Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Infectiile urinare-vara
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 fructe bune in diabet
1.200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele te scapa de stres
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele de mai te scapa de stres
512 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele - Beneficii medicale
1.345 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele de mai te scapa de stres
746 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele
1.148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiuri impotriva balonarii
815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imunitate puternica
715 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  35 Alimente care SCAD GRASIMEA abdominala
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cozi de cirese

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.11.2012  Adauga la favorite 1.623 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Reumatismul, guta, cistita, tusea rebela si celulita sunt numai cateva dintre problemele ce pot fi atenuate daca beneficiem de calitatile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cirese, spun fitoterapeutii.

Cozile de cirese sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomanda ca adjuvant in zeci de boli.

„Proprietatile medicinale ale cozilor de cirese se datoreaza sarurilor de potasiu, flavonoidelor (n.r. - substante cu efect puternic antioxidant), taninurilor si catechinicilor (n.r. - substante cu proprietati antioxidante)", explica doctorul in farmacie Ovidiu Bojor din Bucuresti.

Dezinfecteaza tractul urinar

Deoarece au efect antiinflamator si antiseptic, cozile de cirese se recomanda frecvent in tratamentul infectiilor urinare (cistita, uretrita, pielonefrita si nefrite). Se folosesc sub forma de decoct, obtinut astfel: un pumn de cozi de cirese se fierb timp de 10 minute in 600 ml de apa.

Ulterior, amestecul se ia de pe foc si se lasa la infuzat 20-25 de minute. „Ceaiul se bea pe parcursul unei zile, pana la disparitia simptomelor specifice infectiei urinare (usturime, urinari dese si intrerupte, dureri de spate). In general, atunci cand se urmareste actiunea antiinflamatoare, cura cu cozi de cirese se recomanda intre 10 si 14 zile", mai spune fitoterapeutul Ovidiu Bojor.

Pentru a le creste efectul diuretic, fitoterapeutii recomanda combinarea cozilor de cirese cu alte cateva plante cu proprietati asemanatoare, de exemplu, frunzele de merisor ori matasea de porumb.

De asemenea, decoctul din cozi de cirese reprezinta un foarte bun calmant in caz de dureri la nivelul rinichilor care apar pe fondul litiazei urice, infectiilor renale ori colicilor renale.

In acest caz, doza se va stabili impreuna cu medicul fitoterapeut, in functie de complexitatea bolii. Unele afectiuni ale tubului digestiv pot fi reglate cu ajutorul ceaiului din cozi de cirese. De exemplu, in caz de diaree, se recomanda cate o cana de ceai de cozi de cirese de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.

„Decoctul se prepara dintr-o lingurita de cozi si din 200 ml de apa, care se fierb timp de cinci minute. In principiu, primele semne de imbunatatire a starii de sanatate ar trebui sa apara dupa cateva ore", explica medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in apifitoterapie. Pentru a beneficia de un ceai de calitate, se recomanda cumpararea cozilor de cirese de la Plafar sau pastrarea cozilor de la cirese romanesti si uscarea in casa.

De asemenea, decoctul de cirese este indicat si in calmarea durerilor de stomac. Doza necesara insa se stabileste de catre fitoterapeut.

Cozile de cirese sunt un remediu excelent pentru calmarea tusei, actiunea lor curativa fiind asemanata cu cea a siropului de tuse. Decoctul (o lingurita de cozi de cirese si 200 ml de apa care se fierb cinci minute) se bea cu inghitituri mici, pe parcursul unei zile.

Un astfel de remediu se recomanda numai in cazurile de tuse rebela. De asemenea, remediile obtinute din cozi de cirese usureaza simptomele in caz de raceala ori de gripa.

„Topesc" celulita

Persoanele afectate de celulita ar trebui sa mizeze pe ceaiul din cozi de cirese. Fitoterapeutii promit ca rezultatele nu vor intarzia sa apara, intrucat, pe langa efectul diuretic, cozile de cirese au si proprietati depurative.

Cu alte cuvinte, ele ajuta la eliminarea rapida a reziduurilor din sange si, implicit, a depozitelor de grasime. Ba, mai mult, pentru a combate aspectul inestetic de celulita, in paralel cu utilizarea acestui ceai se recomanda cura cu cirese (se pot consuma pana la 2,5 kg pe zi).

Ciresele contin peste 90% apa si au putine calorii (57 de calorii la 100 g de cirese). Cu alte cuvinte, potolesc foamea si furnizeaza organismului nutrienti esentiali: vitamine (A, B1, B2 si B9, C), minerale (calciu, fosfor, potasiu, zinc, cupru).

Insa lupta cu celulita necesita multa rabdare, pentru ca rezultatele vor aparea in timp. Tocmai de aceea, medicii americani de la Clinica Mayo recomanda sa se actioneze pe patru directii simultan: dieta (preponderent fructe si legume), hidratare corespunzatoare (inclusiv ceaiul din cozi de cirese), masaj cu creme anticelulita si practicarea cu regularitate a unui sport.

In reumatism si in guta, sub forma de bai

Daca suferi de reumatism ori de guta, tratamentul medicamentos poate fi completat cu bai locale cu decoct de cozi de cirese. Un pumn de cozi de cirese se fierbeintr-un litru de apa clocotita.

Dupa ce amestecul se ia de pe foc, se lasa la infuzat circa zece minute. Decoctul se adauga in apa de baie pentru maini si pentru picioare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.