Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Arca lui Noe: A avut loc potopul cu adevarat?
459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arca lui Noe - Ce s-a intimplat cu ea
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre Arca lui Noe
417 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  S-a descoperit Arca lui Noe, pe Muntele Ararat- Turcia
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Armenia, Tara lui Noe"
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arca extraterestra a lui Noe
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 evenimente biblice care s-au intamplat de fapt –
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vitosha
1.053 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Armenia tara lui Noah
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi subacvatice - Mostenirea lui Jacques Cousteau
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Un olandez a construit Arca lui Noe

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.01.2019  Adauga la favorite 446 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Johan Huibers le citea adeseori copiilor sai povesti inainte de culcare. Una dintre ele era despre Arca lui Noe, iar asta i-a dat o idee nebuneasca – sa construiasca el insusi o copie a ambarcatiunii mentionate in Biblie.

Sotia sa a ras de el, spunandu-i ca, atunci cand o va termina, „vor putea sa mearga cu totii in vacanta pe Luna". Cu toate acestea, Johan nu s-a lasat intimidat si a terminat prima varianta a vasului in 2006.
Dar nu era complet satisfacut, deoarece era „doar la jumatatea marimii celei din Bibile". Huibers a fost hotarat sa mearga si mai departe…

In 2008, ajutat de niste tamplari amatori, Johan Huibers a inceput sa construiasca o copie a Arcei lui Noe la scara 1:1. Ambarcatiunea gigantica (pe care o poti studia in detaliu pe site-ul proiectului) a fost terminata si deschisa publicului in 2012.
Arca lui Noe a costat aproape 1.6 milioane de dolari, iar mai tarziu Huibers a recunoscut: „Nu suntem constructori de vase profesionisti.
E greu sa nu fii uimit de dimensiunile constructiei si de detaliile sale frumoase. In Arca se gasesc modele din lemn ale animalelor, inclusiv modele de elefanti, gorile si rinoceri, la fel cum vasul mentionat in Biblie adapostea divesre specii.

Arca lui Noe a fost o atractie populara in Dordrecht, Olanda, insa din nefericire a fost inchisa pentru vizitatori din cauza neintelegerilor dintre Huibers si oficialii orasului. Olandezul a construit vasul in concordanta cu specificatiile din Biblia ebraica.
Vasul are o rama de otel si a fost construit din lemn de pin si cedru.

Vrea sa navigheze cu Arca lui Noe pana in Israel
Ambarcatiunea are marimea unei cladiri de cinci etaje (inalta de 23 de metri). Are latimea de 29 de metri, lungimea de 124 de metri, cantareste 2.500 de tone si poate adaposti peste 5.000 de oameni
Initial, Huibers planuia sa navigheze cu vasul in Brazilia, pentru Olimpiada din 2016, insa planul nu a fost dus la indeplinire din cauza ingrijorarilor legate de unele elemente de siguranta. Acum, barbatul spune ca destinatia preferata pentru Arca este Israel.
Constructorul olandez planuia sa navigheze cu vasul in Israel indata dupa terminarea sa, insa incendiile din aceasta tara l-au obligat sa amane calatoria. In clipa de fata, Huibers asteapta donatii de la „buni samariteni" pentru a reusi sa navigheze cu vasul pana in Israel.
Cum Arca lui Noe nu are motor, va fi nevoit sa inchirieze vase de remorcare si are nevoie de aproximativ 1.3 milioane de dolari pentru a duce la bun sfarsit calatoria.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.