Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea lui Margaret Gallagher - Cabana mea cu paie
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margaret Sanger,
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lynn Conway
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Printesa Margaret, Contesa de Snowdon
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margaret Thatcher
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zborul de dinainte de Craciun (SUA 2015) Romantic 75 min
1.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Printesa Margaret, Contesa de Snowdon
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Principesa Margareta a Angliei
2.709 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margaret Thatcher ,prima femeie premier din Europa
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jonathan Coe
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Margaret Mead

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.11.2013  Adauga la favorite 955 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Printre cei mai renumiti antropologi se numara si Margaret Mead. Toata viata sa a studiat comportamentul uman, astfel incat contributia sa la dezvoltarea acestei stiinte este una semnificativa. A scris peste 40 de carti, una dintre cele mai importante fiind Coming of Age in Samoa, prin intermediul careia multi americani au reusit sa-si inteleaga propriul comportament. De asemenea si in zilele noastre, cartile scrise de Margaret Mead isi aduc contributia la intelegerea diferitelor culturi.


Margaret Mead s-a nascut pe 16 decembrie 1901 in Philadelphia. A absolvit Colegiul Barnard, unde a studiat stiintele economice si sociologia. Tot aici a devenit interesata si de antropologie. In septembrie 1923, s-a casatorit cu Luther Cressman, trecand totodata la religia baptista, de bunavoie. Continuandu-si studiile, ea a avut oportunitatea de a face munca de teren in Samoa. Aici, ea a studiat adolescentele Manu in raport cu adolescentele americane, intregindu-si studiile etnografice si descoperind ca personalitatea este influentata de cultura, nu de materialul genetic. In drumul de intoarcere, l-a intalnit pe antropologul Reo Fortune, care i-a devenit sot, imediat ce a divortat de Luther. Dupa experienta in Samoa a publicat lucrarea Coming of Age in Samoa.

In decembrie 1931 a calatorit in Noua Guinee pentru a studia cultura Arapesh si mai tarziu pe cele Mudugumor si Tchambuli. Diferentele culturale au dus la publicarea altei lucrari Sex and Temperament in Three Primitive Societies.

Margaret Mead a participat si la numeroase proiecte in Bali unde a putut observa mult mai mult diversitatea culturala. Aici l-a intalnit pe Gregory Bateson, un alt antropolog de care s-a indragostit si cu care s-a casatorit dupa ce a divortat de Reo Fortune. Dupa casatoria cu Gregory Bateson, cei doi au dorit un copil, dar din cauza conditiilor improprii Margaret a pierdut mai multe sarcini. Intr-un final, in 1939 s-a nascut Mary Catherine Bateson care a devenit tot antropolog.

Margaret Mead a studiat numeroase culturii cu valori diferite. Ea a intentionat sa distruga ideea conform careia rolurile erau innascute si neschimbabile. Ea a fondat ideea conform careia atributele feminine si masculine erau determinate de efortul sistematic din partea parintilor, nu de diferentierea identitatii sexuale. Margaret Mead a fost interesata de toate aspectele diferentelor interculturale. Ca om de stiinta ea a largit orizonturile relevantei antropologiei in actiunile sociale.

Margaret Mead a murit in 1978.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.