Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sarea in alimentatie
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Terapia prin vocale:
1.055 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colica renala
1.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care desfunda arterele
100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cata ceapa ar trebui sa fie mancata pentru a fi un medic
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghimpe beneficii
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este guta❓Tratament guta picior ❗Simptome guta
290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Daltonism
1.250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum tratam artroza?
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Candidoza
1.526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Napraznicului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.03.2017  Adauga la favorite 1.169 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Descrierea plantei

Iarba Sfantului Robert - NAPRAZNICUL

Este o planta anuala (uneori bi-anuala), cu tulpina rosiatica, acoperita cu peri fini, inalta de 30-40 cm. Frunzele, ca si tulpinile, sunt moi la atingere si se rup usor. Florile sunt roz-violacee, planta in­florind din mai si pana toamna tarziu. Fructul este in forma de cioc, lung de 2 cm, de aceea romanii l-au botezat "ciocul-cucoarei". Este raspandit din Europa, unde creste spontan, pana in America si in Australia. Il gasim mai ales in zonele sub-montane si montane, preferand solul bine afanat si umed, de la marginile de drum, de pe malul paraielor de munte, din rupturile de mal. Are un miros specific, puternic si intepator, pe care cei mai multi oameni il considera neplacut.

Recoltare

Se culeg tulpinile inflorite, cu tot cu frunze, dar fara radacini, pentru ca planta sa se poata regenera dupa culegere. Tulpinile sunt foar­te moi si se rup cu multa usurinta, asa incat nu este ne­voie de cutit. Planta se poate folosi proaspata (din frunze si tulpini se extrage sucul) sau, mai frecvent, us­ca­ta. Uscarea se face in strat subtire, in locuri umbroase si foarte bine aerisite. O data pe zi, planta trebuie intoarsa, mai ales daca in locul de uscare aerul nu circula suficient. Termenul de valabilitate al plantei uscate este de maximum doi ani.

Preparate si mod de administrare

Iarba Sfantului Robert - NAPRAZNICUL

In medicina populara romaneasca, "ciocul-berzei" ori "ciocul-cucoarei" era o planta renumita, mai ales in zonele de munte, fiind pre­tuita puterea sa revigoranta atat pentru femei, cat si pen­tru barbati. In Vrancea, barbatii fara putere erau im­bracati mai multe zile la rand cu camasi inmuiate in fiertura de Napraznic; in Bistrita, sucul proaspat de Napraznic era combinat cu lapte (de capra, mai ales) si era baut de femeile sterpe si de barbatii fara vigoa­re; in Neamt, din Napraznic era facut un decoct, baut de femeile cu ciclu prelungit, lipsite de vlaga ori care raceau usor la rinichi; in manastirile din Moldova, Napraznicul era folosit mai ales pen­tru bolile intestinelor, pentru bolile organelor genitale la femei si contra cancerului uterin; in unele zone de munte, cu decoct concen­trat de Na­praznic, aplicat extern, se vindeca herpesul, in timp ce sucul era folosit pentru intremarea tuber­cu­losilor. Sucul si fiertura se mai con­sumau cu credinta ca opresc orice scurgere de sange si alunga orice fel de junghi.
Iata, pe scurt, cateva modalitati de preparare si de administrare a Na­praznicului, mai apropiate de zilele noastre:


Infuzia combinata
Doua linguri de frunze si flori us­cate de Napraznic (nemacinate, doar maruntite putin) se pun cu o cana (250 ml) de apa la inmuiat de seara pana dimineata. A doua zi se filtreaza lichidul rezultat (care nu este alt­ceva decat un macerat), iar planta ramasa se opa­reste cu inca o cana de apa. Dupa ce se lasa sa se ra­ceasca vreme de o jumatate de ora, la temperatura camerei, aceasta infuzie se filtreaza. La sfarsit, se combina maceratul cu infuzia racita.
Se beau 3-4 cani din acest "ceai" pe zi, pe sto­ma­cul gol. Infuzia combinata se bea inghititura cu inghi­titura (unii terapeuti recomanda sa se bea cu lingura).

Vinul de Napraznic
Se pun douazeci de linguri de Napraznic uscat si maruntit (sau doua maini de Napraznic proaspat), intr-un litru de vin rosu. Se lasa la macerat vreme de doua saptamani, dupa care amestecul se filtreaza.
Se administreaza cate o lingura, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute inainte de masa. Are efecte tonice digestive, antispastice, afrodiziace (atat pentru femei, cat si pentru barbati), antidepresive.




Pulberea de Napraznic
Planta uscata se marunteste bine cu o rasnita electrica, apoi se cerne cu sita pentru faina alba. Se ia cate o lingurita rasa de pulbere, cu putina apa, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Inainte de a inghiti pulberea, se tine timp de cateva minute sub limba. Pentru vindecarea cancerului, in medicina populara franceza si engleza, exista o reteta in care se combina pulberea de Napraznic cu galbenus proaspat de ou, reteta asupra careia vom reveni.

Capsulele
Constituie forma de administrare cea mai frecvent folosita in prezent, deoarece sunt foarte usor de inge­rat, sunt bine tolerate de organism si au un efect puter­nic, mai ales in timp. In farmaciile si in magazinele naturiste se gasesc atat capsule care contin pulbere sim­pla de Napraznic, cat si capsule care pe langa Napraznic, contin un extract natural, bogat in seleniu, care sa-i potenteze efectul antitumoral, stimulator hormonal si al fertilitatii.

Tratamente interne

Iarba Sfantului Robert - NAPRAZNICUL
Aparent fragil, Napraznicul invinge si stanca

* Infectii virale - administrarea Napraznicului are efecte stimulente imunitare, dar si o actiune anti­vi­rala directa, fenolii din compozitia sa inhiband mul­tipli­ca­rea virusilor si prevenind infectarea celule­lor sana­toase. Se recomanda cura cu Napraznic, din care se iau cate 4-6 capsule pe zi, vreme de minimum 30 de zile. Are efecte de prevenire a eruptiilor her­petice, a infectiilor gripale, ajuta la tinerea sub control a hepatitelor virale.
* Afectiuni produse de expunerea la ra­diatii - Napraznicul este una dintre cele mai rezis­tente plante la actiunea radiatiilor, fie ca este vorba de banalele ultraviolete, de undele electromagnetice emise de statiile de transformare sau de liniile de inalta tensiune, ori chiar de radiatiile ucigatoare pro­venite din deseurile de uraniu. Pornind de la aceste observatii, mai multi terapeuti considera aceasta plan­ta ca fiind un excelent mijloc de prevenire a unor afec­­tiuni produse de radiatii, cum ar fi: eruptiile cutanate, migrenele, tulburarile nervoase, diferite forme de cancer.
Se administreaza capsulele de Napraznic, cate pa­tru pe zi, in cure de trei luni, cu o luna de pauza.
* Impotenta - se administreaza Napraznicul sub forma de capsule, din care se iau cate 4-8 pe zi, in cure de 12 saptamani, urmate de alte doua sapta­mani de pauza. Este un puternic stimulator hormonal, ale carui efecte sunt resimtite, dar in timp. Se reco­manda cu precadere in impotenta hormonala si in impotenta psihica (mai putin in cea vasculara). Na­praznicul se asociaza cu un extraordinar succes cu sele­niul (care imbunatateste calitatea spermei) si cu o alta planta romaneasca celebra: branca-ursului.
* Sterilitate la barbati - se tin patru-sase cure cu Napraznic, administrat sub forma de capsule, cate 4-8 pe zi. O cura dureaza vreme de 3 luni, fiind ur­mata de o luna de pauza, dupa care tratamentul se reia. Se recomanda ca impreuna cu Napraznicul sa se ia si seleniu natural, precum si branca-ursului (cate 4 capsule pe zi). De-a lungul timpului, am putut vedea multe cazuri de barbati care s-au vindecat de forme gra­ve de oligospermie si astenospermie, cu ajutorul aces­tei combinatii redutabile de plante romanesti.
* Sterilitate la femei - se administreaza Napraznicul sub forma de infuzie combinata, cate un pahar (200 ml), de patru ori pe zi, baut pe stomacul gol. Daca nu suportati ceaiul, puteti lua Napraznicul sub forma de capsule, cate 4-6 pe zi, in cure de 3 luni, urmate de 1-2 luni de pauza. Terapeutul austriac Rudolf Breuss relata ca a folosit ceaiul de Napraznic pentru a trata opt cupluri care nu puteau avea copii. Ambii parteneri au baut zilnic 3 cani de ceai de Na­praznic si, dupa mai putin de un an, toate femeile erau insarcinate, ulterior nascand copii sanatosi.
* Tulburari de ciclu menstrual (sangerari prelungite, amenoree) - se administreaza pulbe­rea de Napraznic, cate doua-trei lingurite pe zi, in cure de 28 de zile, urmate de una-doua saptamani de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Contra amenoreei, Napraznicul se asociaza foarte bine cu branca-ursului (din care se iau cate 4 capsule pe zi), in timp ce contra menstrelor abundente si prelungite, Napraznicul se asociaza foarte bine cu cretisoara (Alchemilla vulgaris), din care se iau 3 lingurite de pulbere pe zi.
* Adjuvant in hemoragii interne, in ulcere hemoragice - se ad­mi­nistreaza infuzia com­binata de Napraznic, cate patru cani pe zi. In medicina popu­lara romaneasca, Napraz­ni­cul se mai numeste si "inchegatoa­re", deoarece administrat in doze mari, opreste he­moragiile, favorizand coagularea sangelui si formarea tesuturilor cicatriciale.

Napraznicul, tumorile si cancerul
Iarba Sfantului Robert - NAPRAZNICUL
Popular i se spune si Ciocul-cucoarei


Administrarea Napraznicului activeaza sistemul imunitar, care este o "armata" de celule si de anticorpi ce distrug celulele canceroase. Fiecare om sanatos are, in fiecare moment, in organism, intre 200 si 1000 de celule canceroase, care insa nu pot prolifera peste anumite limite, datorita acestei actiuni a sistemului imunitar. Astfel se explica, in parte, actiunea de pre­venire a cancerului, exercitata de Napraznic, prin faptul ca anumite principii active pe care le contine stimuleaza imunitatea. Pe de alta parte, substantele care dau mirosul neplacut Napraznicului (numite ter­pene) sunt tocmai cele care au actiune antitumorala directa. Cele mai valoroase relatari despre efectul Na­praznicului in cancer, apartinand spaniolului Ferran­diz, vorbesc de administrarea acestei plante impreuna cu galbenusul de ou, care este foarte bogat in seleniu. De aceea, formula folosita tot mai mult in prezent impotriva cancerului este asocierea Napraznicului cu seleniu concentrat, obtinut din surse 100% ve­getale.
* Cancer pulmonar, mamar, uterin - iata unul din cazurile pe care Ferrandiz le-a con­semnat intr-o revista de specialitate medicala: "Anna Cruz Caridade avea un cancer de plaman neoperabil, cu ramuri intinzandu-se catre gat si brate. Ea a auzit de virtutile vindecatoare ale Napraznicului si l-a incercat. Foarte curand, in mai putin de trei luni, a avut loc o imbunatatire a sanatatii, si dupa un an si jumatate, ea era complet vindecata. Ceva mai tarziu, i-au aparut noduli la sani, pe coaste si pe umeri, iar medicii au sfatuit-o sa urmeze o serie de tratamente de radioterapie, dar ea, increzatoare, a incercat aceeasi planta. Treptat, nodulii au inceput sa se retraga si sa scada in dimensiuni, pana cand au disparut total."
In Spania si Portugalia, zone in care Napraz­nicul este foarte popular, s-au inregistrat nu­meroase cazuri de cancer vindecate cu aceasta planta. In mod traditional, se administreaza dimineata o lingurita cu varf de pulbere de Na­praznic, amestecata cu un galbenus de ou crud, iar pe parcursul zilei, se ia de inca trei ori cate o lingurita de pulbere de Napraznic, pe stomacul gol. Tratamentul se asociaza cu un regim vege­tarian cu foarte multe cruditati si dureaza mini­mum un an.
* Cancer intestinal - se administreaza infuzia combinata, cate un litru pe zi, bauta in mai multe reprize. Tratamentul dureaza 10-12 saptamani, urmate de 2-3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua. O fitoterapeuta din Australia, Isabell Shipard, a consemnat numeroase cazuri de cancer intestinal, unele foarte avansate, intrate in remisie, dupa aproximativ un an de tratament facut cu Napraznic, sub forma de infuzie. Acest tratament este un excelent ajutor si contra cancerului vezicii uri­nare si a cancerului de pros­tata.
* Cancerul bucal, larin­gian - se tin cure de trei luni, timp in care se administreaza cate opt capsule cu Napraznic si seleniu pe zi, dupa care se face o pauza de trei-patru saptamani, apoi tratamentul se reia. Supli­mentar, se face o gargara (cu o durata de minimum 5 minute) cu infuzie combinata de Napraznic, de doua-trei ori pe zi.
Iarba Sfantului Robert - NAPRAZNICUL

* Cancerul de piele (carcinom bazo- si spi­nocelular, melanom malign) - se aplica ace­lasi tratament intern, cu capsule cu Napraznic si seleniu, ca in cazul cancerului bucal. In plus, se pre­para o cataplasma din 3-5 linguri de pulbere de Napraznic, amestecate cu apa calduta, pana se formeaza o pasta, care se intinde pe un tifon subtire pe locul afectat. Se lasa vreme de 2 ore, apoi locul tratat se tine descoperit, vreme de alte 30 de minute. In timpul sezonului, cand se gaseste Napraznic proaspat, cataplasma se prepara din tulpinile crude, tocate bine si intinse direct pe zona afectata.
* Fibrom uterin, chisturi ovariene, tumori benigne in general - cercetari de laborator au pus in evidenta faptul ca Napraznicul contine germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare, deosebit de puternic. Or, se pare ca aceasta intensificare a oxigenarii celulare este cheia vinde­carii tumorilor, atat maligne, cat si benigne. Se fac cure indelungate (minimum 3 luni) cu Napraznic, aso­ciat cu seleniul natural, administrat sub forma de capsule - cate 6 pe zi.

Tratamente externe

* Herpes, herpes genital - se fac spalaturi locale cu un decoct concentrat de Napraznic. Se prepara ca si infuzia combinata, prezentata mai sus, dar din 4 linguri de pulbere de Napraznic, care nu se oparesc, ci se fierb vreme de 5 minute.
* Herpes ocular - un studiu facut de un colectiv de patru medici romani si publicat in revista "Oftalmologia" din 1999, a verificat pe un numar de 52 de pacienti cu keratita herpetica (cea mai frecventa forma de herpes ocular) efectele unei combinatii de Napraznic, galbenele (Calendula officinalis) si brus­ture (Arctium lappa). Pacientii au fost impartiti in doua loturi: primul a fost tratat cu aciclovir si com­binatia de plante mentionata, iar al doilea lot a fost tratat doar cu aciclovir. La sfarsitul studiului, s-a putut observa ca tim­pul de vindecare a fost mai scurt si simptomele au fost mult atenuate, la lotul tratat cu combinatia de Napraznic, galbenele si brusture, fata de lotul tratat cu aciclovir simplu. Contra herpesului ocular se prepara o infuzie combinata din cele trei plante (cate 2 lingurite din fiecare, la o cana de apa), cu care se aplica de 2-3 ori pe zi comprese, care se pun pe ochii cu pleoapele inchise. Se lasa vreme de 30-60 de minute.
* Epistaxis (curgerea sangelui din nas) - intr-o cana de decoct concentrat de Napraznic se pune o lingurita de sare si se amesteca bine. Din aceasta so­lutie se pune putin cate putin in nas, cu ajutorul unei pipete sau al unui tampon de vata.
* Conjunctivita, blefarita, cataracta - se fac spalaturi oculare, cu infuzie de Napraznic. Iata relatarea unei paciente din Australia, Doreen S., care a folosit acest remediu: "Am cataracta la ambii ochi, ochiul stang fiind complet orb. Din cauza unor pro­bleme de sanatate nu suport operatia, asa ca am facut un ceai din frunze de Napraznic, amestecat in pro­portii egale cu aloe vera. Mi-am spalat ochii cu acest amestec de doua ori pe zi. Dupa aproape trei sap­tamani, am inceput sa am un pic de lumina in ochiul meu stang, iar vederea ochiului drept s-a imbu­na­tatit."
* Hemoroizi, hemoroizi sangeranzi - se fac bai de sezut cu decoct combinat de Napraznic (se adauga un litru din acest preparat la cinci litri de apa), cu o durata de minimum 20 de minute. Acest tra­tament extern are efect antiinflamator si puternic ci­catrizant.

Precautii si contraindicatii

Iarba Sfantului Robert - NAPRAZNICUL

Desi e o planta atat de puternica, Napraznicul este aproape lipsit de reactii adverse. Singurele probleme care s-au constatat in timpul administrarii lui sunt agravarea inflamatiei prostatei la barbatii care deja aveau probleme de aceasta natura. Este un efect advers care apare arareori si se elimina in cateva zile, prin administrarea de formule care contin extracte de palmier pitic (Serenoa repens), pufulita (Epilobium sp.).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.