Provenita din Polinezia franceza din Pacific, planta noni, din familia Rubiaceae, are multiple proprietati curative. Sucul obtinut din acest fruct este bogat in minerale, vitamine si aminoacizi.
Sucul de noni
Noni este un copac vesnic verde cu fructe verde cu galben cu un miros unic si un gust amar. Copacul face fructe de mai mult de zece ori pe an. Este procesat intreg, cu frunze, crengi si radacini, dar fructul este folosit in principal in productia de suc, folosit de obicei in medicina traditionala, pentru ca este considerat ca are proprietati curative.
Sanatate naturala
Proprietatile medicinale ale plantei noni sunt cunoscute de secole, de aici si numele plantei de „aspirina straveche". Din cauza regiunii in care creste, se mai numeste si „penicilina polineziana". Vracii tribali numeau planta „ucigasul durerii".
Sucul de noni contine multe elemente folositoare in multe boli, care pot fi folosite in scopuri terapeutice. In fructul de noni se gaseste xeronina, un alcaloid ce stimuleaza imunitatea. De asemenea, fructul contine seleniu, care este eficient impotriva cancerului. Regenereaza celulele si functiile acestora, curata corpul de toxine si sustine arderea grasimilor; de aceea, este recomandat pentru persoane ce urmeaza diete sau pentru persoane care vor sa slabeasca. Creste capacitatea memoriei si nivelurile de concentrare, are efecte antidepresive, proprietati de reducere a stresului, inmoaie pielea si imbunatateste starea parului si a unghiilor. Reface rezervele de nutrienti si vitamine, si ajuta la absorbtia acestora. Sucul de noni este folosit ca supliment alimentar in diabet, arteroscleroza, artrita si alte boli ale articulatiilor; este folosit in probleme legate de imunitate si de sistemele respirator, digestiv si circulator, ca si in prevenirea cancerului. Functioneaza ca analgezic si ca agent antiflogistic. Este folosit, de asemenea, in tratarea dependentelor de substante chimice.