Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Diferenta dintre bani si valuta
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancarea japonezilor trebuie sa fie frumoasa partea II
786 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canionul Waimea, Insula Kauai (Hawaii)
1.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zorzoane si flecustete in vremea comunismului
615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimul mare trib razboinic
306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiicele lui Nefertiti si surorile lui Tutankhamon
507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte minuni ale lumii budiste
367 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai periculoase locuri din lume
1.761 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Disparand fara urma | Asia sub acoperire
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Baikal (Rusia).
1.267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Rabindranath Tagore

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.10.2013  Adauga la favorite 923 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Rabindranath Tagore , numele europeinizat al lui Rabindranath Thakur (n. 6 mai 1861, Jorosanko, Calcuta — d. 7 august 1941) a fost un scriitor si filosof indian din provincia Bengal, supranumit Sufletul Bengalului si Profetul Indiei moderne, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1913.
Fiu al lui Debendranath Thakur, unul din fondatorii miscarii „Brahmo Samaj“, Tagore a crescut intr-o famile de artisti si reformatori sociali si religiosi, opusi sistemului castelor si favorabili unei ameliorari a conditiei femeii indiene. Tagore si-a facut studiile la Calcutta si in Anglia, unde a studiat dreptul. In 1906, dupa divizarea Bengalului, adera la miscarea nationalista indiana. Tagore este cunoscut atat ca poet, cat si ca filosof, insa aceste doua calitati sunt greu de separat in cultura indiana, in mod implicit filosofia este permanent prezenta in poezia sa. S-a interesat de problemele educatiei si, in 1921, reorganizeaza Universitatea „Vishba-Bharati“ din Shantiniketan, unde insusirea culturii indiene este accesibila atat studentilor indieni, cat si celor straini. In 1951 a fost recunoscuta ca Universitate internationala de stat. A inceput sa scrie poezii inca de la varsta de 17 ani. Operele sale au fost scrise in dialectul bengalez, pe care Tagore le traducea el insusi in limba engleza. A fost cel mai important scriitor indian din epoca coloniala. Tagore a scris poezii, povestiri, romane, drame si eseuri filosofico-pedagogice. Opera sa literara cea mai faimoasa este culegerea de poezii „Gradinarul“ sau „Ofranda lirica“ (1913). Alte opere mai cunoscute sunt romanul „Caminul si lumea“ (1910), drama „Oficiul postal“ (1912). Scrierile sunt patrunse de o adanca religiozitate si reflecta admiratia pentru natura si pentru patria sa, India. Incepand cu anul 1929 a inceput sa se ocupe cu pictura, a fost si compozitor al mai multor cantece cu caracter popular. Imnurile nationale ale Indiei si Bangladeshului sunt compuse pe cuvintele unor poeme ale lui Rabindranath Tagore. A fost primul scriitor din Asia care a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Literatura (1913).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.