Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Charles Boyer - Actorul gentleman
848 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yul Brynner
1.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yul Brynner - Omul care a fost Rege
1.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omar Sharif - Actorul cu 100.000 de fii
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Mel Brooks
1.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Federico Fellini - Unul dintre cei mai mari regizori
973 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Mari actori - Michelle Pfeiffer
1.200 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Istoria Festivalului de film international de la Cannes
1.419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari regizori - John Ford
1.429 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angelina Jolie
1.152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Ingrid Bergman

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.08.2014  Adauga la favorite 1.495 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrid Bergman a fost una din cele mai de succes actrite non-americane ce au cucerit Hollywood-ul. De trei ori castigatoare a premiului Oscar, ea a ramas in inimile cinefililor datorita prestatiei memorabile din filmul Casablanca, formand cu Humphrey Bogart poate cel mai iubit cuplu vazut vreodata pe marile ecrane.

Ingrid Bergman s-a nascut la Stockholm, in anul 1915. La trei ani ramane fara mama. Tatal ei, fotograf de meserie, va influenta decisiv naturaletea aproape innascuta de pe platourile de filmare, lasand-o, de mic copil, sa se joace ore in sir in fata unui aparat foto sau a unei camere de filmat. La doisprezece ani ramane orfana si de tata! Pasiunea pentru actorie a descoperit-o la varsta de 17 ani, cand a debutat cu un rol neinsemnat intr-un film suedez. S-a inscris apoi la Academia Regala Suedeza de Teatru, dar a hotarat ca nu teatrul este cel mai potrivit pentru ea. Anul 1936 a reprezentat un moment important in cariera sa.

A jucat in filmul Intermezo, fiind remarcata de producatorul american David O. Selznick, care i-a oferit un contract cu MGM. Astfel, in 1939, Ingrid Bergman a reluat rolul din Intermezzo intr-un remake al filmului. A reusit rapid sa cucereasca publicul datorita jocului perfect si mai ales a naturaletii de pe ecran, in contrast cu majoritatea actritelor americane ale vremii, toate dublate de o frumusete fizica desavarsita, pe masura unui Star in devenire. Dupa ce a mai jucat in doua filme suedeze (En enda natt - 1938 si Juninatten - 1939), Ingrid Bergman s-a intors la Hollywood, unde a continuat cu o serie de filme foarte bine primite de public.

Casablanca (1942) este primul dintre ele. Filmul a fost distins cu premiul Oscar. Incredibil a fost modul in care Ingrid Bergman si Humphrey Bogart au reusit sa faca un cuplu memorabil pe ecran desi ei nu mai colaborasera pana atunci. Casablanca a consacrat-o definitiv si, de atunci, majoritatea filmelor ce au avut-o ca protagonista au avut mare succes, iar premiile nu au intarziat sa apara. Prima nominalizare la Oscar a primit-o datorita rolului din For Whiom The Bell Tolls (Pentru cine bat clopotele - 1943).

Anul urmator a castigat primul Oscar o data cu aparitia in Gaslight. In 1945 a jucat in Spellbound, Sartoga Trunk si The Bells of St. Mary’s, pentru titlul din urma primind a treia nominalizare la Oscar. Din nou nominalizata pentru rolul din Joan of Arc (1949), Ingrid Bergman a castigat a doua statueta pentru cel mai bun rol principal in 1956 cu filmul Anastasia. In tot acest timp a jucat atat in filme americane cat si europene. Prezenta lui Ingrid Bergman in distributia unui film era considerata o garantie a calitatii productiei respective. In 1975 a castigat cel de-al treilea Oscar, de data aceasta pentru rolul secundar din filmul Murder on the Orient Express, o ecranizare dupa Agatha Christie. Ingrid Bergman este de altfel singura actrita cu trei premii Oscar, fiind depasita la acest capitol doar de Katharine Hepburn, care a strans patru trofee, toate pentru roluri principale. Ingrid Bergman a mai reusit o evolutie memorabila in filmul Hostsonaten (1978). Filmul i-a adus ultima nominalizare la Oscar, cea de-a saptea. Desi nu a castigat, s-a spus ca Ingrid Bergman a jucat rolul vietii sale. Din 1974 deja i-a fost diagnosticat un cancer mamar. Ultimul film in care a jucat, bolnava fiind, a fost productia TV A Woman Called Golda, o biografie a premierului israelian Golda Meir. S-a stins de viata la 29 august 1982, chiar in ziua cand implinea 67 de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.