Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Georges Pompidou
937 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Georges Gurdjieff si A Patra Cale
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maestrii intelepciunii – Georges Gurdjieff
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indragostitii blestemati (Franta 1952) Politist 97 min
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edmond Francois Aman-Jean
884 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nicolae Herlea
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Friedrich Nietzsche / Documentar biografic
1.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cartea lui Enoh, interzisa din Biblie,
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maurice Druon
1.007 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camille Pissarro
1.199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Georges Bizet

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.05.2013  Adauga la favorite 999 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Georges Bizet s-a nascut la Paris in 1838,la 25 octombrie.Tatal sau era profesor de canto, iar mama pianista amatoare. A inceput studiile muzicale la varsta de 9 ani la Conservatorul din Paris, avandu-l profesor de compozitie pe Jacques Halevy, cu fiica caruia se va casatori in 1869. In 1857 obtine importantul Premiu al Romei si studiaza timp de trei ani in Italia. Dupa intoarcerea la Paris, se dedica compozitiei si isi castiga existenta ca profesor particular de muzica. In urma unei infectii cronice a amigdalelor, face un reumatism articular acut cu complicatii cardiace si moare la 3 iunie 1875, in varsta de numai 36 de ani, trei luni dupa premiera operei sale Carmen. Este inmormantat la cimitirul Pere Lachaise din Paris.

Printre cele mai cunoscute opere se numara "Les pecheurs de perles" ("Pescuitorii de perle", 1863), "La jolie fille de Perth" ("Frumoasa fata din Perth", 1867) si "Djamileh" (1872).

Opera Carmen (1875), bazata pe o nuvela de Prosper Merimee, a ramas pana in prezent cea mai importanta creatie a sa, desi la premiera din Paris nu s-a bucurat de prea mult succes. Totusi, in acelasi an, dupa moartea lui Bizet, opera inregistreaza un succes triumfal pe scena Operei de Stat din Viena. Pentru contemporani, trasaturile veristice ale operei au starnit la inceput indignare, intrucat intriga operei are loc intr-un mediu de tiganci cu moravuri usoare, muncitoare la o fabrica de tigarete, dezertori, contrabandisti. Doar toreadorul corespunde idealului unui erou de opera. Prin folosirea unor motive muzicale caracteristice, ca Habanera si Seguidilla, Bizet deschide drumul adoptarii muzicii traditionale spaniole, care a facut scoala pana in secolul al XX-lea, in special prin compozitorii francezi Emmanuel Chabrier sau Maurice Ravel, sau compozitorul rus Ceaikovski.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.