Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Impresionismul
1.471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria impresionismului
2.402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impresionistii uitati de istorie
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amedeo Modigliani
1.839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maurice de Vlaminck:
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2.Liviu Ciulei Partea 2
1.595 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  Fata cu un cercel de perla, de Johannes Vermee
1.118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portretul unei tinere femei-Sandro Botticelli,
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lorenzo Lotto partea I
1.675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum a revolutionat arta Renoir
48 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Berthe Morisot

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.02.2015  Adauga la favorite 1.771 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
.Berthe Morisot s-a nascut pe 14 ianuarie 1841 la Bourges, Cher, Franta, intr-o familie burgheza instarita, care a incurajat-o, atat pe ea cat si pe sora ei, Edma Morisot, sa devina artiste. Morisot avea sa devina un pictor impresionist de mai mica importanta, dar un simbol pentru prezenta femeilor in avangarda artistica de al sfarsitul secolului XIX. Cand Morisot s-a decis sa studieze serios pictura, familia nu doar ca nu s-a opus, dar a sprijinit-o total. La inceput Morisot a exersat realizand copii dupa tablouri celebre, incepand cu vechii maestri si terminand cu cei noi, avand o pasiune deosebita pentru lucrarile lui Corot.
La varsta de doar 20 de ani, cand stilul ei incepuse deja sa se contureze, Morisot l-a intalnit si s-a imprietenit cu Camille Corot, care la randul sau a prezentat-o altor artisti si profesori. A inceput sa lucreze in aer liber si sa realizeze mici compozitii, experimentand diverse tehnici. Prefera ca in mijlocul naturii sa faca doar schite, care serveau apoi ca punct de plecare pentru tablourile de mari dimensiuni, realizate in atelier.
Participa pentru prima data la Salon in 1864, cu doua peisaje, si va fi o prezenta permanenta la aceasta expozitie oficiala pana in 1874, anul primei expozitii organizate de grupul impresionist.


Il cunoaste pe Edouard Manet in 1868, iar in 1874 se casatoreste cu Eugene Manet, fratele mai mic al artistului. Il convinge pe Manet sa incerce sa lucreze in aer liber si il atrage treptat in cercul impresionist. Cu toate acestea, Manet nu se va considera niciodata un impresionist, refuzand mereu sa participe la expozitiile grupului.
Doar Berthe Morisot si Camille Pissarro au participat la toate expozitiile grupului impresionist, fara a rata vreo editie. La fel ca si in cazul lui Mary Cassatt, in timpul vietii Morisot a fost incadrata in categoria artistilor "feminini" din cauza subiectelor preferate -femei, copii si scene din viata de familie. Cu toate acestea, in calitatea sa de artist impresionist, Morisot incerca sa picteze imaginile vietii cotidiene, fragmente realitatii mereu in derulare.

Fiind o femeie care facea parte din inalta societate, picteaza scene din viata de familie, din statiuni de vacanta. Fara exceptie, subiectele sale sunt un echivalent al celor alese de colegii sai impresionisti. Degas, dandy-ul burghez, prefera repetitii ale trupelor de balet, curse de cai si nuduri feminine in apartamente in loc de ateliere. Claude Monet picteaza tablouri cu gradina si copiii sai sau capitele de fan din vecinatate. Pictoritele impresioniste redau pe panza mediul social in care traiesc, intr-o maniera potrivita curentului.


Astazi tablourile sale se vand fiecare pentru mai multe de patru milioane de dolari.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.