Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Amancio Ortega si Zara
938 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zborul de dinainte de Craciun (SUA 2015) Romantic 75 min
1.737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Clark Gable
328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria vapoarelor
2.732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BABILONUL ANTIC.
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alphonse Daudet
975 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria formatiei Pink Floyd
848 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asta e (Romania 2001) Documentar Delta / 84 minute
2.464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  De ce a fost asasinata Printesa Sissi
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria cafelei-2
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Amancio Ortega Gaona

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.08.2013  Adauga la favorite 982 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Amancio Ortega Gaona (nascut in 28 martie 1936, in BAmancio Ortega Gaona (nascut in 28 martie 1936, in Busdongo de Arbas) este un director de moda, spaniol, si fondator al trustului Inditex, cunoscut mai ales pentru faimosul lant de magazine Zara. La inceputul anului 2013, Amancio Ortega a fost clasat de cei de la revista Forbes pe locul 1 in topul celor mai bogati oameni din Spania si pe locul 3 - in lume, cu o avere estimata la 27 miliarde de dolari. Momentan traieste impreuna cu cea de a doua lui sotie, Flora Perez.usdongo de Arbas) este un director de moda, spaniol, si fondator al trustului Inditex, cunoscut mai ales pentru faimosul lant de magazine Zara. La inceputul anului 2013, Amancio Ortega a fost clasat de cei de la revista Forbes pe locul 1 in topul celor mai bogati oameni din Spania si pe locul 3 - in lume, cu o avere estimata la 27 miliarde de dolari. Momentan traieste impreuna cu cea de a doua lui sotie, Flora Perez.
Amancio Ortega s-a nascut in Busdongo de Arbas, un orasel din provincia Leon, Spania, in anul 1936, perioada in care, in tara, izbucnise razboiul civil. Parintii lui au fost muncitori modesti, mama lucrand ca menajera, iar tatal la caile ferate spaniole. A fost la scoala "francezilor", "Inima Sacra", impreuna cu fratele sau mai mare, Antonio.

A fost casatorit cu Rosalia Mera, cu care are doi copii, Sandra si Mark. Ulterior, a divortat si s-a recasatorit in anul 2001 cu Flora Perez, mama fetei lui, Marta.

In viata de zi cu zi, Amancio nu are drept accesoriu cravata, preferand sa poarte, mai degraba, blue-jeansii. Este pasionat de echitatie, avand un circuit de obstacole. Afacerile sale au depasit granitele modei, atingand domenii precum cel imobiliar, petrolier ori turistic.


Amancio a inceput sa lucreze la varsta de 13 ani, in La Coruna, fiind comis-voiajeur pentru un producator de camasi de lux. Aici, el realizeaza ca distribuirea hainelor consuma o suma mare de bani, fiind de parere ca un sistem de distributie direct catre magazine si, implicit, catre clienti, ar fi o solutie economicoasa. Ideea sa va fi pusa in practica in anii 1960 cand va deveni managerul unui magazin de haine adresat oamenilor instariti din La Coruna, unde va produce haine de calitate la preturi reduse.

Succesul l-a determinat mai tarziu pe Ortega sa-si deschida propria lui afacere, fapt implinit in anul 1963. La doar 27 de ani, Amancio deschide Confecciones GOA (initiale ale numelui sau scrise in mod invers.) Doi ani mai tarziu, ia nastere magazinul Zara – numit asa pentru ca numele sau preferat, Zorba, era deja luat – pe strada cu cel mai intens trafic din La Coruna. Succesul a fost repede resimtit. Nu intamplator, in anul 1989, in Spania existau peste 100 de magazine Zara deschise. Ce l-a propulsat pe Amancio Ortega in randul celor mai puternice companii ale lumii a fost strategia controlului total asupra productiei si distributiei. Altfel spus, ce se desena astazi, aparea pe rafuturile magazinelor in cel mult doua-trei saptamani. Faptul ca un produs nu sta mai mult de patru saptamani pe raft motiveaza clientii sa viziteze mai des magazinele. De altfel, succesul Zara a fost si continua sa fie atat de puternic, incat promovarea prin spoturi publicitare nu a fost necesara niciodata.

In 1988, Ortega inaugureaza primul magazin Zara in afara Spaniei, - in Porto, Portugalia, iar pana in 1990 reuseste sa se lanseze in SUA si Franta, tari urmate de Mexic, Belgia, Suedia sau Grecia. Odata cu trecerea anilor, Inditex si-a largint orizonturile, facand loc unor noi marci de imbracaminte: Pull and Bear (1991), Massimo Dutti (1996) – gama de lux a trustului Inditex, Bershka (1998), Stradivarius (1999), Oysho (2001), Zara Home si Skhuaban. In ultimii 6 ani, compania si-a triplat reteaua de magazine, ajungand la peste 3100, cu o medie de 300 de magazine noi in fiecare an.[1].

In 2001, la 23 mai, Ortega devine cel mai bogat om din Spania, intrand, in acelasi an in topul Forbes pe locul 43, cu o avere estimata la 6.6 miliarde de dolari. Cu toate ca este un om foarte bogat, el nu este atat de cunoscut in randurile oamenilor, pentru ca nu a aparut in vreo fotografie pana in anul 1999, refuzand, de asemenea, si toate interviurile.

La ora actuala, Iditex a devenit un imperiu al modei, cu magazine deschise in mai bine de 80 de tari din intreaga lume. Un studiu realizat de Financial Times si firma de consultanta PricewaterhouseCoopers a plasat trustul pe pozitia a treia in topul celor mai mari retaileri ai lumii, dupa Wal-Mart si Tesco. Astazi, Amancio este pe jumatate retras din afacere, largindu-si orizonturile inspre alte domenii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.