Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce este embolia cu lichid amniotic
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Congestie pulmonara
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 simptome clare de BOALA PULMONARA
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce facem TROMBOZA. Venoasa, Venoasa PROFUNDA, Arteria
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cardamon
1.486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tratament pleurezie (apa la plamani)
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PNEUMONIA INTERSTITIALA
432 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Flebita
1.378 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne afecteaza poluarea
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ateroscleroza
996 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Embolia pulmonara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.02.2016  Adauga la favorite 1.641 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Obstrurare brutala a uneia dintre ramurile arterei pulmonare. embolia pulmonara este o afectiune frecventa si o cauza importanta de mortalitate. Ea este cauzata de formarea unui cheag pe peretele unei vene, aproape intotdeauna intr-o vena profunda a unui membru inferior, uneori intr-o vena a micului bazin sau chiar a abdomenului (vena cava inferioara), cheag care, eliberat in circulatia sangvina, migreaza si se opreste intr-o artera pulmonara. Acest fapt poate fi consecutiv unei nasteri sau unui avort, unei operatii (in particular, osoasa sau articulara), unei imobilizari prelungite (sezut la pat, fractura), unei insuficiente cardiace, unui cancer, unei poliglobulii (cresterea volumului total al globulelor rosii ale organismului).

Simptome si semne - consecintele unei embolii pulmonare pot fi de doua tipuri: insuficienta respiratorie acuta si deficit circulator. Cu aparitie brusca, embolia se traduce printr-o jena respiratorie, o durere la baza toracelui, o accelerare a batailor inimii, angoasa si uneori hemoptizie (scuiparea de sange).

Tratament si prevenire - Tratamentul emboliei pulmonare necesita o spitalizare de urgenta; aceasta consta atat in tratarea simptomelor si consecintelor emboliei indeosebi prin administrarea de oxigen, cat si in impiedicarea extinderii cheagurilor existente si a formarii de noi cheaguri cu ajutorul unui anticoagulant, heparina, administrata pe cale venoasa apoi inlocuita prin luarea de antivitamina K pe cale orala timp de 3 pana la 6 luni. In formele cele mai grave, tromboliticele ca streptokinaza sau urokinaza permit dizolvarea cheagurilor existente.
Tratamentul preventiv al emboliei pulmonare consecutive unei flebotromboze a unui membru inferior sau al regiunii abdominopelviene consta din mobilizarea precoce, dupa nastere sau dupa interventie cbirurgicala, sau din contentia membrului in caz de interventie ortopedica pe un membru inferior, cu prescrierea de heparina pe cale subcutanata


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.