozei.



Persoanele diagnosticate cu insuficienta renala terminala au ca optiuni de tratament dializa si transplantul renal.



Desi se recomanda efectuarea transplantului inaintea inceperii dializei, dar din cauza faptului ca nu sunt suficienti donatori, inainte de transplant se incepe, adesea efectuarea dializei. De aceea, diagnosticul precoce al acestei insuficentei renale este recomadat, insa, de cele mai multe ori, simptomele apar foarte tarziu, uneori chiar inaintea inceperii dializei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.