Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cormoranul mare - Delta Dunarii
1.232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Cormoranul mic din Delta Dunarii
1.142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Pasarea Lyra
1.576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarea secretar
1.585 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarea paradisului
2.182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Soim calator
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yosuke, papagalul care s-a intors acasa
1.549 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cucul o pasare interesanta
2.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dropia
3.437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarea Kiwi
1.858 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Cormoranul - pasarea care inoata !

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 20.10.2012  Adauga la favorite 1.973 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cormoranii sunt o familie de pasari acvatice care fac parte din ordinul Pelecaniformes. Ele sunt pasari de talie mijlocie care traiesc si cresc puii in colonii si uneori ating dimensiuni considerabile. Denumirea de „cormoran" provine din limba latina „corvus marinus“ (in traducere „Corb de mare").


Cormoranii au o marime mijlocie cu lungimea corpului intre 0,45 si 1,0 m, avand o greutate intre 360 si 2800 grame, pe insula Galapagos cormoranii ating greutatea de 4000 de g. Dupa culoarea penajului sunt cormoranii negri si cormoranii de culoare albastru inchis care in perioada clocitului au un luciu metalic. Pasarile nu prezinta un dimorfism sexual deosebit, masculii fiind in general mai mari ca femelele. Puii de cormorani au o culoare bruna-cenusie pe abdomen cu nuante mai deschise. Pasarile au un cioc terminat la capat ca un carlig, un gat lung si o coada in forma rotunjita, formata din pene rigide. Nu au glande uropigene, de aceea, dupa scufundari repetate, isi usuca penele stand cu aripile intinse in bataia soarelui. Cormoranii traiesc pe coastele marilor dar si in apropierea unor balti sau rauri inconjurate de vegetatie. Sunt pasari diurne si care consuma o cantitate mare de peste pe care-i vaneaza prin urmarirea lor rapida sub apa. Nu sunt agreate de pescari din cauza consumului mare de peste care pot fi de lungimi intre 5 si 60 de cm, sau pentru ca uneori rup plasele de pescuit. In afara de pesti consuma melci, moluste, crustacei, viermi si cefalopode mici.



Raspandire si mod de viata

Pasarile sunt raspandite pe toate continentele in afara de Antarctica insa cele mai multe specii traiesc in regiunile tropicale si regiunea sudica a zonelor temperate. Nu se gasesc cormorani in Asia Centrala sau Asia de Nord ca si in regiuni intinse din Canada sau regiunile calde aride. In Japonia, China sau Indonezia pasarile sunt dresate pentru pescuit. In Romania traiesc in delta Dunarii trei specii de cormoran:

1.Cormoranul mare (Phalacrocorax carbo) (91 cm)
2.Cormoranul mic (Phalacrocorax pygmaeus) (48 cm)
3.Cormoranul motat (Phalacrocorax aristotelis) (76 cm)
Cazuri de exceptie sunt cormoranul nezburator (Nannopterum harrisi) de pe insulele Galapagos, care are aripile atrofiate, si cormoranul din Anzi (Phalacrocorax brasilianus) care traieste la altitudinea de 5000 m deasupra n.m. Numai un numar mic de cormorani sunt pasari migratoare, ele migrand iarna spre sud.


Reproducere


Cormoranii fac cuiburile pe locul ales de mascul in colonii pe sol, in copaci sau pe stanci. Masculul ademeneste femela in timpul imperecherii prin batai ale aripilor si culoarea galbena din regiunea gatului. Cuibul este contruit de ambii parteneri din pietris, crengi sau guano. Femela depune numai o data pe an 3 - 4 oua care vor fi aparate cu darzenie de parinti. La 23 - 35 de zile vor ecloziona puii, care la inceput sunt golasi si la o saptamana vor fi acoperiti cu puf. Hrana puilor este administrata cu ciocul din sacul laringian al parintilor. Un cormoran atinge in medie o varsta intre 10 si 15 ani, speciile mari putand atinge si 30 de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.