Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pogorarea Duhului Sfant – Cincizecimea - Rusaliile
1.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Rusaliile sau Cinzecime - semnificatie
1.827 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Cum se face semnul crucii la Ortodocsi
1.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Cum se face semnul crucii la Ortodocsi
1.366 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Inaltarea Domnului - Semnificatie
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Inaltarea Domnului - Semnificatie,Traditii, Obiceiuri
1.474 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Sfantul Andrei
1.353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aici s-a nascut Ioan Botezatorul - Ain Karem
1.529 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Fericitul Vladimir Ghika
1.959 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Ziua Sfantului Ioan Botezatorul
1.484 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Pogorarea Sfantului Duh

 
 
 
 
 
Adaugat de zaharia 15.06.2013  Adauga la favorite 1.454 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pogorarea Sfantului Duh


Acest praznic se sarbatoreste in fiecare an la 50 de zile dupa Sfanta Inviere si la 10 zile dupa Inaltare. Praznicul se sarbatoreste mereu duminica.

Praznicul comemoreaza coborarea Duhului Sfant asupra Apostolilor in ziua Cincizecimii.


De asemenea celebreaza formarea Bisericii prin predica Apostolilor si botezarea miilor de credinciosi care in acea zi au crezut in mesajul Evangheliei mantuirii prin Iisus Hristos. Sarbatoarea mai este de asemenea vazuta ca o culme a relevarii Sfintei Treimi.


CE SPUNE BIBLIA?

La inceputul Faptelor Apostolilor, Luca descrie adunarea de la Ierusalim, la care participa apostolii si discipolii lui Iisus, risipiti dupa Inaltarea Sa la cer.

Acestia asteptau pogorarea Duhului Sfant, Duhul care avea sa le dea curaj sa propovaduiasca multimilor credinta in Iisus Hristos rastignit si inviat, cea mai importanta parte a predicii apostolilor.

Daca Dumnezeu a amestecat limbile neamurilor, cand au construit turnul Babel ca se nu se mai inteleaga (Fac. 11, 1-10), acum Duhul Sfant rupe barierele si dezleaga limbile, ca sa se inteleaga din nou.


"Si cand a sosit ziua Cincizecimii, erau toti impreuna in acelasi loc. Si din cer, fara de veste, s-a facut un vuiet, ca de suflare de vant ce vine repede, si a umplut toata casa unde sedeau ei. Si li s-au aratat, impartite, limbi ca de foc si au sezut pe fiecare dintre ei. Si s-au umplut toti de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, precum le dadea lor Duhul a grai.

Si erau in Ierusalim locuitori iudei, barbati cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. Si iscandu-se vuietul acela, s-a adunat multimea si s-a tulburat, caci fiecare ii auzea pe ei vorbind in limba sa. Si erau uimiti toti si se minunau zicand: Iata, nu sunt acestia care vorbesc toti galileieni?

Si cum auzim noi fiecare limba noastra, in care ne-am nascut? Parti si mezi si elamiti si cei ce locuiesc in Mesopotamia, in Iudeea si in Capadocia, in Pont si in Asia, In Frigia si in Pamfilia, in Egipt si in partile Libiei cea de langa Cirene, si romani in treacat, iudei si prozeliti, Cretani si arabi, ii auzim pe ei vorbind in limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!


Si toti erau uimiti si nu se dumireau, zicand unul catre altul: Ce va sa fie aceasta? Iar altii batjocorindu-i, ziceau ca sunt plini de must. Si stand Petru cu cei unsprezece, a ridicat glasul si le-a vorbit: Barbati iudei, si toti care locuiti in Ierusalim, aceasta sa va fie cunoscuta si luati in urechi cuvintele mele;

Ca acestia nu sunt beti, cum vi se pare voua, caci este al treilea ceas din zi; Ci aceasta este ce s-a spus prin proorocul Ioil: "Iar in zilele din urma, zice Domnul, voi turna din Duhul Meu peste tot trupul si fiii vostri si fiicele voastre vor prooroci si cei mai tineri ai vostri vor vedea vedenii si batranii vostri vise vor visa.

Inca si peste slugile Mele si peste slujnicele Mele voi turna in acele zile, din Duhul Meu si vor prooroci. Si minuni voi face sus in cer si jos pe pamant semne: sange, foc si fumegare de fum. Soarele se va schimba in intuneric si luna in sange, inainte de a veni ziua Domnului, cea mare si stralucita. Si tot cel ce va chema numele Domnului se va mantui". (Fapte 2, 1-13)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.