Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Consumul de alcool la diabetic
962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consumul de alcool la diabetici
830 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 fructe excelente cu putin zahar
247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Importanta monitorizarii alunitelor
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regleaza nivelul zaharului in sange!
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Napul
1.328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 fructe bune in diabet
1.045 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 metode simple prin care reduci grasimea de pe burta
962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti controlezi greutatea daca ai diabet de tip 2?
927 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa mananci daca ai colesterolul marit
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Consumul de fructe la persoanele cu diabet

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.08.2015  Adauga la favorite 1.349 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Chiar daca intra in categoria "dulciuri", fructele sunt premise in diabet. Totul e sa le alegi pe cele bune si sa le consumi cu masura. Care sunt aceste fructe si la cat trebuie limitate, ne spune medicul specialist.

Alimentatia este cel mai important criteriu de mentinere al greutatii si formei fizice, dar mai ales a sanatatii. Persoanele care au diabet zaharat (atat tip 1, cat si tip 2) ar trebui sa consume fructe intr-o dieta echilibrata.


"Se constituie astfel premiza unui aport de vitamine si fibre, necesar si unui astfel de pacient", spune dr. Ciprian Constantin. "Sunt recomandate mai ales fructele cu continut mic in carbohidrati: pepene verde, capsuni, fragi, avocado, pepene galben, grepfrut, lamai, corcoduse, cirese de mai, mandarine, caise, piersici, kiwi, mere, pere. Fructele, cu cat sunt mai coapte, cu atat inmagazineaza mai multa fructoza si au astfel mai multi carbohidrati pe 100 g fruct. Se recomanda fructe parguite, nu coapte. Cantitatea variaza intre 400 g – 600 g fructe/zi, in functie de dieta recomandata. Astfel, se pot consuma pana la 700 g de pepene verde (cu aproximatie 50 g carbohidrati/zi numai din pepene), dar numai 400 g mandarine (pentru 40g carbohidrati/zi numai din mandarine). Este bine sa fie mancate fractionat, deoarece fructoza se absoarbe repede, radicand nivelul glicemiei. De aceea, e de preferat sa fie repartizate pe parcursul intregii zile", explica medicul.

Inghetata si fructele confiate pot fi acceptate


Lista de produse care pot fi consumate este foarte variata. Desi poate parea suprinzator, o persoana care are diabet zaharat tip 1 si care intelege mecanismul de actiune al tratamentului pe care il urmeaza, poate consuma inclusiv "inghetata, fructe confiate, alimente care sunt in mod uzual de catre medic", spune dr. Constantin. "Interzicerea unor alimente se intampla mai ales pentru ca timpul alocat educatiei pentru terapia medicala nutritionala este foarte scurt si pentru ca nu toti pacientii inteleg echilibrul intre dieta – tratament – efort fizic, care ar trebui respectat de cei cu diabet zaharat, pentru preventia complicatiilor secundare ale bolii, devastatoare", mai adauga medicul. Cu toate acestea, nu exista fruct sau aliment interzis.

Indicii importante pentru sanatate

Regimul care poate conta in prevenirea diabetului zaharat se bazeaza mai ales pe fructe si legume, controlul greutatii, controlul circumferintei abdominale si exercitiile fizice repetate. Exista, inclusiv, o memorie metabolica a organismului, care este asociata efortului fizic facut inca din copilarie/tinerete, cu o sansa mai mica de dezvoltare a diabetului zaharat tip 2 la varsta maturitatii.

Mentinerea unei vieti sanatoase include si gestionarea stresului de zi cu zi, efortul fizic (care in multe cazuri lipseste in totalitate din lipsa timpului sau din diverse alte motive), timpul alocat somnului, grija asupra consumului de alcool etc..

Stiai ca…

… in Romania exista 1,5 milioane de pacienti inregistrati cu diabet zaharat, conform Federatiei Internationale de Diabet (IDF)?

… diabetul zaharat poate fi de tip 1 (insulinodependent) si 2 (care nu este insulinodependent, dar care poate fi tratat cu insulina la un moment dat)?

…daca ai ambii parinti cu diabet zaharat tip 2 ai un risc mai mare de a face diabet?

… daca ai un frate geaman cu diabet zaharat tip 1 riscul de a face diabet zaharat tip 1 este de aproape 100%?

Dr. Ciprian Constantin, Sef Departament Nutritie si Diabet, Spitalul Militar Central "Carol Davila").


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.