Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Impresionismul
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Albert Lebourg
661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camille Pissarro
928 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria impresionismului
2.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Berthe Morisot
1.770 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jean-Francois Millet
971 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Galeriile de arta -Applicat-Prazan
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edgar Degas
1.452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maci salbatici - Claude Monet
36 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viorica Cortez
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Camille Pissarro

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.07.2020  Adauga la favorite 527 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Camille Pissarro (n. 10 iulie 1830, Charlotte-Amalie, astazi in Insulele Virgine Americane - d. 13 noiembrie 1903, Paris) a fost un pictor francez care a jucat un rol decisiv in unificarea miscarii impresioniste si in schimbarile ce au avut loc in arta celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea, rol recunoscut ca atare cu mult mai tarziu decat cel al altor pictori contemporani cu el.


Prin contributia pe care a avut-o la formarea artistica a lui Paul Cezanne, Vincent Van Gogh, Paul Gauguin, Georges Seurat si altii a influentat, desi mai putin remarcat, aparitia picturii moderne din secolul al XX-lea.

Camille Pissarro s-a nascut la 10 iulie 1830 la Charlotte-Amalie, un port pe insula Saint-Thomas (pe atunci Antilele Daneze), azi Insulele Virgine Americane. Este cel de-al treilea fiu al lui Abraham Gabriel Pissarro si Rachel Manzano-Pomie. Parintii sai, de origine evreiasca, sefarzi portughezi, provenind din Bordeaux, se stabilisera pe insula in anul 1824, tatal fiind proprietarul unei prospere brutarii. La varsta de 12 ani, Pissarro este trimis la o scoala din Franta. Timp de cinci ani va locui in Passy, in apropierea Parisului. Timpul liber si-l petrece adesea la muzeul Luvru; de atunci devine vizibila inclinatia lui spre desen. Intors pe insula natala, se intalneste cu Fritz Melbye, peisagist danez, in compania caruia Pissarro picteaza primele sale tablouri. Dupa cateva luni de colaborare, animat de ideile anarhiste, idei de care va fi atras tot restul vietii sale, Pissaro fuge impreuna cu prietenul sau la Caracas, in Venezuela. Revine acasa si reuseste, cu greutate, sa-si convinga tatal ca nu are aptitudini pentru comert. In 1855, pleaca la Paris pentru a studia pictura.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.