Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tromboza venoasa profunda
171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Congestie pulmonara
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cardamon
566 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Flebita
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile gutuilor asupra sanatatii
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amareala- Polygala amara; Polygala vulgaris.
301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ateroscleroza
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pneumonia
987 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Transplant de organe
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scorusul-de-munte, benefic in diabet
269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Embolia pulmonara

 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.02.2016  Adauga la favorite 931 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot)
   
 
Obstrurare brutala a uneia dintre ramurile arterei pulmonare. embolia pulmonara este o afectiune frecventa si o cauza importanta de mortalitate. Ea este cauzata de formarea unui cheag pe peretele unei vene, aproape intotdeauna intr-o vena profunda a unui membru inferior, uneori intr-o vena a micului bazin sau chiar a abdomenului (vena cava inferioara), cheag care, eliberat in circulatia sangvina, migreaza si se opreste intr-o artera pulmonara. Acest fapt poate fi consecutiv unei nasteri sau unui avort, unei operatii (in particular, osoasa sau articulara), unei imobilizari prelungite (sezut la pat, fractura), unei insuficiente cardiace, unui cancer, unei poliglobulii (cresterea volumului total al globulelor rosii ale organismului).

Simptome si semne - consecintele unei embolii pulmonare pot fi de doua tipuri: insuficienta respiratorie acuta si deficit circulator. Cu aparitie brusca, embolia se traduce printr-o jena respiratorie, o durere la baza toracelui, o accelerare a batailor inimii, angoasa si uneori hemoptizie (scuiparea de sange).

Tratament si prevenire - Tratamentul emboliei pulmonare necesita o spitalizare de urgenta; aceasta consta atat in tratarea simptomelor si consecintelor emboliei indeosebi prin administrarea de oxigen, cat si in impiedicarea extinderii cheagurilor existente si a formarii de noi cheaguri cu ajutorul unui anticoagulant, heparina, administrata pe cale venoasa apoi inlocuita prin luarea de antivitamina K pe cale orala timp de 3 pana la 6 luni. In formele cele mai grave, tromboliticele ca streptokinaza sau urokinaza permit dizolvarea cheagurilor existente.
Tratamentul preventiv al emboliei pulmonare consecutive unei flebotromboze a unui membru inferior sau al regiunii abdominopelviene consta din mobilizarea precoce, dupa nastere sau dupa interventie cbirurgicala, sau din contentia membrului in caz de interventie ortopedica pe un membru inferior, cu prescrierea de heparina pe cale subcutanata


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)