Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Marc-Antoine Charpentier
958 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elena Hasna si Alex Pirvu
1.909 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tahiti, Polinezia Franceza | Bucatarie locala
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Unde este mormantul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Filmul spiritelor
1.348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spadasinul (SUA 1948 ) Aventuri 80 min
25 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine a ucis-o pe Cleopatra,Regina Egiptului ?
3.411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michel Houellebecq
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Francois Truffaut
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Patologie(SUA 2008) Crima
944 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Marc Levy

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.08.2017  Adauga la favorite 577 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La 18 ani se alatura unei echipe de ajutor urban de descarcerare a Crucii Rosii franceze. Trei ani mai tarziu este numit directorul retelei de ajutor al Crucii Rosii, pentru departamentul din Hauts-de-Seine.

Aceasta experienta l-a marcat profund si i-a inspirat scena initiala din primul roman, scris multi ani dupa aceea.

In acelasi timp, Marc Levy si-a inceput studiile universitare la Paris-Dauphine. Evident, insa, tanarul avea un spirit aventurier, astfel ca in 1983, in cel de al doilea an de studiu, isi infiinteaza prima firma, Logitec France, cu ajutorul unui imprumut bancar pentru studenti.

Anul urmator pleaca in Statele Unite unde creeaza alte doua firme Spectrum Hollobyte si Rainbow Image.

In 1990 pierde controlul asupra grupului sau si demisioneaza. Are 29 de ani. Pleaca din nou de la zero, intr-o directie total noua: in mai 1991 a fondat cu doi prieteni (arhitectul Manon Sbaiz si Remi Mangin, inginer) o mica societate de constructii. Echipa astfel constituita a dezvoltat un concept original in care se asociau informatica, arhitectura si ingineria imobiliara. Astfel s-a nascut Societatea Eurythmic-Cloiselec.

Sprijinita de grupul Auguste-Thouard, ea a urcat in cativa ani in topul principalelor birouri de arhitectura din Franta, realizand mai mult de 500 sedii de firma, printre care Coca Cola, Perrier, Dim, Norton, L'Express.

Anul 1998, ii ofera lui Marc Levy noi oportunitati. El scrie "Si daca e adevarat?", pornind de la o povestire pe care a inventat-o pentru fiul sau. Impins de sora lui care este scenarista, el a trimis manuscrisul la Editions Robert Laffont la inceputul lui 1999. Opt zile mai tarziu, editura l-a anuntat ca manuscrisul va fi publicat.

Povestea scrisa de el este atat de seducatoare si de convingatoare, incat a fost prezentata editorilor din strainatate inainte de a fi fost publicata in Franta. Un "pitch" scurt trimis la Los Angeles a provocat interesul marilor studiouri de film americane. Este debutul. In noaptea de 20 spre 21 octombrie trei convorbiri telefonice s-au purtat cu studiourile care au aratat cel mai mare interes si, in cateva ore, Marc Levy a cedat drepturile de adaptare cinematografica a romanului sau, celor de la Dreamworks. Marc Levy pleaca imediat la New York, pentru a-l intalni pe Steven Spielberg.

In 17 ianuarie 2000, ziua in care a aparut in Franta romanul „Si daca e adevarat?", Marc Levy demisioneaza din cabinetul sau de arhitectura. Se muta la Londra unde traieste actualmente si se consacra scrisului.

„Si daca e adevarat?" cunoaste un imens succes in librarii. Cartea este publicata in 36 de limbi: din China, unde este tradus in mandarina si cantoneza, trecand prin Statele Unite, Japonia, Regatul Unit, Portugalia, Chile, Argentina, Brazilia si, evident, pana in Romania. In Franta s-a vandut in peste 3.500.000 de exemplare, fiind cea mai vanduta carte a anului 2000 (conform publicatiei Livres Hebdo).

Cel de al doilea roman al lui Marc Levy, „Unde esti?" (Ed. Trei, 2006), publicat in noiembrie 2001, precum si cel de al treilea roman, Sept jours pour une eternite, publicat in februarie 2003, au confirmat acest succes: ele se afla in prezent in topul celor mai vandute carti, fiind traduse acum in lumea intreaga.

Atras de cinema, Marc Levy a scris primul sau scenariu original in cursul primului semestru din 2002, A Deux Pas de Chez Toi. La sfarsitul lui 2003 el a realizat un scurt metraj pentru Amnesty International. In 2004, apare romanului „In alta viata" (Ed. Trei, 2005), iar in 2005, romanul „Te voi revedea" (Ed. Trei, 2005) continua actiunea din „Si daca e adevarat?" (Ed. Trei, 2003, 2006).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.